0 oy
428 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (44 puan) tarafından
Bizim oğlanı anneannesi ile annesi biraz hırpaladı , çalıştıgım için de çok aşırı ilgilenemiyorum . Bu durum da olup da toparlayan var mı acaba ..

Bizim hanım biraz eğitim seviyesi çok değil öyle araştırıp da bulacak da değil biraz laf anlatmak tada zorlanıyorum kafayı yiyeceğim çıldıracağım sinirden her tarafımda yara bere çıkmaya başladı.

Bizim oğlan Tekirdağ da özel hastanede  25 Temuzda dogdu dogum kilosu 3825 boy 50 Salı günü öglen oglan taburcu oldu. Annesi bir gün daha hastanede kalmak istedi iyi kalalım dedim onu taburcu edeceklerdi kalsın dedim , o gün ben bir dışarı çıktım ihitaçları almaya geldim oğlan piyasada yok  Mikser (kayın valide oluyor kendisi) doktor ile konuşmuş kulağı dönüyor gözü dönüyor diye yogun bakıma aldırımış oğlanı her tarafını deldirmiş sonra doktor ile birlikte beyin ultrasonuna gittik , 1,5 gün kaldı , muşade ve izlemede ,doktor dedi ki biz bir şey görmedik ama sen işi uzatmadan bir çocuk nerologuna götür oglanı dedi tamam dedim Çarşamba akaşamı verecek oglanı bize biz hastanede salonda TV seyredip çay içerken kayınpeder, benim anne baba bu git yine doktor ile konuş ,doktor bu sefer beni çagırdı dedi ki randevu almadan ben size taburculuk vermeyecegim , Tekirdağ uni de benim arkadaşı aradım ama muaye ederim ama egg çekemem onu çektip getirin ben güldüm tabi doktor da güldü ,yani iş 1 milyon küsürlük tıp fakültesi olan yerde çözülmüyor ,.Annemin bir akrabası varmış özel bir unin sahibi ve bu işin profu onu aradı vs oda sag olsun ögrencisine(Doç. Dr) rica etti istanbul a 3 günlük çocugu götürdük ,o bize bir fırça kaydı tabi . Kayın validenin yedigi haltlar burada bitmiyor o gün istanbul öglen sıcaklıgı 38 derece falan çocuga 4 kat giydirip tekirdağ getirdik , ben tabi oğlanın her tarafı kabar kabar kızardıgın fark ediyorum niye yaptın derdin neydi diyorum , hastanede kilima vardı ondan diyor (emzirmek için eksi kata indik orası biraz soguktu) iyi de diyorum 2 saatlik yola gidecegiz sonra niye çıkarmadın diyorum ...Kafayı yememek elde değil , 3-4 gün sonra benim annem de oglum kusura bakma canımsın cigerimsin ama ben kadın ile duramıyorum gidince gelirim yardıma dedi babamı alıp kayın alıp gitmeye kalktı kayın pederinde canına can yetti o da kaçtı .

Bundan sonraki süreçte ben işte oluyorum annem de gitiginden sonra sürekli bir yemek yedi yemedi kavgası var evde buna mama verin anne sütü yeterli gelmiyor .. Hanımın da canı zaten çok tez insan elini bir yere çarpar canı acır ya bizim hanım sanki bir şarşör kalaşnikof mermisi boşaltmışın o denli tepki , azık gögüs ucu aşındı oyyy oyy voyy voyy o da ayrı makam . Kayın valide emsin emsin sütü artar doyar emsin emsin sütü artar doyar modu yav doymuyor ..diyorum laf anlatamıyorum ..

Neyse geçen cuma özel hastaneye çocugu götürdüm eşim ile adam neden geldiniz biz bu zaman çagırmayız 1 aylık iken gelin dedi ,ben ilçemizde doktorumuz olsun diye hem de araştırmıştım iyi doktorsunuz bir muaye edin bir de bakın dedim , adam biraz baktı bu çok AŞIRI AŞIRI aç kalmış mama ile tıka basa  beslemeniz lazım dedim .Çünkü  19 gün 3750 GR dogum kilosunu yakalamamıştı .Sonra ben biraz üstü kapalı hanım oldugu için kayın validesiz olayı anlattım , ÖZEL de ki doktor Agız dert görmesin bize bir hakeretler bir hakaretler siz piskopatmısınız manyakmasınız bunları yaptınız diye bize daldı, allah ondan razı olsun ..

Eve gittim kayın valide ye de anlattım olayı hanım da duydu , cumartesi pazar evdeyim sorun yok güzel intizamlı saatine uygun baktım ,Pazartesi işe gittim sabah oğlan kalmıştı 8:00 de 18:15 de eve girdim dediler ki senin oğlan uyumuyor karını da çok Tok niye ise uyumadı sabahdan beri uyanık belki az acıkmıştır dedim 30 cc mama yaptım yedi yuttu , 30 cc daha yaptım onuda yedi yuttu bir 30 daha yaptım toplam 90 cc mamayı yedi yuttu ulan bunun karnı ne kadar ki  bir 30 daha versem alırda o zaman kusar . Cuma doktorun etmedigi hakaret kalmadı , hafta sonu ben baktım müsade etmedim elimden geldigi kadar aç bırakmalarına pazartesi aynı moku  yediler ,

Anne diyorum ana gel nolur diye çok canım istiyor torumu ama o karının yanına gelemem oğlum diyor .

Bizim hanım öyle becerikli bir şey değil evde yemekleri falanda çoğu zaman ben yaparım o bulaşıkları yıkar hamile iken yemegi ya dışardan yedik ya ben yaptım bulaşıkları da ben yıkadım ,haftada bir iki balığını vs eksik etmedim  son 5 ayında , temizlige de eve kadın çagırdım yada robot ile idare ettik ..Bir yandan da anasına mecburum hanım hasta imiş pek bir iş yapmamış bu zamana kadar .. Kayın peder ise on numara beş yıldız adam onun hali benden beter o da ayır konu onu görüp şükür ediyorum...

NEyse biraz içimi döktüm , bu oğlan kilo alır mı ilk bir ayı sıkıntı geçip sonra toparlar mı ?

İlk ay sütü az gelip de sonra dan sütü yeterli gelen oldu mu ? Çünkü kayın valide sütü yetecegini düşünüyor kızının.

İlk ay kilo almayıp sonradan toparlayan oldu mu ?
Bebek Ayı 1

14 Cevaplar

+4 oy
(69 puan) tarafından
Yaptığınız yazdığınız her şey de haklı olsanız dahi kullandığınız kelimelerin hiç birini eşiniz hak etmiyor yaptığınız gerçekten ayıp. Daha yeni doğum yapmış lohusa bir kadından bahsediyoruz. Bir kadının hiç sağlıklı düşünüp hareket edemeyeceği süreçtir lohusalık ve çok hassas olurlar. Hep kendilerini yetersiz bakımsız kötü hissetmeye eğilimlidirler ve bu süreci çok ağır depresif atlatan anneler maalesef ki bazen bebeklerini bile kabul etmek istemiyorlar. Burada böyle eşim eğitimsiz laf anlamaz diye onu aşağılamak yerine lütfen daha yapıcı sözlerle ona yaklaşın eminim bu tutumunuzu eşinize yansitiyorsunuzdur. Kayinvalidenizle bir problem yaşıyor olabilirsiniz siz ve aileniz ama böyle ortadan çekilmek katlanamiyorum diyerek çözüm değil anneniz de kolaya kaçmak istemiş. İnsan istiyorsa gerçekten nelere katlanır. Bir anne bebeği için her zaman en iyisini ister esinizde eminim en iyisi için cabaliyordur. Eğer sizinde bu konuda içiniz rahat değilse izin alin gerekirse yıllık izninizi kullanın. Bebeğiniz için de endişelenmeyin toparlar eğer düzenli beslenirse annesi mutlaka emzirsin sürekli biberon vermek meme reddi yapar hiç emmek istemez zaten mideleri çok küçük henüz mümkün olduğunca öncelik anne sütü olsun sonrasında mama takviyesi yapılsın.
(44 puan) tarafından
Farklı bakış açısı .yorumunuz için teşekkür ederim.

Ben birkişiye hiç bir zaman anlık yorum yapmam , eğitimsiz laf anlamaz diye yıllık ortalaması bu malesef .

Biberonu sadece eşimi dinlendirmek uyuması için veriyorum .eşim gece 2-3 de emzir di ise sabah 5-6 kalkmasın uyusun diye biberon veriyorum ,eşim o zamanda dinleniyor gündüz ise saat 9-10 da beslenme sattinde meme+ emzirme sondası  ile oluyor memeden ayırmıyorum.

Yine de farkı yorum için teşekkür ederim
(69 puan) tarafından
Beyfendi hala yıllık ortalaması bu diye devam ediyorsunuz ısrarla hoş değil eşinizi bu şekilde degersizlestirmeniz. Bakın öncelikle bir şey yapmak istiyorsanız burada hiç vakit kaybetmeyin alanında uzman bir psikologdan öncelikle siz sonra da eşiniz yardım alın hatta birlikte çift terapistlerine gidin ailenin temel taşında sorun var. Bunca yıllık öğretmenlik hayatımda böyle sorunlu ailerin çocukları maalesef ki ister okul hayatında ister sosyal hayatında olsun hep saldırgan bir tutum sergiliyor ya da çok içine kapanık oluyor ve ben bu çocuklar için çok üzülüyorum. Sizin eşinize karşı bu tavrınizi ileride çocuğunuz rol model alacak onun en yakını annesine değersiz yetersiz olduğu her defasında hissettirilecek ve çocukda ilerleyen tüm yaşamında hayatındaki tüm kadınlara bu şekilde yaklaşacak. Kadınlar değersiz eğitimsiz laf anlamaz bir iş beceremez ve günümüzde gördüğümüz kadın cinayetleri kadınlara işkenceler tacizler hep bu zihniyetlerin altından çıkıyor. Şimdi konuyu nereye getirdin amma da uzattın diyeceksiniz başkaları da diyecek eminim ama bu durum maalesef ki böyle siz kabul etseniz de etmesenizde. Lütfen daha fazla eşinizle ilgili kötü cümle kullanmayın ben kabul etmek istemiyorum haklı olsanız dahi.
(44 puan) tarafından
Piskoloğa gitmek ayıp değil, hastalıklarda ayıp değil kimse parası çok da satın almıyor allahtan gelebiliyor bazı şeyler .   %0,3 lük oranda insan beyni   şidette meyilidir, hatta rasal olarak 10000 kişi olsa çevreli bir alanda ama ahreket edebiliyor ama bir birlerini tanımıyorlar pisikopatlar  ama iki cümleden piskologa git diyecek kadar yorum yapabiliyorsanız ,size şidet ile öneririm piskoloğa gitmenizi hatta belli bir süre Hastanede kalıp tedavi alsanız çok iyi olur ...Ögretmen hanım belki hiç duymadınız Mİgram yabancı dilin var ise MIT dedeki siyah beyaz orjinal haliyle izleyin  deneyini çok kuvvet ile muhtemel duymadınız ,bakın insanlar nasıl şidette meyilli oluyorlar binde 997 lik kısım . Kadın cinayetleri için şunu diyebilirim  kadının kadına yaptığı zülmü kimse yapmaz . Bana piskolaga git demek için Yuhanna(incil) 8 de ki kıstas  , bana bu lafları etmek size düşmez ..Ama bu düşünce kafası ile bana yapmış olduğunuz tavsiyleri kendinize uymanız salık veririm
(69 puan) tarafından
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için kesinlikle dikkate alicam sağolun. Ben paikologa gitmek ayıp demedim hastalık kötü demedim. Ben sizin söylemlerinizden dolayı eşinizle birlikte çift terapisi almanızı önerdim. Sizinde asamadiginiz şeyler için paikologa gitmenizi önerdim. Kayinvalineze karşı daha sakin kalmanız yaşanan olumsuzluklar karşısında daha sakin olmanız için. Ben ilk bebeğimi kaybettigimde psikolojik destek aldım çünkü tek başıma aşamadim zordu bir çok kişiye de tavsiye ediyorum zaten asamadiginiz bir sorun varsa destek alın bu ayıp değil diye. Çünkü yaşam kaliteniz düşüyor bir noktadan sonra. Neyse uzatmicam gerçekten sağlıklı günler diliyorum ailenizle çünkü benim demek istediğimi anlamak istemediniz bir bayan bir anne olarak eşinize karşı böyle bir platformda kullandığınız söylemler beni incitti. Eşiniz duysa görse eminim o daha da incinir kırılirdi. Bunu ifade ettim şahsınıza ait bir saygısızlık olarak algılamayın eğer öyle bir düşünce olusturduysam özür dilerim
-Reklam-
+2 oy
(365 puan) tarafından
Eşinizden ve ailesinden öyle.bir bahsetmissiniz ki öcü tu kaka . Çok ayıp kac yaşında insanlarsiniz.   Ayrıca hiç bir Dr onun bunun lafıyla çocuğu kuvez e almaz gereksiz tetkik yapmaz.  Umarım çocuğunuz ciddi Bi sağlık problemi  göz ardı edilmez . Bi eşinize size soralım oda neler anlatır.  Cahil felan ne biçim laflar  bunlar . Kültür seviyesi size uygun olmayan biriyle evlenmeseydiniz o zaman ailesini hiç Bi görmediniz. 

Ayrıca anlatım dilinizden  sizin tavrınızı çok net belli oluyor. Yazık olan o bebeğe olucak. Annesine hiç saygı duymayan Bi baba nin davranışlarını görerek oda ilerde kadinlara saygısız olucak . 

Hiç bir anne akıl ve ruh sağlığında Bi bozukluk yoksa çocuğunu açtıktan öldürmez. Şu an karınız lahusa  sanki hiç bisey yapmamış taşıyici  anne muamelesi yapmışsınız. 

Siz tatlı ve kibar Bi dille eşinize bu sayfayı önerin tavsiye edin kullanmak istermisin  tecrübeli anneler tecrübesiz annelere yardımcı oluyor akıl veriyor deyin . Herhalde okuma yazmasi vardır eşinizin. 
(44 puan) tarafından
Sen benim kayın valideyi gör doktor alıyor mu almıyor mu ? anlarsın .. Aşırı bir abartma ve evham huyu var , abarta abarta şeyler anlatmıştır alır alır ..Sorun bu durumu ben babasıyım benim ile konuşmadan doktor ile konuşması , kızına bile üstün körü söylemesi .


Bizim yan komşumuzun kardeşi evleniyordu misafirler agırlamak için geliyordu bizimkayın valide 10 dakki da bir bana bir sürü kişi geliyor gidiyor şu kadar ayak kabı olmuş vs vs saat de 7-8 kez söylüyor ..Sana ne la sana ne millet e gelenden gidenden ..Ağzında sürekli birini şikayet kötüleme evham .
(365 puan) tarafından
Sen takmışsın kayinvalidene . Sarmışsın  ne dese batar artık yapacak bisey yok. Kadınların isine olabildiğince karışma.  Dediğim.gibi eşine üyelik aç o girsin buraya mümkünse kendi yazdıkların da hiç bahsetme benim kocam başkalarına benim hakkımda senin ettiğin lafların 10 da birini etse anasından emdiği sütü  burnundan getiririm. Erkeğin evi mabedi namusudur . Karısı sağda solda konuşmaz çok ihtiyacın varsa psikoloğa git orda anlat oda sana teşhis koysun .   Senin karın senin le ilgili özellikle erkek lerin dahil olduğu Bi  foruma a uye olup benim kocam öyle eksik benim kocam böyle yetersiz dese ve sen bunu duysan .Yani karın seni başka erkeklere şikayet etse ne hissedersin ? Önce empati yapmayı öğrenirsen hayat çok daha kolay olur.

Senin kayinvaliden sana neyse senin annende karina öyle geliyordur büyük ihtimal.    

Bu işin sonu şiddetli geçimsizlik ben sana. Diyim toparlanın olan çocuğa olur.  Hiç Bi mahkeme de el kadar bebeği  sana vermez 2 hafta da bir 2 saat gorurusun .  O çok üzerine titrediğin  kıyamadığın bebeğini.  Once karını aileni sahiplen .
+2 oy
tarafından
Ben bebekten çok eşinize üzüldüm . Burda yazdığınız şekilde eşinizi küçük görüp aşağılıyorsanız hele ki lohusalık döneminde bu kadar strese sokuyorsanız ondan bebeğine verimli olmasını bekleyemezsiniz.

Bebek bir şekilde doyar kilo alır büyür emmese de mama yer o sorun değil ama eşinizin gerek annesi gerek siz tarafından bu kadar psikolojik baskıya maruz kalması çok üzücü ve geri dönülmeyen etkiler bırakması işten bile değil. 

Baş başa kaldığınız bir zamanda kendisiyle uygun ve yapıcı bir dille konuşmalısınız hem bebeğiniz hem kendisi için doğru olan ortak yolu bulmalısınız. Gerekirse ananeyi gönderip bebeğinize birlikte bakmalısınız gerçi ben annenin yetersiz olduğunu bebeğine bakamayacağını düşünmüyorum sadece üzerinde çok baskı var bir yanda annesi bir yanda siz . Herkes başka bişey söylüyor ve o da haliyle şaşırmış durumda. Zira bakamayacak kadar aciz biri olsaydı ondan çocuk yapmazdınız çocuğu bırak evlenmezdiniz de sanırım . 

O yüzden anne ve bebeğini baş başa bırakın kimse müdahale etmesin siz gerekli imkanları sunun sadece desteğinizi de asla eksik etmeyin . Tüm bunlar olduğunda sütü de olacaktır bebeğine de en güzel şekilde bakacaktır mutlaka. 
+2 oy
(502 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeğiniz için bir çözüm aramanızı takdir ettim fakat eşiniz için söylemleriniz oldukca kırıcı yazdıklarınızı hissettiruyorsaniz ne yapsa da sütü çoğalmaz. Unutmayin o bir anne annelik kitapta yazmıyor ne kadar okursak ne kadar araştırırsak araştıralım her bebek özeldir esiniz de bebege zamanla alışacak bebeğini tanıyıp ona göre davranacaktır.ayrica mama verilmesinde bir sorun yok sadece annenin göğsünde beslenme hortumu ile verin meme reddi yapmasın 
(44 puan) tarafından
Biberonu geceleri eşimin uyuması için veriyorum onun dışında ise bazande gündüz taketden düşünce uyusun diye veriyorum , onun dışında sürekli emzirme sondasından alıyor mamayı .
Güzel yorumlarınız için teşekkürler
(502 puan) tarafından
Biberonu günde 1 kere bile verseniz meme reddi yapabiliyor şahsen hic vermemenizi öneririm eşinizi dinlendirdiginiz zamanlarda serçe parmağınızı emdirerek verebilirsiniz beslenme sondasini
0 oy
(669 puan) tarafından
Sadece maöa vermeyin.eşiniz sık sık emzirsin. Emdikçe sütü artacak. Kayınvalide sevilmez pek ama siz eşinizle ve çocuğunuzla iyi olmaya bakın. Okuduğum kadarıyla eşinizede biraz gıcıklanmışsınız ama bu dönemde size her zamankinden çok ihtiyacı var eşinizin. Sütün bir numaralı ilacı moral, dinlenme, su. Eşinize anneliği ile ilgili, kadınlığı ile ilgili iltifatlar edin sık sık.sarılın,öpün.omuzlarına masaj yapın. Annelik sana çook yakıştı daha da bir güzelleştin felan deyin. Ayrıca annesine gıcık olduğunuzı eşinize belli etmeyin. Eşinizin şuan ihtiyacı olan en son şey stres.
(44 puan) tarafından
Geri bildiriminiz için teşekkür ederim  ..:) Bir çok dediğinizi yapıyorum sadece mama vermiyoruz , emzirme sondası ile veriyoruz . Sağma makinesi de var pek sağmıyor . Elimden geldiğince sarılıp iltifat ediyorum vs vs ama ..son dediğiniz kayın valideye gıcık olmadığımı belirtmeme kısmı o biraz zor malesef .
(669 puan) tarafından
Ama en önemlisi o. annesini kovamaz, sizede birşey diyemez arada kalır. Bir yandan bebek, bir yandan annesi, bir yandan siz, bir yandan lohusalık. Fazla belli etmeyin bari. Bebişi ve eşinizi alıp yürüyüşlere çıkın. İzin alabilirseniz izin alıp bebekle ilgilenebilirsiniz. Ama asla eşinize kendini yetersiz hissettirmeyin. Allah korusun bebişten felan soğabilir. Siz eşinizin üstüne titredikçe o da bebişe en iyi şekilde annelik eder. Bir bebeğin mutluluğu annenin mutluluğundan geçer
(44 puan) tarafından
çok teşekkürler geri bildirim için
0 oy
(239 puan) tarafından
Birincisi mama öcü değil neden öcü gözüyle bakıyorlar mamaya mama versin ayrıca emzirsin sütü artar 2. Bu çocuk nasıl bu kadar aç kalıp sarılık olmadı yatın kalkın buna dua edin 3. bence siz bir süre izin alin ya da tanıdık varsa rapor alın biraz bebeğinize siz bakın madem annesi anlamıyor siz öğretin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah yavrucak biran önce kendini toparlar ve ayrıca o minnacık bebeği kat kat giydirtmeyin yazık hep isilik olur 
(44 puan) tarafından
Teşekkürler geri dönüş için
(239 puan) tarafından
Sağlıkla büyüsün inşallah
(44 puan) tarafından
amin cümlemizin ki
0 oy
(4 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Annenin morelini yüksek tutun ve anneye süt artırıcı çaylar var ondan alın onu içsin bol hurma kuru üzüm vs şeyler yesin artar sütü bu arada kayınvalideler hep sorunlu oluyor benim rşimle annem de anlaşmazlar ama bunu içinde tutar annemr yansıtmaz bana söylenir bn de ona göre davranırım ora ayrı şey ama lohusalık döneminde eşiniz daha çok etkilenir sütü artmaz aksine azalır. Bakın brnim çocuğumda 21 günlük ben 41 hafta da sezeryan doğum yaptım iki kere sancım geldi doğuracaktım fakat bizimkiler yüzünden geri gitti sancım neredeyse oğlum ölüyordu eşim buna rağmen bana destek çıkıp sustu altan aldı olmuş a bakmayın geçip gitti olacaklar sizin elinizde 
(44 puan) tarafından
Ecenur hn güzel yorumlarınız için teşekkür ederim .
(4 puan) tarafından
Ne demek her zaman bi de anne ile bebek cildi birbirine temas etsin o zaman da süt artar
0 oy
(448 puan) tarafından
Ay neler diyorsunuz kıyamam o yavruya ya:( eşiniz mutlaka emzirsin ama mamayla da destekleyin. O sıcak ta o çocuk öyle giydirilir mi yazık. Ya siz bi süre izin alun ya da kayınvalide yı gönderin anneniz gelsin.
(365 puan) tarafından
Kadinin düşmanı kadın diye boşuna demiyorlar
0 oy
(300 puan) tarafından
İlk 3 ay bebeklerin kilo alması daha kolay olur. 3. Aydan sonra kilo.alimi  bebek de hareketlendigi için düşmeye başlar. Her ay en az 600 gram alması gerekiyor. Sırf emiyorsa en gec 2 saatte Bir emzilmeli.  2 saati geçmemeli. Emzirme + mama veriyorsaniz ne kadar mama verileceği doktorla görüşülmeli.  Süt bebek sürekli emdikce artar. Bebek emerken dudaklarla memeyi uyarır  ve emdikce  annenin sutu artar. Hastanelerde genellikle emzirme bolumu veya emzirme  hemsiresi oluyor. Görevli ebe veya hemsire oluyor. Emzirme konusunda bilgilendiriyor. Ben devlet hastanesinde başvurup 2 saate yakın bilgi alma karşılıklı konuşma tarzında emzirmenin inceliklerini öğrenmistim. Bebeğin memeyi tutma şekline kadar anlatıp uygulamalı şekilde yardımcı oldular. 1'e 1 Bir eğitimdi.  Bebek kilo alımı 600 _1000 veya 1200 gram aralığında olmalı.bebek kilo da kaybetmiş mamayi bırakmayın. Hem meme hem mama şeklinde devam edebilirsiniz. Bir ay boyunca kilo almadiysa  annenin sütünde azalma olmuş olabilir. Bebeği aç bırakmayın. Anneniz bu konuda daha bilgisiyle Bir şekilde kayinvalidenizi gönderip  annenizi çağırmak bebek icin daha iyi olabilir. Annelik bebek bakmak biraz gayretle olur inanın önceden kazanılan bir durum değil. Bebeğin annesinin gayret etmesi lazım biraz. 
(44 puan) tarafından
Gülce su hn ,  ben 25 yıllık üniveriste de eğitmen tercübeli  özel ders veren emzirme danışmanı tutum , 4-5 saat 1/1 egitim aldırdım ve 1 ay boyunca sürekli danışmanlık verecek eşimde bazı rahatsızlıklar oldugundan dolayı her şeyi alamıyoruz .Danışmanımız BREWERS YEAST VIRAMIN B12 önerdi kullanamıyoruz mesela . Bir çok önerdiği şeyi de kullanamıyoruz .
Keşke sütüm olsa emziren ben olsam o kadar kolay olur ki .
Bizim kayın valide hemşire emeklisi bildiğini zanediyor  :) bilene anlatmak o kadar zor ki .
Yapmadığım kalmadı 1/1 eğitimlere bende katıldım hanım artık ben gösteriyorum memeni şöyle tut böyle tut diye :) boşluk kaldı yutkunmuyor vakum yapmıyor vs vs ilk duruş göz göze temas :)

Geriden geliyoruz inşallah toparlarız diye ümit ediyorum biraz endişeliyim  işte
0 oy
(98 puan) tarafından
Eşiniz günde 3 4 litre su icicek ayran icicek kayısı kaynatıp suyunu icicek siyah erik var ya onu kaynatıp suyunu icicek karpuz olsun sulu şeyler yicek sürekli ama en önemlisi su sütü bunları yaparsa bol bol gelir emdikten sonra mama da verirsiniz sağmak yerine annesini emsin çocuk emdiğinde sütün gelmesi daha kolay olur hemde temas da önemli anne ile 
0 oy
(1 puan) tarafından
Ay gercekten şuan yaşadıklarınızı görünce resmen o bebege acıdım şuan eşinizin de psikolojisi iyi degil ona destek olmanız lazım benim bu süreçte en cok destekçi eşimdi benim kızım da ilk dogdugunda sütüm yetersiz geliyo günde Bi kere mama veriyodum besinsiz kalmasın diye ama sürekli sütüm olmadıgı halde sagma işlemi yapıyordum sonradan tamamen mamayı kestim ilk iki ay o şekilde yedi kızım maşallah . dogarken 2700 şuan 3 aylık 7000kg oldu  ama annenin sürekli emzirme si lazım sürekli emzirme işleminden sonra sağma işlemi yapılması lazım  ve cokça moral lazım eşinize sütü arttıran en büyük sebeplerden bitanesi hem moral hemde yeteri kadar dinlenme bence kayınvalideniz pek diyologa girmeyin genelde bu süreçte herkesin basına geliyo siz eşinize bol bol destek olun 
(44 puan) tarafından
kardeş allah razı olsun güzel yorumlarınız için. Sizin içiniz acıyor ben düşündükçe babası olarak kafayı yiyorum.. Mümkün mertebede bilimsel şeyleri yaptırmak için anacım anacım diye yağ çekiyorum ki istediklerimi bir nebze yapsınlar , yada 15 izine ayrılıp benim kontrolümde gitmesi ama o da çözüm değil ki 16 ıncı gün ne olacak diye düşünüyorum.
0 oy
(1,096 puan) tarafından
Eşinizle aranizda iletisiminiz bizi ilgilendirmez bu konuda diğer arkadaşlar gibi yorum yapmicam...bebiş madem biberon tutuyor eşinize süt sağma makinesi alın önce satdığı sutu içirin sonra üstüne mama icirsin..bebek güçlendikçe memeyi tutar...eşiniz zaten lohusa sizde benim eşim gibi psikolojikmen bi lohusalık geçiriyorsunuz bu durum.bazi erkeklerde olabilir..o yüzden eşinize ne kadar sabırlı ve sevgi dolu yaklaşırsanız bebeginiz bile o kadar huzurlu olur...bide bi tavsiye benden size anne baba çocuk kalın evde 
(44 puan) tarafından
elektirikli süt sağma makinesi dogum 1 günü aldım .

Normal insan elini ayagını çarpsa bir an acır ona o acı oldugunda sanki domdom kurşunu sıkılmış gibi efekler, Sağma makinesi çok acıtıyormuş ,Standart sağma makinelerinin başı 25 mm ,neymiş bu canını acıtıyormuş sürtüyormuş kullanmam dedi arayıp tarayıp  ben 28 lik 30 luk başlardan aldım zor zahmet bazı günler 1 kez balımsın gülümsün yazlıya nazlıya  sagım yaptırabiliyorum neymiş canı acıyormuş. Az acıyordur ilaki ama yaptıgı kadar değil ama sürekli dayan aşkım balım oğlumuz için diyorum ama için neler geçiyor o ayrı konu.

Bizim eş hastalıgı varmış annesi hiç bir şey yaptırmamış ,bildigi en iyi şey bulaşık makinesi ne bulaşık dizmek ,onuda hamile kalınca 5 aydan itibaren yapmadı eğilmiyeyim diye .Ben evde olmaz isem dolaptan yumurta kırıp yiyebilir mi soru işareti ,lohusalıgı gidince çıkacagı en üst seviye o yumurta kırar yer .Çalıştıgım için eşimin de durumu bu oldugu için annesine mecburum ama biraz durumu toparlayınca eve bakıcı düşünüyorum.
(1,096 puan) tarafından
Lohusalık bittikten sonra eşinizle beraber evlilik terapistine gitseniz belki birbirinize birşeyleri ifade edemez oldunuz yada yanlış anlar oldunuz...siz ne olursa olsun sevecen yaklaşın anlayışlı olmaya gayret gösterin...bide bazı süt sağma makineleri var göğüsü acıtıyor bide bazı insanlar psikilojik olarak emzirmeden korkabiliyor ya emzirmezsem ya canım acırsa ya beceremezsem vs vs vs...kadın psikolojisi biraz farklı oluyor bu yüzden üstüne gitmeyin emzirmiyorsa mama versin...ve bide vücut dogumdan sonra hassaslasiyor bunu da göz önünde bulunduğun lütfen
0 oy
(88 puan) tarafından
Abi sende çok bilmissin belli biraz zıt gidiyosun onlarda sana zıt gidiyor. Her neyse bebegin doydugu bezinden belli olur eger gunde 5ten fazla cisli bez veriyorsa doyuyordur. (Tabi bezler dolu olmali ) eger hala çok yemek istiyorsa arsizdir dudak tiryakisidir. Mesela ben kendimden ornek vereyim. 2saatte 45cc mama veriyordum gecen haftaya kadar. Biberonu agzindan çektiğim gibi aglamaya basliyordu. Hemde nasil ağlamak sanki bir yerini yakmisim gibi. Ama mamadan sonra gazını çıkarıyordum aninda susuyordu. Yani demekki açlıktan degil gazdan ağlıyodu. Bunun yaninda benim bebeğime ne kadar verirsen o kadar yer. Baslarda bende acemiydim cunku denedim . 30 yedi 60 yedi 90 yedi yaninda meme de emdi. Cunku bu yeni doganlarin sadece emme refleksleri vardir. Oyunu da emerek yapiyor yemeyi de aglamayi da herseyi . Sen daha fazla verdikce sadece onun dudak tiryakiliğini tatmin ediyorsun. Vel hasil kelam acemilik olunce bebegi göre göre tanıyorsun. Ama dediklerimi de yabana atmayin derim ve bebegi tika basa doldurmaya calismayin.

Ayrıca memedeki sut zamanla artiyor mu bilmem benimki artmadi ama artani da gördüm. 2 aydan sonra emzirmeye baslayan da gördüm. O yuzden esinize soyleyin her mama vermeden once memeyi dayasin bebege sonrasinda mama versin. Zaten zamanla bebegi tanidikca anlarsiniz ne olacağını. Kaynana durumuna yapacak birsey yok onu durdurabilecek yine kendi eşiniz. 
(44 puan) tarafından
memeyi emzirme sondası ile verdiyorum önce 20 dakki normal meme sonra sonda ile birlikte meme ,

Diger yorumların için de ayrıca teşekkür ederim . :) :)
0 oy
(1,208 puan) tarafından
Siz cevp verin birazdan okuyup yorum yapacam
(44 puan) tarafından
9 gün zaptu rap altına alıp  idareyi ele alınca sorunu çözdüm ,olayı rayına koydum günlük 65GR 65*9=590 GR  yapıcı yorumlar için teşekkür ederim .

Tekrar idareyi kendilerine devir ettim  :) :)

Beyni yanmış depresyona girmiş piskopata bağlamış karı vs konuşan kendisi tımarhanelik derece de ruh hastası olup , her halde bu hallerine kocaları dayanamamış bırakmış gitmiş erkek düşmanı olmuş , yok mahkemeye gidecekmişim beni eşimden boşamaya kalkmış :) :) Ruh hastalarına da ,  Cenabı Allahtan acil şifalar dilerim .

Yapıcı mantıklı yorumlar için her kese teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 263 göst.
14 Aralık 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Tuğba18 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 602 göst.
28 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Edanr199 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 471 göst.
14 Haziran 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Tatlı Cadının Annesi (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 245 göst.
14 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Esradefnesu (6 puan) tarafından soruldu
...