0 oy
168 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (34 puan) tarafından
Kizlae 15 gunluk bebegim var onceleri sutum azdi sarilik sebebi ile mama veriyorum 1 haftadir simdi sutum doldu var ama cok az emiyor 60 ml mama veriyorum yetmiyor surekli agliyor 30 ml birax once yine takviye yaptim yok yinr ariyor meme istiyor gaz sanciisi falan degil acliktan oluyor anne sutunr nasil alistirabilirim tekrardan ve bu kadar yemesi normal mi
Bebek Ayı 15 gun

2 Cevaplar

0 oy
(401 puan) tarafından
15 günlük için 90 ml mama fazla anca yarısı kadar yemesi lazım maması nedir tam uzerindeki ölçü kadar hazirliyorsunuz dimi 
(34 puan) tarafından
Her zaman bu olculerde hazirlamiyorum ama sinirlenince meme almayinca mecbur veriyorum hipp kullaniyorum bazen 30 ml bazen 60 ml olarak veriyorum ama aksam cok aciktigini farkedince ek yaptim
-Reklam-
0 oy
(164 puan) tarafından
Bende aynı sorunları yaşadım. Ama hiç mama vermedim. Kendi yaptıklarımdan bahsedeyim. Siz de dediğimi yaparsanız sizin de inatçı ve sinirli bebeğiniz benimki gibi meme aşığı olur. Başta belirtmem gerekiyor ki büyük sabır gerekiyor..

Size tavsiyem; üstten soyunun bebeğin de üstünde kolsuz bir zıbın bırakın, bebeği gece koynunuzda kokunuzla uyutun. Hem yaz ayındayız. Üşümez de. Ten tene temas edin.

Bebeği gündüz nasıl unutuyorsunuz bilmiyorum ama bebeğe emziğini verin yine memeleriniz açık bir şekilde kucağınızda sallayarak uyutun. Uyuduktan sonra emziği çıkarıp memeyi verin.

Ara sıra başınızın altına yüksek bir yastık koyarak sırt üstü uzanın ve bebeği üstünüze alın. Yine memeleriniz açık olsun. Bebekle gülüşürken arada meme ucunuza ağzı denk gelir emme refleksi gösterir. O pozisyonda emzirin.

Bazen bebeğin üstüne çıkın, bebek sizin altınızdayken memeyi biberon gibi verin. 

Bebeğiniz her uyandığında sessizce yüzüne bakıp sevgiyle gülümseyin her seferinde. 

Bebek öğlen uykusundayken yatağınızda yatırın ve o uyurken yanına uzanıp memenizi verin, emsin. 

Bir şarkınız olsun, onun hoşlandığı bir şarkı ya da ninni. Her emzirme de onu söyleyin.

Her duştan sonra rahatlamışken de memeyi sunun. 

Ayakta gezerek memeyi verin, ağladığında bebeği memeden daha aşağıya indirin yani memeden uzaklaştırın sonra sustuğunda tekrar memeye getirin. Meme ucuna yaklaştığında kavga ediyorsa meme ucunun olmadığı noktaya yanağını yaklaştırın sallayın ve yürüyün. Çok ağlarsa kucaklayıp güzelce sarılın ve güzel şeyler söyleyerek sakinleştirip tekrar deneyin. Unutmayın, bebek tahammülsüzlüğü, sabırsızlığı ve stresi hisseder, o yüzden hep gülümseyin.

Bazen kıyafet dolabınızın önüne gidin. Bebek renklere bayılır. O elbiseleri incelerken siz de memeyi verin. 

Bazen eşinizden yardım isteyin arkanızda oyuncak sallasın siz bebeği emzirirken.

Ve hazır sütünüz de artmışken mamayı azaltın hatta vermeyin. Bir saat takın kolunuza. 1 buçuk - 2 saatte bir memeyi verin, sütünüz daha da artar.

Ben bu yazdığım her şeyi yaptım. Şuan 4 aylık bir kızım var. Meme reddimi böyle yendim. Şimdi sabah akşam meme istiyor güzel kızım.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 333 göst.
1 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ramazan (46 puan) tarafından soruldu
...