+2 oy
215 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (501 puan) tarafından
Sağlık Ocağında bebeğinize yapılan aşıların prospektuslerini doktorunuz size gösterdi mi? Prospektuste belirtilen yan etkileri belirtip öyle karar vermenizi istedi mi,? 

Ben talep ettim, odadan çıktı geri döndü, prospektusleri yokmuş toplu olarak geldiği için dedi doktor. 

Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde içeriklerin bir kısmı belirtiliyor ama tümü değil. 
Bebek Ayı 3

2 Cevaplar

0 oy
(8,954 puan) tarafından
Google'a birinci basamak saglik calisanlari icin asi rehberi yazarsaniz Ttb'nin sitesinde detayli bir pdf var. 
(501 puan) tarafından
Teşekkür ederim  şimdi kontrol ettim bu da sağlık bakanlığı sayfasındaki gibi genel bir fikir vermek için yazılmış yazı. Her aşınin kendi prospektusü olur ya o lazım bana. Ağrı kesici antibiyotik d vitamini gibi ne verseler içindeki tüm içerik ve yan etkilerin yazdığı kağıt. Şayet aşıların prospektusleri bilerek uygulanacak kişilerden gizleniyorsa bu ciddi bir insanlık suçu.

Doktora içinde civa var dediğimde hayır yok o eskidendi dedi, sağlık Bakanlığı'nın sitesinde apaçık söyleniyor dedim güncel değildir dedi, sayfayı gösterdim bakın guncel diye , o kadar civa her gidalarimizda da var dedi. Ben sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorum ve civanın direkt dokuya kana verilmesi ile ağızdan alınması aynı degil dedim hala sacmaladi. TTB üyesi bu doktor ve TTB nin etil civa ile metilcivanin vücutta aynı etkiyi yapmadığı araştırmaların metil civa hakkında birşey soyleyebilecegini yazan yazısı var onu da gösterdim. Ayrıca sağlık bakanlığı ve tbt deki özet yani kısıtlı içerik ve yan etki açıklamasına rağmen yan etkinin sadece hafif ateş huzursuzluk olduğunu söyledi. Prospektusu görmek istiyorum deyince de prospektuslerin toplu gonderimden dolayı yollanmadigini söyledi. Ben buna inanmadın çünkü hiçbir ilaç firması bunu göze alamaz. Direkt suç.

O nedenle sordum prospektus isteyen diğer annelere ne dendi merak ediyorum
(8,954 puan) tarafından
Aile hekimlerinin konu hakkında cok bilgili oldugunu dusunmuyorum. Belki cocuk doktorlari daha detaylica aciklayabilir. Prospektus konusunda haklisiniz. Saglik personeli saglik hizmetinde seffaf olmak zorunda. Tabi bunun icin once kendisinin bilmesi gerekiyor :) Bu civa ve aluminyum konusunu Youtubeda aciklayan cocuk doktorlari var. Saglik Bakanlığı'nın danisma hatti Sabim'i ararsaniz konu ile ilgili donus yapacaklarini dusunuyorum.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 192 göst.
4 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Cns88 (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 390 göst.
4 Mart 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Elifli1 (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 266 göst.
0 oy
5 cevap 302 göst.
25 Mayıs 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Eslem123 (49 puan) tarafından soruldu
...