0 oy
257 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (216 puan) tarafından
yeniden kategorilendirildi
Kızlar oğluma rota aşısını yaptırdım.ama bide menenjit aşışı varmış.vw çok önemliymiş.bende yaptırmak istiyrm.ama cokmu geç kaldım.nasıl başlamalıyım.bebwgim pazartesi 5 aylık olacak.suandada kovitim.bittikten sonra aşısını yaptırmak istiyrm.bana bilgi verirseniz sevinirim.
Bebek Ayı 5

7 Cevaplar

0 oy
(1,096 puan) tarafından
Doktorunuz yada sağlık ocagindaki ebe belirliyor ayini benim doktorum mesela 7 9 13 ve 15. Aylarında yapti aşısını
(216 puan) tarafından
Anladim tskr ederm.yani geçirmemiş olabilirim.
(1,096 puan) tarafından
Aynen oyle...karantina süresinden sonra doktorunuzla görüşüp karar verebilirsiniz
-Reklam-
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Hayır geç kalmadınız, bebeğin ayına göre yapılması gereken doz sayısı değişiyor. 

2 grup aşı var. A grubu aşılar Nimenrix, menveo ve menevtra isimleriyle satılıyor, istediğiniz birini yaptırabilirsiniz. 6 ay öncesi başlanırsa 3 doz yapılması gerekiyor. 1 dozdan 2 ay sonra 2. Doz, 2.dozdan 6 ay sonra 3.doz yapılıyor. B gurubunda tek marka var, Bexsero, hangi ayda başlanırsa başlasın 3 doz yukarıdaki şekilde yapılıyor.

Ben kızıma 5 ayda Bexsero, 7 ve 13.ayda Bexsero ve Nimenrix birlikte yaptırdım. Yani toplam 2 doz Nimenrix 3 doz Bexsero yapıldı
0 oy
(43 puan) tarafından
Ben ilk aşınını 9 aylıkken yaptırdım çok ağır bi aşı diğetleri gibi değil oyüzden geç yaptırmak biraz daha kolay atlatmanızı sağlar ama tabiki çok fazlada geç kalmamak lazım 
(7 puan) tarafından
Bnm oğlumda 9 aylık nasıl agır mı atlatıyor hasta felnmı olıyor
0 oy
(353 puan) tarafından
Canım bu aşıda geç kalmak diye bir şey yok ama en erken 3. Ayda başlanıyor ne kadar erken o kadar iyi biz de 7. Ayda başlamıştık  ama bir tane aşı değil doktorunuza gidip menenjit aşı takvimi oluşturun canım 
0 oy
(269 puan) tarafından
Menenjit rota gibi degil canim istedigin zaman yaptirabiliyorsun 
0 oy
(216 puan) tarafından
Arkadaşlar sağlık ocağına gittim.oğlumun ateşi çıkmıştı.o yüzden gittim.idrarda enfeksiyon cikti.gitmisken asiyida sordum.doktorumuz pek oralı olmadı.kendi çocuklarına bile yaptirmamis.menenjit hastalığı günümüzde yok denecek kadar az dedi.ama yinede siz bilirsiniz dedi.ewet ağır Bi ilacmis bunun etkilerinede katlanırsınız dedi.
(249 puan) tarafından
Ortadoğulu mültecilerin cirit attığı bir ülkede ortadoğuda yaygın görülen bir hastalığın bittiğini söylemek zor. Avrupada tamamen silindiği düşünülen çocuk felci bile günümüzde ingilterede tekrar hortladı.
(249 puan) tarafından
Bizim doktorumuz da daha önce batmanda görev yapmış ve bu vakaların görülebildiğini, kendi çocuklarını aşılattığını söylemişti. Grip gibi başlayan, menenjit olduğu anlaşılana kadar ölüme götürebilen ya da sekel bırakan ağır bir hastalık. Aşısı da ağır ama ömür boyu koruma sağlıyor. Tercih sizin.
0 oy
Profil image (529 puan) tarafından
Doktorunuz size yönlendirme yapıyor biz 3-5-7-13 aylarında olarak belirledik sadece son dozumuz kaldı 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 217 göst.
0 oy
3 cevap 225 göst.
0 oy
7 cevap 351 göst.
...