+1 oy
739 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (718 puan) tarafından
Kaç gündür burda yüksek ateş ile ilgili post açıyorum bebeğim 8 aylık ve cuma gününden beri ateşliydi. Araya haftasonu girdiği için cuma günü acile götürmüştük çünkü ateşi çok yüksekti. Ordaki pratisyen hekim kulak ve bogaz enfeksiyonu var antibiyotik başlanmalı dedi. Normalde bu tür konularda bilinçliyimdir çocuk doktoruna danışmadan başlamam ama ne olduysa nutkum tutuldu ateş de çok yüksek olunca direk başladık. Ertesi gün yine yüksek ateşle bu kez bir de kusma başlayınca acile gittik kendi doktorunun serum alsin tavsiyesi üzerine. Orda da başka hekim bakıp testler vs yapıp antibiyotige devam dedi. Çocuğu delik deşik ettiler ama damar yolu açamadılar biz yine serum alamadan döndük. Sonraki gün bir de ishal başladı çocuk perişan ateşi hiç düşmüyor neredeyse 40 derece ve biz tekrar acilde. Bu sefer ki doktor da kusması devam ettiği için bulantı iğnesi yaptı antibiyotiğe yine devam ama biraz anne sütü aldığı için seruma gerek yok dedi.. Neyse artık nihayet çocuk doktoruna götürdük pazartesi ve bakar bakmaz bu viral enfeksiyon antibiyotiğe gerek yoktu ki dedi... Yani biz 3 gündür bizi gören 3 farklı pratisyen hekimin koyamadığı teşhisten dolayı perişan olduk. Bunu burada tecrübe olsun diye yazıyorum onların işine de saygım var ama bebek/çocuk gibi hassas bir konuda yanlış karar verme hakları olduğunu düşünmüyorum. Bir değil iki değil üç hekim belki birbirlerinin laflarını ezmemek için bugün ateşin birden düşmesi ve döküntülerin başlamasıyla 6. hastalık olduğunu anladığımız viral enfeksiyonda bize boş yere antibiyotik kullandırdılar ishal kusma ve şu anda bir de pişik ile uğraşmamıza sebep oldular. Kısaca demem o ki siz benim düştüğüm hataya düşmeyin imkanınız varsa çocuk doktoruna danışmadan antibiyotiğe başlamayın...

11 Cevaplar

0 oy
(1,152 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için 1 yaş öncesi doktorlar antibiyotik önermiyorlar pek üzüldüm sizin adınıza çok çok geçmiş olsun yediği içtiği sifa olsun küçük kuzunun hemen iyileşsin inşallah 
(718 puan) tarafından
Amin çok teşekkürler
(153 puan) tarafından
Bazı çocuk doktorları hemen antibiyotik tedavisine başlatıyor kışın biz çok çektik kızım normal gripmis doktor antibiyotik verdi kullandık bize enfeksiyon var dedi yavrum bir hafta boyu sürekli kustu karnı ne kadar agrimistir Allah bilir ek gıda dönemine yeni başlamıştık her verdiğimizi ilaç sanarak yemek istemedi sonra doktoru değiştirdik normal grip olduğunu söyledi ağrı kesici ve probiyotik verdik  Allah'a şükür toparladı doktorunuzu iyi seçin küçük bebeğe hemen nasıl antibiyotik veriyorlar anlamıyorum
-Reklam-
0 oy
(1,482 puan) tarafından
Bilgilendirme için teşekkür ederim geçmiş olsun acil şifalar dilerim
(718 puan) tarafından
Çok teşekkürler
0 oy
(320 puan) tarafından
Allah acil sifa versin, beni da 8 aylik kizim su an ates yapiyur, idrar bakildi temiz denildi, eve dondik, dun basledi ates zaten, takib ediyurum, tum yavrucuklarimizni Allahim korusun
(718 puan) tarafından
Amin size de çok geçmiş olsun
0 oy
(296 puan) tarafından

Ayni şekilde bizde ateşten acile gittik ates ölçer ile ateşini ölçüp antibiyotik yazdi.:)şok oldum.vermedim antibiyotik sabaha kadar soğuk uygulama ve surupla idare ettik.ertesi gun doktora götürdüm dis cikartiyormus hafiften bogazi kizarmis okadar.acilde gercekten pratisyen hekim olmasi cok kötü oluyor.birazda ugrasmiyorlar nedense:(

Sizede cok gecmis olsun 

(718 puan) tarafından
İyi bari siz kolay atlatmışsınız biz gerçekten perişan olduk 3 gündür
0 oy
(9,106 puan) tarafından
Ahhh ah burada hep diyorum annelere hep. Bu kanında enfeksiyon yalani, boğaz enfeksiyonu yalanı dillerine pelesenk olmuş bazı doktorların. 

Geçen gün benim çocuğumda dirençli ateş yaşadı 4 gün. Ateş de düşürmek için öyle büyük caba harcamadım. Balkona çıkıyoruz bütün mahalle bilmiş bilmiş git bir antibiyotik versin. Boğaz enfeksiyonu vardır bilmem ne. Yine yazayım sizin aracılığınız ile. 

Çocuğunuzun veya sizin dilde paslı görünüm ağızda kötü koku ikisi bir olmadığı sürece antibiyotik kullanılmaz. Ventolin gibi ilaçlar bronşit başlangıcı diye verilir hırıltı ilunca ama asıl zatureye onoar neden olur. Ateş düşürmek doğru değil çünkü virüsler 38. 5,_39 derecelerde yaşayamaz vücut yik etmek için ateşi çıkarır. Ateşli çocuğun kanı düşük çıkar 10 gün geçmesi gerek hastalık üzerinden doğru değer için. 

Çok geçmiş olsun basiretiniz bağlanmış. Ama beninde çocuğum hastayken öyle baskı kuruldu ki üzerimde. Ben Kadir tugcu takip ederim ilk çocuğum 11 yaşında hiç antibiyotik kullanmadık. Ve defalarca reçete yırtıp attım. Yani olayın özünü çocuğumu öğrendim. Böyle viral hastalıklarda hastane kapısına uğramıyorum. 

En son 2 ay önce 12 aylık bebeğime bronşit başlangıcı diyip ventolin vermek istedi acilde doktor reddettim sonuç eve geldik burun açma sıcak buhar derken iyileşti. 
(107 puan) tarafından
Peki ateş düşürmezsek havale geçirmez mi?
(9,106 puan) tarafından
Havale degik çocuğa asıl zadar veren havaleye neden olan hastalık. Çocuğun durumu da göz önüne alınmalı tabi ki. Örneğin ikk iki gün 39 ateşi vardı ateş düşürücü vermedim ama son iki gün ateşten takatsiz kaldı 6 saate bir calpol verdim. Öyle illa dönüşümlü olsun çabucak düşsün şu ateş değil. Çocuk yüksek ateşten değil de ani çıkan ateşler beya dışarıdan soğuk uygykama yüzünden havale geçirir
 41 derece üzerine çıkan ateş de havaleye neden olur ama beyin bu ateşi düşürmek için çabalar ve tekrar devreye girer.

Yıllarca havaleden ateşten korkuttular ama virüs hastalıklarını ilaç değil ateş iyileştiriyor.

Covut de sürekli ateş düşürücü kullanan bir tanıdığım 6 ay sonra yine covit geçirdi çünkü vücut virüsü yenemedi. Sonra kısmi felç geçirdi yenilmesine izin vermeyen virüs vücutta tahribata yol açtı. Antibiyotik gerektiren durumu ayırt etmek çok önemli boğaz enfeksiyonu kanda enfeksiyon diye çatır çatır antibiyotik yazıyorlar. Madem i kadar gerekli o antibiyotik ben 11 sene o reçeteleri çöpe attım bu çocuk nasıl iyileşti.
(107 puan) tarafından
Çok haklısınız ateşten korktuğum için sürekli 1 yaşındaki oğlumu ılık suyla duş aldırdım, dönüşümlü calpol ve dolven içirdim. Ama bugün 39 dereceye çıkınca eşim beni dinlemedi acile götürdü. Sağ kulakta enfeksiyon varmış antibiyotik yazdı doktor. Bir de orda ağrı kesici verdiler hastanede. Şimdi uyuyor. Antibiyotik sabah ve akşam verilecek. Sizce kullanmalı mıyım?
(9,106 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Tabi ki bununla ilgili de bilgim var ama bu şekilde paylaşmam doğru olmaz. Sonuçta doktor değilim ve bu yasal olmaz. Sadece şunu söyleyeyim kulağında enfeksiyon olan çocuk ağrıdan yeri göğü inletir. Genelde grip gibi virüs hastalıklarında kulak ağrısı olur burun tıkanıklığı yaşandığı için.

Antibiyotik kullanma deme lüksüm yok tabiki ama sana anneoluncaanladim.com sitesinde dr Kadir tugcu yu tavsiye edebilirim. Buradaki gibi bir forum sayfası varm soru sor kısmından Kadir beye durumu ayrıntılı anlatın. Özele yazmayın crvsp vermez foruma yazın. Muhtemelen yarın sabah cevap yazar çünkü amerikada. Saat farkı var malum. Ben  sayesinde çok reçete attım çöpe. Ve sizin gibi olan bir çok çocuk var onlarda uyguladıklarını okuyun bu arada. Arama motoruna forumda kulak enfeksiyonu yada kulakta enfeksiyon gibi yazıp sizin gibi durumu ooan kişilerin yorumlarını doktorun verdiği cevapları okuyabilirsiniz zaten birşeyler aydınlanacak o zaman.

Sizin için bir makalesini paylaşıyorum altta
(9,106 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kulak ağrısı ve orta kulak iltihabı
Orta Kulak iltihapları iltihap değildir. Adının içinde “iltihap” geçer ama iltihap ile yakından uzaktan bir ilgisi yoktur.
Orta kulak iltihabı mekanik bir arızadır. Grip esnasında su gibi olan burun akıntısı zamanla koyulaşır, iyileşirken “bally” gibi olur. Bu sırada öztaki tüpünde oluşan ödemin kulaktaki öztaki borusunu kapaması ile, orta kulak boşluğunu nemli tutmaya yarayan sıvı boğaza akamaz. Sıvının birikerek, kulak zarına yaptığı baskı ile zar kızarır ve ağrıya sebep olur.
Burada yapılacak şey, ilaçlı burun damlaları ile Öztaki borusundaki ödemi çözmektir. Ödem çözüldüğü anda ağrı geçer.
Bu ödemi de, en iyi “İliadin pediatrik damla” çözer. (İliadin Sprey işe yaramaz.)
İliadin damlayı, çocuk sırt üstü yatıyor durumdayken, her burun deliğine ikişer damla damlatın. Bunu 3 günden fazla olmamak şartı ile, günde 2 defa yapın.
Her bir tarafa damlattıktan sonra, başını o taraf üstte kalacak şekilde çevirin ve 1-2 dakika bekleyin.
Eğer ağrı kulak ağrısı ise, Iliadin’den 10 dakika sonra ağrı geçer.

Orta kulak iltihapları daima; Viral enfeksiyonların arkasından olur, antibiyotik hiçbir zaman gerekmez. “Antibiyotik şart, kullanmazsanız ileride işitme kaybına kadar gider” diyen doktorlar oluyormuş. 30 sene boyunca; hiçbir Orta Kulak İltihabına Antibiyotik kullanmadım, hiçbiri de sağır olmadı.

Tedavi için kulak damlaları kullanılmaz, zira damlalar kulak zarını yumuşatarak kolay delinmesini sağlar. Bu sahtekarlık, son yıllarda çok daha sık görülmeye başlandı.

 

Dr. Kadir Tuğcu
(anneoluncaanladim.com sitesindeki sorulara cevaplarından derlenmiştir

Burada ki linkte de Kadir Beyin makalesi mevcut
https://www.anneoluncaanladim.com/yazarlar/21/kadir-tugcu/2528/kulak-agrilari-ve-akintilari
(107 puan) tarafından
Allah razı olsun kardeşim iyi ki çıktınız karşıma. Sabah ve akşam birer ölçek antibiyotik vermiştim ama pişman oldum gereksiz yere çocuğumu buna maruz bıraktığım için.
(9,106 puan) tarafından
Kadir beyi takip edin lütfen. En azından antibiyotik ne zaman kullanılmalı onu net bir şekilde öğrenmiş olursunuz. Öyle kanda enfeksiyon, boğaz enfeksiyonu diye ezbere antibiyotik yazanlardan da çocuğunuzu korumuş olursunuz. Bunları öğrenirseniz hesabını sorarsınız antibiyotik yazanlara Öyle mel mel kalıyorlar sonra
0 oy
(6,399 puan) tarafından
Yalnız şu konuda bir yanlışınız var canim 6 . Hastalık bogaz enfeksiyonu şeklinde başlar yani ateş artı iştahtan kesilme ve boğazda kızarıklık şeklindedir bir kaç gün sonra ateşinde düşmesi ise vücutta döküntü oluşur ve bu sayede 6. Hastalık olduğu viral olduğu için antibiyotik kullanılmaması gerektiği anlaşılıp ilaç kesilir ondan once tanı koyulamayacagi icin yani anlaşılmayacagi için mecburen ilaç başlanır.  Bunu yaşayıp tecrübe etmiş bir anneyim ve bu konuda çok araştırdım 
(718 puan) tarafından
Evet haklısınız ama bizim çocuk doktorumuzun işte bu yüzden hep söylediği ateş 3 günden fazla sürüyorsa getirin derdi baştaki belirtiler dediğiniz gibi enfeksiyonla karıştırılabiliyor diye muhtemelen.
(6,399 puan) tarafından
Ki benim oğlumun ateşi uzun sürdü 40 derecenin aşağısına inmedi mecbur götürdük doktor ne yapsın bakıyor ateş yüksek yeme içme yok yutkunamiyor cpcuk bogaz enfeksiyonu diyor sonra başka şeyler çıkıyor ortaya ilaç yazmasa gercketn bogaz enfeksiyonu olsa bu sefer kana karışacak daha büyük sonuçlara sebep olacak yani bu durumda doktorları suçlamak pek doğru olmuyor bu hastalık icin
0 oy
(365 puan) tarafından
Mide bulantısı için fitil de var aklınızda bulunsun.  Ben serum taktırmam  zaten.hic  bebeklerde.asla ise yaramaz  asla kipirdamadan  durmaz  . Bi dakika gider oynadığı için tekrar çıkar yeriniden  kan gelmeye başlar felan .serum. gerçekten ama gerçekten  çok.ciddi Bi durum yoksa pişmanlıktır.
(718 puan) tarafından
İlk kızım hastalandığında serum takardık hemen toparlardı serumun amacı zaten daha çok sıvı kaybını yerine koymak. Bebeklerde biraz zor oluyor haklısınız ama mecbur kalınca da başka çare yok
0 oy
(140 puan) tarafından
Bizde viral enfeksiyon da kendi çocuk doktorumuz antibiyotik kullandirdi ve 3 günde hastane de yattık 
(718 puan) tarafından
Yorumsuz herkes başka bir şey soyluyor doktoru iyi seçmek önemli sanırım
0 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallah ama yanıltıcı bir post olmuş. Burada zaten ilaç antibiyotik karşıtı bir çok anne var belki bu post ile antibiyotiklik bir durumda ısrarla ilaç vermeyecekler ve durum daha da kötüye gidecek bilemeyiz. Belirtiler bas bas enfeksiyon diye bağırırken doktorları bile yaniltacak durumda iken aman iyi bir çocuk doktoruna görünmeden ilaca baslamayayim demek sadece zaman kaybı olur. Elbette imkan varsa direkt çocuk doktoru olsun ama böyle durumlarda genelde acile başvurulur ve genelde aksi gibi ya akşam ya da haftasonu zamanına denk gelir bazı durumlarda vakit kaybetmeden tedaviye başlamak gereklidir sizin durumunuz çok nadir olabilecek acı bir durum olmuş o kadar 
(6,399 puan) tarafından
Cok haklisini bende yukarıda belirttim doğru bir post değil bu
(718 puan) tarafından
Ben antibiyotik ya da doktor karşıtı değilim postu isteyen istediği gibi anlayabilir. Burda bahsettiğim kendi deneyimim zaten. Acil durumdan kastınız nedir bilmiyorum ama zaten antibiyotik öyle hemen etki eden bir şey değil. Evet kızımdaki de bir enfeksiyondu ama viral ve bakteriyel enfeksiyonlar farklıdır. İlk kızımda da doktorumuzun bize önerisi çocukluk çağı hastalıklarının çoğu viral enfeksiyonlardır ve ateş 3 gün sürmeden doktora dahi getirme şeklinde olurdu. Çünkü viral enfeksiyonlarda antibiyotiğin yeri yoktur malumunuz.
Profil image (4,553 puan) tarafından
Yine yanlışınız var antibiyotik hemen etki etmeye başlar ben sadece uyarı amaclu yazdım size karşı olmak için değil.  farklı bir şekilde bizde acı tecrübeler yaşadık ağır enfeksiyon varmış ateşi 1 gün devam etti ilaç içtikçe 3 4 saat sonra tekrar çıkıyordu 1 gün boyunca baktım evde hiçbir şekilde düşmüyor doktora gittik kan idrar tahlili derken enfeksiyon olduğu ortaya çıktı bu arada da sonuç falan beklerken ateş hâlâ inatçı şekilde çıkmaya devam ediyordu. Hastaneye yatış yapıldı Antibiyotik ilk dozu verildi ve ateşi bir daha çıkmadı. O saate kadar fitile rağmen inatçı şekilde devam ediyordu antibiyotik sonrasi tek doz bile anında etki etti biz 1 hafta serumla diğer 1 hafta da şurup şeklinde devam ettik tedaviye. Ağır bir enfeksiyondu ve antibiyotik tek careydi ben sadece 24 saat beklediğim halde halde böyle oldu bir de araya giren haftasonu falan bekleseydim neler olurdu bilmiyorum
0 oy
(27 puan) tarafından
Bayram tatilinde ateş için bizde acile gittik. Boğaz kulak kızarık dendi. İlaç verildi. Verilen ilaç amip ilacıymış megersem. İshal bile değildi. 3.gün fark  ettim ateş düşmeyince çocuk acil olan hastaneler var. Onu bulduk tatil olunca başka bir şehirden kalktıö gittim. Doktor niye bu ilacı kullandınız dedi. Sonra kabız olduk hala bağırsak sistemi düzelmedi. Acile gidecekseniz çocuk acil servis olan hastaneleri tercih edin. Size tavsiyem. 
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Antibiyotiğin amacı enfeksiyonun keskin bir şekilde çoğalmasını engellemek. Viral enfeksiyon geçiriyor diyelim bebeğin evet antibiyotik işe yaramaz ama viral enfeksiyon bebeğinin boğazında değil de ciğerlerine inerse o zaman ne olcak antibiyotik işte ciğerlerine inmesine engel olur canım antibiyotik öcü değil gerekli olduğunda kullanılmalı. Senin burda sorgulamam gereken uzman çocuk doktoruna göstermemiş olman pratisyen hekim işin ehli değil ne yazıkkı.  6.hastalıktan en yakım arkadaşımın bebeği 3 hafta hastanede yattı canım ateş 41 di. Geçmeyen isal ve lenf bezleri şişince kuzu kuzu antibiyotik kullanıldı sonra toparladı çocuk 
(718 puan) tarafından
Ben doktor değilim viral enfeksiyon sonradan bakteriyel enfeksiyonuna dönerek antibiyotik tedavisi gerektirir mi kısmını bilemiyorum. Ancak 6. hastalık ve daha birçok viral enfeksiyonda antibiyotiğin yeri olmadığını söyledi doktorumuz.
(153 puan) tarafından
Antibiyotik verirkende dikkatli olunması gereken bir ilaç hem ağır hemde verilen bünye daha küçük hemen verilmesi taraftarı değilim en son çare verilmeli bence

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 230 göst.
0 oy
2 cevap 260 göst.
0 oy
2 cevap 169 göst.
...