0 oy
140 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (5 puan) tarafından
Merhaba sevgili anneler. Burdaki birçok annemizin tecrübesine güvendiğim için aklıma takılan ilk soruları genelde burda soruyorum ve Allah razı olsun cevapta alabiliyorm tatmin oluyorum bu yüzden şimdi tekrar annelerimizin tecrübesi ne güvenerek bı sorum olacaktı 14 aylık oğlum bu aralar çok sinirli gibi bana vurmaya başladı babasına vurmaya başladı bize vuramazsa kendi sacini çekiyor yada bı anda dolup dolup içli içli ağlamaya başlıyor bu durumla karşılaşıp baş eden anneler sizler neler yaptınız çocuğumda kalıcı hasar bırakmadan bu öfkesiyle nasıl başa çıkabiliriz 
Bebek Ayı 14

2 Cevaplar

0 oy
(1,213 puan) tarafından
Çocuklar vurmayı görmeden bilmezler,örneğin benim kızım yeğeninde gördü ve birkaç kez denediğinde hiç tepki vermedik,görmezden geldik ve kendiliğinden unuttu.eğer kendisine zarar veriyorsa güzel bir şekilde engel olunmalı. 
(5 puan) tarafından
Evet başka çocuklardan görüp öğrendi oğlum
-Reklam-
0 oy
(1,406 puan) tarafından
Dil gelişimi henüz tamamlanmadığı için kendini ifade etmede yetersiz kaldığı için öyle yapıyor. Emekleme yürüme gibi fiziksel gelişimi de tamamlanmadıysa hırçınlığının üzerine ek oluyor. Benim oğlum da 17 aylık aynı şekilde ve bu aralar ekstra bir de avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. Ben istediği şey o an neyse, mesela bir şeyi eline almak istiyor. Almasında sakınca olmayan bir şeyse o şeyin adını söyleyerek bunu mu istiyorsun annecim, tamam bunu alabilirsin diyip veriyorum. Almasında sakınca olan bir şeyse neden sakıncalı olduğunu açıklayıp verilemeyeceğini izah ediyorum. Anlamaz demeyin büyük insan gibi açıklayın. Benim oğlum sadece hayır dediğimde daha çok diretiyor mesela. Ben kendine ya da bize vurduğunda tepki vermiyorum çünkü tepki gördükçe daha çok yapıyor. Özellikle gözümün içine bakarak yapmaya başlıyor. Tepki vermeyip başka şeylere sakinlikle yönlendiriyorum. Bu şekilde biraz biraz aştık bu durumu ama tamamen geçmedi. Tamamen geçmesi için kendini kelimelerle tam anlamıyla ifade  etmeye başlaması lazım diye düşünüyorum. 
(5 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim denemeye çalışıyorm bende umarım devam etmekte ısrarcı olmaz

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 102 göst.
30 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Haticeeeee (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 167 göst.
21 Mart 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde ❤ A & H ❤ (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 55 göst.
27 Temmuz 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Zynpp4535 (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 223 göst.
10 Ocak 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Elifeylül (133 puan) tarafından soruldu
...