0 oy
176 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (4,095 puan) tarafından
Merhaba bebeğime biraz egzersiz vs yaptırdım. Şimdi tam emekleme pozisyonunu alıyor ama öne doğru ellerini atıp gitmiyor. Sadece emekleme pozisyonundayken geri geri kayıyor. Acaba ne zaman emekler? Galiba hiç sürünmeyecek çünkü ayaklarından destek vereyim desem bile hemen emekleme pozisyonuna geliyor. Sürünerek gitmek öğretilebilir mi ki? 

6 Cevaplar

+1 oy
(365 puan) tarafından
Siz bırakın çocuğu ne yapmak istiyorsa onu yapsın niye destek olup pozisyonu değiştirmeye çalışıyorsunuz ki ? 

Benim oğlum da 5 aylik seriyorum yere örtüyu  koyuyorum yere o gere geri gidiyor kedi gibi dizlerinin ellerinin  Üstüne bank  duruşu yapıyor  . Yuvarlanıp  örtü den  çıkıyor. Geri yerine alıyorum.  Dikkatli çeken bir sürü oyuncak koyuyorum ama o ıslak mendil ve Pet şişeleri seviyor ve ona yöneliyor.  Hatta dün tam terligi  yiyordu ki yakaladım. :) 

Yani özgür bırakın  kesfetsin  her çocuk.farklidir kimisi emeklemeden  yürü r kimisi yürüse bile emeklemek daha güvenli oldugu icin emekleyerek devam eder . Eger sizin desteginizle Ayağa hazır olmadan kalkar ve düşerse  korkar emeklemek daha güvenli gelir . O kendi deneye deneye yaparsa daha çabuk doğru yolu bulur bu bebegin doğasında var çünkü. 
(4,095 puan) tarafından
Aslında destekten kastım sadece egzersizler yaptırdım :)
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,252 puan) tarafından
Emekleme gelişim basamagi sayılmıyor bırakın ister sürünsün ister geri geri emeklesin
(6,426 puan) tarafından
Aslında emekleme gelisim basamağıdir ama bazı bebekler yüz üstü durmayı sevmedugi için kol omuz ve gogus kasları gelişmez bu yüzden emekleyemezler
Profil image (1,252 puan) tarafından
Dr. Yelda mumcu;
Emekleme aslında bebeklerin gelişim basamaklarından biri değildir. O yüzden bebeklerin emeklememesi veya geç emeklemesi önemli değildir. Ayrıca erken emekleyen bebek erken yürümeyebilir. Bazı bebekler hiç emeklemeden erkenden yürüyebilir. Hatta çok iyi emeklemeyen bebekler de çok hızlı emekleyen bebeklere göre daha erken yürüyebilir. Çünkü bebekler de aslında tıpkı erişkinler gibidir. Değişik ilgi alanları olabilir.

Yani bazı bebekler emeklemek yerine oturarak çevreyi gözlemlemeyi daha çok tercih eder. Ya da çevresini dokunarak ve el becerilerini kullanarak oyuncak ve objelerle oynamayı tercih ederler. Ancak bebeğinizin diğer motor becerilerinde gecikme varsa veya vücudunun her iki tarafını eşit bir şekilde kullanamıyorsa o zaman mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.
(4,095 puan) tarafından
Aslında fizyoterapistler emeklemenin önemli olduğundan bahsediyor. Evet olmazsa olmaz bir şey değil ama emeklemedi kaslarının geliştiğini gösteriyor
Profil image (1,252 puan) tarafından
Yok demek istediğim şey şu ileriye doğru emeklemek bir basamak değil bunu yapmıyor olması Bi sorun teşkil etmiyor. O şekilde emeklemedigi zaman hemen panik olmaya gerek yok bunu demek istedim :)
Emekleme bir noktadan diğer bir noktama ilerleme şeklidir. Ve bebeğiniz bunu değişik şekillerde yapabilir.

Klasik emekleme,
Oturarak emekleme,
Dönerek emekleme,
Komando gibi sürünerek emekleme,
Tek bacağı altta emekleme,
Dizlerini kırmadan emekleme.
0 oy
(6,426 puan) tarafından
Neden sürünsün ki zaten emekleme pozisyonu alıyormuş demek ki emekleyecek ayrıca geri geri gidiyor çünkü suan nasil ileri gidileceğini hesaplamaya çalışıyor bir kaç güne gider 
(4,095 puan) tarafından
Inşallah yaa  :)  Birazcık tembel kendini çok yormuyor
0 oy
(299 puan) tarafından
Benim oğlumda geri geri gidiyor henüz 7. Ay detayında müdahale etmeyin bu gelişimini geciktirir diyor 
0 oy
(159 puan) tarafından
Szn öğretemezsin canım o kendi kendine imekler zamani gelince bende çok yaptim senin gibi ama hiç ise yaramadi
0 oy
(1,274 puan) tarafından
Canim merak etme bir anda basliycal emeklemeye sen bile sasiricaksin suan birak istedigini yapsin bende senin gbi emeklemycek diyodum bi anda gozumun onunde emeklemeye basladi suan o kadar hizli emekliyoki yetisemiyorum  kendi ogreniyo zaten 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 457 göst.
12 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde İkra66 (165 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 158 göst.
0 oy
13 cevap 376 göst.
27 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yamaç_ayaz (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 349 göst.
24 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde glcan123 (11 puan) tarafından soruldu
...