0 oy
201 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (237 puan) tarafından
Tadimlarimiz bitti blw yapmak istiyorum ama sebzeleri karıştırınca nasıl yapacağım kaşığı tutup ağzına götürmeyi beceremiyor nasıl olacak yardımcı olur musunuz

3 Cevaplar

0 oy
(8,819 puan) tarafından

Bebeğiniz kaç aylık ki? 3-6 kategorisi seçmişsiniz, BLW' 180 günden önce başlanmıyor, 3-6 ay kaşık çatal tutmak için de çok erken. Benim kızım 7-8 aylıkken kaşık çatal tutuyordu ama ağzına kaşıkla ilk yemek götürdüğünde 10 aylıktı. Bu arada BLW yapmış bşr anne olarak hiç tavsiye etmiyorum :)  Hiçbir faydasını görmedim. Evim ve kızımın üstü başı kir pas içinde, şuan 2 yaşında, çatal kaşık tutabildiği halde bir eline kaşığı alıp yemeği diğer eliyle avuçluyor :D

(1,132 puan) tarafından
Ya ahahahaha buna çok güldüm ahahah :D bende şuan BLW yapıyorum ama katı gıdalarda eline bebe büsküvisi tarzı şeyler verip benim gözümün önünde yemesini sağlıyorum 1 hafta var 8 aylık olmasına kaşığı tutuyor ağzına götürüyor ama içindekileri döküyor komple o yüzden dün mesela makarna haşladım eline verdim o onunla oyalanırken çorbasını yedirdim
-Reklam-
0 oy
(66 puan) tarafından

Ben altına sofra bezi seriyorum. Parmak büyüklüğünde suda hasladigim besinleri eline veriyorum yiyor. Çorba tarzı yiyecekleri de kendim yediriyorum sonra kaşığı eline veriyorum. Kalaniyla oynuyor. Ağzına götürmeyi deneyimliyor.

image

Henüz kasik tutamiyor. Ama tutmayı öğrenecek,
tarafından
Maşallah çocuğuma ne kadar mutlu yediğinden :)
(66 puan) tarafından
Beraber yiyoruz hep birlikte ailecek, bizden görüyor, immm çok güzel diuorum her kaşığı ağzıma götürdüğümde.  kızım da imm diye sesler çıkarıyor bizim gibi yerken,  bebeklerin taklit yeteneği çok güçlü, gördüklerini uygularlar siz de aynı sofrada hep birlikte yiyebilirsiniz. Hem siz aç kalmaZsiniz hem de birlikte yemiş olursunuz.
tarafından
Soruyu ben sormadım :) bebeğinizi görünce maşallah demeden geçemedim. Kızım 11 aylık merak etmeyin kendi kendine yiyor yemeğini bizimle beraber :)
(66 puan) tarafından
Karıştırdım kusura bakmayın
tarafından
Olur öyle sorun değil :)
0 oy
tarafından
6 aylık olmadan kaşık ile tanıştırdım. Bizimle sofraya oturup boş kaşıkla oynuyordu bir süre sonra kaşığı masaya vurup ağzına götürmeye başladı. 6 ay dolunca ilk yoğurt verdim, sonra haşlanmış sebzeleri çatalla ezip zeytinyağı ekleyerek verdim, meyveleri de cam rendeden geçirdim. Bunları verirken kaşığı doldurup ona uzattım ve yarım yamalak kendi yedi. İyice alışınca eliyle tutup damağıyla ezebileceği gıdalar hazırladım genelde fırında pişirerek. Çorba, bulamaç gibi vermedim zaten benim yedirmemi kabul etmiyor. Şimdi beğendiği herşeyi kendi ısırıp çiğneyip yiyebiliyor 11 aylık. Tabi kirlenmeyi göze almanız lazım. 
(66 puan) tarafından
Ben de 6 aylık olmasına 10 gün kala boş kaşıkla tabak koydum önüne, bizimle beraber sofrada oyalandi. Bebekler öğrenecek zamanla, bırak kendi yesin:-)
...