0 oy
203 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde tarafından
Kizlar bebeğim 3 aylık her emzirme sonrasi kusuyor. Dikkatte ediyorum gazını alıyorum. Emzirme sonrası hemen kaldıramıyorum. Basini biraz yüksek tutuyorum. Ama yine kusuyor. Zaten reflu mamasi kullanıyoruz. Mamayi çok nadir kusuyor. Ama anne sütünü emzirir emzirmez kusuyor. Fiskirir tarzda değil. Bazen kesik kusuyor bazen şu şeklinde kusuyor. Doktora söylüyorum normal diyor. Ya bu kadar kusmasi normal olur mu ya. Üst baş kalmıyor. Her emzirmeden sonra değiştiriyorum. Napiyim kizlar ben. Benim gibi olan var mi

5 Cevaplar

0 oy
(6,388 puan) tarafından
7 Ay kustu oğlum yani evet gayet normal ne zaman ek gıdayı tamamen yemeye başladı o zaman kurmaları kesildi 7 Ay boyunca içtiği bütün mamaları çıkardı gunde 6 kez üst değiştiğimj onluklerin yestismedigini bilirim
-Reklam-
0 oy
(27 puan) tarafından
2 aylığızz 1 haftadır benim kızımda yediğini bütün kusuyor neden bende anlayamıyorum 
0 oy
(499 puan) tarafından

Normaldir canım. Benimde çok kusardı. Sadece anne sütü aldı ama yinede kusardı. Gazlı bir bebk çok gazlı. Çıkarsam da kusardı. Hatta artık halının üstüne örtü almıştım :)  şuan 10 bucuk aylık olduk. Arada çok emdimi veya yedi mi ağazından gaz çıkarırken azcık çıkarıyor ama o çok kusmaları geçti elhamdülillah... Ama yine 6 7 aya kadar devam etmişti sanırım. Yanlış hatırlamıyorsam... Karnını da sıcak tutmaya calış. Ondan da biraz üşütüveriyorlar minnoşalr biz anlamıyoruz. Bende yastık vardı kiraz çekirdeği. Onu ısıtıp koyardım karnına iyi gelirdi. Gecer allahım izniyle korkma :) 

tarafından
Canım bende  de kiraz çekirdeği nasıl isitiyordun onu.
tarafından
Canım üşütüyor muyum acaba yarım kol zibin giydiriyorum altına şort  giydiriyorum.
(499 puan) tarafından
Canım aslında havalar sıcak. Yarım kol zıbın ve sort yeterli ama bebişler en ufak bir yelden nem kapabiliyor. Ondan arada varsa kiraz çekirdeği yastıgı yoksa bir havlu bile olsa ısıtıp koy derim. Hemde gazı için rahatlatır midesini.. Bendeki yastık baby jem markaydı. E bebekten hediye gelmişti. İçinde kesesi var kesenin içinde kiraz çekirdekleri var. Çıkarıp frın veya mikrodalga da hemen 1 dk ısıtıp tekrar kılıfı içine koyuyorsun. Zaten dışa da sıcaklığını veriyor. Yine dikkat et kontrol et sıcaklığını.
tarafından
Tamam canim çok sagol, reflu yatağının içinden çıkmıştı bizimde.  Hemen ısıtıp koyayım uyandıktan sonra
(499 puan) tarafından
Birde bizimde bir ara çok kustugunda doktorumuza götürmüştüm. Böyle midesi ekşir gibi yapardı yüzünü. Uyurken de normalde de.. o zamn reflü olabilir demişti doktor. Ve gastrotuss baby diye bir şurup vermişti. Reflü içinmiş. Onu kullandık gercekten rahatlamıştı. Sende bir doktoruna gidince şikayetlerinden bahset. Reflü ihtimali var derse uygun bir şurup veya ilaç verir ayına göre canım.
tarafından
Hangi ayda söylediğin  şurubu yazdı canım size
(499 puan) tarafından
4 Ayındaydı sanırım canım o civarlar
tarafından
Tamam canim çok teşekkür ederim.
(499 puan) tarafından
Zaten şurup bitince tekrar almadım. Kullanmadım. 4. Ayın inde az kilo almıştı birde ben kustugundan zannetmiştim ama meeger 4. Ayda bütün bebeklerde oluyormuş genelde... Sonra düzeldi kilo alımı
tarafından
Ay canım 3. Ayimizda birde meme reddimiz başladı. Akşamları emmemek  için ağlıyor.
0 oy
(250 puan) tarafından
kusma maması olarak ne veriyorsunuz, emzirmeyi biraz az yapıp peşine mamasından verin yoğun kıvamlı olduğu için bu tarz mamalar mideyi tutacaktır.
tarafından
Canım qptamil ar kullanıyorum. Ah canim mama vermeme fırsat kalmıyor ki.  Emdigini kusuyor.
(242 puan) tarafından
bşrde reflü yatağı kullanırsan
0 oy
(310 puan) tarafından
Vücudunda özellikle poposunda vs kızarıklık var mı bir de kakası nasıl ne renkte ve kıvamı nasıl acaba? Benim bebeğim de çok kusardı kestirip kıstuğu da oluyordu, fışkıracak da oluyordu. Poposunda falan kızarıklık olmaya başladı başlarda bez yüzünden zannettik doktora götürdük süt alerjisi çıkmıştı. Başka ilgilenen bir doktora götürün her beslenme sonrası kusması bana göre normal değil 
tarafından
Canim poposun da falan kızarıklık yok. Kakası da normal altın sarisi. Sadece bezi lastiklerinin  olduğu yerler kızarıyor.  Ama benimde aklıma gelmiyor değil süt alerjisi olduğu. Gerçi olsa öyle birsey doğduğundan  beridir böyle kusar. Son biraydir böyle kusuyor. Sizin süt alerjisi olduğunu nasil anladılar.  Kan tahlili mi yaptılar canım.
(310 puan) tarafından
Evet kan ve gaita testi yaptılar deri testi de istediler de ben vermek istemedim sanırım beline iğne falan batırıp o şekilde anlıyorlarmış bu yüzden istemedim. Bebeğimin kakasından mukuslu kan gelmişti ve rengi yeşildi. Muhtemelen süt alerjisi değildir ama kusması aşırı oluyorsa kilo kaybı yaşayacaktır o yüzden alternatif olarak başka bir doktora da götürebilirsiniz.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 563 göst.
0 oy
5 cevap 348 göst.
25 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yeni1anneee (105 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 243 göst.
0 oy
11 cevap 332 göst.
...