0 oy
127 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (527 puan) tarafından
Arkadaşlar oğlum 11.5 aylık şuan. Evde robot süpürge izlemeyi çok seviyor. Araba tekerleklerine çok ilgili. Oyuncak arabayı normal olarakta oynuyor. Parkta otobüs var ve sürekli ona binip direksiyon döndürmek istiyor. 

Sizin çocuklarınız dönen araç ve gereçlere yaklaşımı nasıl ?

2 Cevaplar

0 oy
(416 puan) tarafından
Otızm acısından mı suphen var canım baskada donen setleri takıp etmesi sıkıntı degil. Otızm İcin diyorlar bunu. 
(527 puan) tarafından
Göz teması, ilgi, ismine bakma, iletişim, babıldama, mimikler, sosyalleşme, yeterli seviyede ve amacına uygun oyuncak oynama, anne-babayı tanıma, yabancıları yabancılama, isteklerini işaret ederek gösterme, istemediği şeyleri ifade etme, katı ve püre gıda konusunda sorun yaşamama.
Bunlarla ilgili hiçbir sorun yok. Fakat arabalara, direksiyona, oyuncakları arasında olan büyük araba tekerleklerine fazla düşkün. Acaba gelişim açısından diğer bebekler de böyle mi yoksa bizim ki abartı mı diye merak ettim.
Cevap verdiğin için teşekkür ederim
(499 puan) tarafından
Bence bu kadar takılmayın yani.. Bebek o sonucta benim bile bazen dönen çalışan çamasır makinesini izleyesim geliyor :) otizm değilim ama.. Yani oyun geliyordur ona.. Kiiii robot süpürgeyi izlemesi bence çokta normal. Sonucta hareket ediyor dikkatini çeker muhakkak... Diğer herseyi normal demişsinz o zman sıkıntı yoktur. Bazen benim oğlumda yürüme arkadası var onu ters çevirip kocaman kırmızı tekerlerini döndürüyor... Oyun oynuyor. Yani. Ama bu illa sıkıntı olacak anlamına gelmez. Elhamdülillah başka sıkıntımız yok çünkü... Takmayın o kadar... Allah korusun başka ciddi belirtiler olur o zman doktora danışırsınz. Ama biz bile bazen saçma şeylere dalıp elimizde çevirip oynuyoruz yani :))))
(527 puan) tarafından
Öyle haklısınız bende oğlumun yaptığı oyunları seviyorum o ayrı :)
(416 puan) tarafından
Otızm cok eskiden beri varolan bırsey diyorsunuz. Ya bende donen seylerı izliyorum ama otızm degılım. Bunu bılemezmişiz bir doktordan dinledim diyor ki belki eşiniz yada siz bile otızmlısınz işte otızm cok faklı okyanus gibi o kadar cok detay var ki. Mesela otızmın bir ceşidi varmıs yazı yazarken dil çıkarma veya bir iş yaparken yazının cirkin olması tıpta ismi vardı aklıma gelmiyor suan. Ve bunlar benim eşimde var. Yazı yazarken dilini çıkarıyor ve berbat yazar. Buda Baska bir sorunmuş zaten hep ilgimi cekerdi. Mesela bazı hareketleri cocuk gıbı. Küser bana.  Ama benim eşimi gorsenız yakısıklı zeki işinde Bı adam ben onun bile otızm oldugu dan suphe duyuyorum.
Ama eskiden sokakta oyun oynarken yada bahcede vs. Bu tarz sorunlar aşılmış ama suan 4 duvar arasında hastalık agırlasıyor.  Belki bu devirde dogsak biz bile otızm olabilirdik.
Diyecegım şu ki Bı anne hisseder. Eger oglunuzun donen eşya takıntısı varsa siz donen seyler den uzak tutun. Bırseyler yolunda gitse buraya bu postu acma hissine girmezdnz. İzin vermeyin
(499 puan) tarafından
Tıbbı olarak o kadar detayını bilemiyorum ama sonuçta annelik biraz da delilik hesabı... Ve bazı anneler karakteri gereği fazla takıntılı. Benmde   oldugumz gibi... benimde ilk bebeğim ve bende bazı şeyleri mesela acaba çok mu takıyorum diyorum. Yani mesela burda çok post görüyorum uyu.z hastalığı olduk diyen. Bebeğimin bir yerinde bişiler çıksa acaba Allah korusun diyorum. Hemen aklım gidiyor kötü seylere. Veya rotavirüs hakkında çok post okudum. İshal gibi oluverdi mi aklım gidiyor Allah korusun rota mı oldu acaba giibi... Yani annelikte biraz da birşeyleri takmak abartmak oluyor malesef. Olmasa çok daha iyi evet ama sanırım kötü birsey olacak diye korktuğumuzdan mı oluyor bilmiyorum. Bende onu demek istedim bayana. Benimde Oğlum Oyun oynarken Hemen bir iki ismine seslenince bakmasa bende allahım neden bakmadı ki diyorum. Halbuki biz bile bazen yemek yapmaya dalınca, bazen TV izlerken biri seslendiğinde  bakmayabiliyoruz. Demek istediğim buydu işte. Hemen en kötüsünü düşünmemek gerek aslında.. Genelde duyduğum bebekler dönen hareket eden şeye illa bakıyor. Dikkatlerini çekiyor ama bakmak la bakmak arasında çok fark var tabi... Herkes kendi evladını daha iyi bilir. Tabi ki içine sinmeyen şeyler varsa doktora danışması daha makul....  Zaten buna kendi muhakkak karar verecektir.
-Reklam-
0 oy
(32 puan) tarafından
Canım benim oğlumda 16 aylık bayılıyor süpürge çamaşır makinesi dediğin gibi arabaların tekerleklerine birde benim kuzu yürüyor dışarıya çıktığımızda direk arabaların tekerleklerine koşuyor birde araba sesi çıkartıyor eliyle dönüyor hareketi yapıyor. Otizim  çok farklı bir durum sadece dönen şeylere olmuyor ilgilileri bizim özel eğitim rehabilitasyon  merkezimiz var bu işin içindeyiz.
(527 puan) tarafından
Anladım canım o zaman bu durum normal diyebiliriz. Bir üst cevapta yorum olarak yazdım neler yaptığını. Beni düşündüren bu huyuydu açıkçası. Parkta salıncakta sallıyorum otobüsü gösteriyor hayır diyorum. 2 dk sonra şirinlik yapıp kucağıma gelmek istiyor veya kaydırağı gösteriyor salıncaktan indirince hemen otobüse gidiyor.
(32 puan) tarafından
Inan ki benim  oğlumun hareketleri diyorum ya araba görmesin direk gidip tekerine yapışıyor. Birde herşeyde en kötüyü düşünmemek lazım.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 85 göst.
23 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Senem4040 (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 637 göst.
16 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Yaren213 (260 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 90 göst.
...