0 oy
254 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (54 puan) tarafından
Merhaba hanımlar. Bebeğim 13 aylık  ve son birkaç aydır bana aşırı düşkün. Normalde herkese gülücükler saçan biri onu aldığında asla ağlamayan bir bebekti. Şimdi ise beni görmediği benimle temas halinde olmadığı zaman kıyametler kopuyor asla ikna olmuyor. Oyun oynamaya bayılırdı saatlerce oyuncaklarını oynar ben de işlerimi rahatça yapardım simdi bu durumdan ötürü tuvalete bile gidemiyorum. Elbette anneye düşkün olacak lakin benimki çok fazla yemek yiyemiyorum, su bile içmeme izin vermiyor evin işini geçtim yani. Bu durumu yaşayan var mı ne gibi çözümler buldunuz?

6 Cevaplar

0 oy
(623 puan) tarafından
Bende ayni durumdayım 7aylik benimde hiç bisey yapamıyorum Bi yere bırakıp gidemiyorum kafayı yemek üzereyim kucağından inmiyor 
-Reklam-
0 oy
(173 puan) tarafından
11 aylık oğlum doğdu doğalı anlattığınız gibi asla kimseye gitmek istemiyor babası dahil. Bazen canı isterse ben yoksam oynuyor tek başına ve ya babası ile ama ben ortama girdim mi kıyameti koparıyor sen al beni diye Allahtan yürümeye başladı düşe kalka da artık kucak istemiyor yoksa bel falan kalmadı. Kendi adıma söyleyeyim çok fazla ilgiye boğdum çocuğu diyeceksiniz tabii ki ilgileneceksin ama gerçekten herşeyin fazlası zarar inşallah biraz daha büyüyünce daha bağımsız olur yoksa çok zor böyle bağımlı yaşamak hele ikinci bir çocuğum olursa nasıl yapacağım bilmiyorum sırf bu yüzden ikinci çocuğu uzun bir süre düşünmüyorum. 
0 oy
(798 puan) tarafından
Canım 18.ayda zirve yapacak sonrasındada normale dönecek diye biliyorum yaşımıza girmek üzereyiz.benim oğlanda sosyal bi bebekti 2 3 aydır kucak yapışma insanlara ağlama var.dr.umuz anneanne ve babaannenin kucağına bile pat diye verme dikkatli davran kucak isteyince al kandırarak bırakmaya çalış,göz temasını kesme ayrılık kaygısının en yoğun görüldüğü dönem demişti.bende işe yarıyor bi gün iyi bi gün zor bi şekilde oluyor güven tazeleyeceksiniz annesi :)
0 oy
(319 puan) tarafından
Ben ve bebeğim de sanırım bu anlattığınız yere doğru ilerliyoruz. 11 aylık olmaz üzere kızım ama oyun alanında oynarken bile gelip önüme oturur öyle oynar. Biraz oynasa hemen gelir üzerime atlar beni öper, kafasını yaslar, sarılır. Babasına aynı şeyleri yapmıyor ama diğer insanlarla iletişimi iyi, kimseye ağlamaz. Sadece ben ortadan kaybolduğum anda hele evde yalnızsak kıyametler kopmaya başladı. Tuvalete bile zor gidiyorum bazen. Kendisi küçük bir temas bağımlısı.
0 oy
(8,819 puan) tarafından

8 ay civarı bebeklerde anneden ayrılma kaygısı başlar, 18 ay civarı en üst seviyeye çıkar. Gayet normal yani. Kızım 23 aylık hala gözünün önünden ayrılsam ciyaklar. 3 yaşa doğru bitiyormuş, yani umarım bitiyordur :)

0 oy
(53 puan) tarafından
Anam bende bunun daha ölçülüsünü istiyorum. Benim bebeğim herkese gider çok sosyal ben olmasam asla ağlamaz. Az bana düşkün olsun istiyorum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 705 göst.
0 oy
2 cevap 121 göst.
0 oy
1 cevap 103 göst.
26 Şubat 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde urazınannesii (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 434 göst.
12 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kelek27 (274 puan) tarafından soruldu
...