0 oy
300 göst.
6+ yaş çocuklar kategorisinde (66 puan) tarafından
Kızım 8 yaşında ve bu yaz ağır ter kokusu başladı.

Tüylenmeleride başladı çocuk endokri bölümünden randevu alamıyorum şuan heryer dolu görünüyor.özelleri araştırıyorum sadece mayeneye 500₺ diyolar yani tedavi üçin randevu düşürmeye çalışıyorum şuan beklemedeyiz çaresizce..

Sorum şu ki erken ergenlik başına gelen varmı??

5 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
Bebeğim küçük henüz ama beslenme konusunda doktorla konuşurken son 3-4 yılda bebeklerin 8-10 yaş arasında ergenliğe girdiğini söyledi ve çok sık karşılaşıyoruz. Sebepleri araştırıldığında bebeklik döneminde verilen gıdaların sebep olduğundan bahsetmişti örneğin bıldırcın yumurtası ya da marketten alınan yumurta ve tavukların verilmesi gibi . Çok sık oluyormuş üzülmeyin randevu için saat 16 gibi arayın demişti bir doktor sanırım o saate açılıyormuş hemen doluyormuş. 
(66 puan) tarafından
Brn anlamıyorum yaa bıldırcın yumurtası nı yavsiye ediyordu çocuk doktorları şimdide zararları ortaya çıkıyor..evet küçükken bende verdim bıldırçın yumurtssı bir dönem
Profil image (1,345 puan) tarafından
Aynen maalesef işte önceden süt bile yararlı deniyordu şu dönemde yarardan çok zararı var. İnşallah randevu bulursunuz en azından bi doktorla görüşürsünüz.
(66 puan) tarafından
Şimdi hepsine baktım hiç bir şekilde randevu vermiyorlar en az 5 6 hastaneye baktım
Profil image (1,345 puan) tarafından
Sanırım MHRS sistemde uygun randevu bulunca haber verilmesi gibi bir şey vardı. Bende bayramdan önce asla diş randevusu bulamadım bulunca bana mesaj geldi sanırım 5 dakika bir süre veriyor hemen onay verirsen randevu oluşturuluyor öyle diş randevusu almıştım ben.
(66 puan) tarafından
Evet bıraktım bildirim
(212 puan) tarafından
saat 16da değil canım saat 10.00 da mhrs den al internetten bak telefonla zor oluyo
Profil image (4,552 puan) tarafından
Aaa bıldırcın konusunun bu kadar ciddi olduğunu şuan öğrendim. Ben de 19 aylık kızıma yumurta çok zor yediriyorum binbir yolla uğraşıyorum aslında önceleri iyi yerdi ama son birkaç aydır hiç yemek istemiyor belki havaların sıcaklığındandir bilmiyorum. Normalde 2 yas öncesi önermiyorlar diyorlar ama ben   Doktoru ile konuşup bıldırcın versem mi diye soracaktım 2 hafta sonra doktoru ile görüşmemiz var.  Hiç sormaya gerek yok böyle sorunlar oluyorsa hiç yemesin valla az yesin ama öz yesin. Peki bu 0 numaralı yumurtalar da sıkıntılı mi? Ben sadece kızım için o organik olanlardan alıyordum çünkü çevremde köy vs yumurtası bulmam olanaksiz
(66 puan) tarafından
Öyleymiş bende bunu 8 yıl sonra öğrendim ve benim kızımnormal yumurtsyıda her kahvaltıda yiyor tavuğu çok severek yiyor demekki onlardan oluyor bu hormon bozuklukları
Profil image (1,345 puan) tarafından
Normalde benim arkadaş çevrem de hep sıfır veriyor ama biraz araştırıp köy ürünleri satan dükkan buldum çiftliğini falan gördüm orada bulamazsam da Trakya da kızıma köy tavuğu aldığım yer var 1 günde getiriyorlar kapına satıcı her şeyleri organik çok güzel oradan alıyorum bulunmazsa tabi mecbur sıfır kod.
-Reklam-
0 oy
(1,325 puan) tarafından
Ek gida döneminden dolayi olabilir diye okudum duydum. Rüseyim bildorcin yumurtasi baö gibi ürünler
tarafından
Bugday ruseymi mi :(
0 oy
Profil image (1,252 puan) tarafından
Canım artık yediğimiz herseyin hormonlarının bozulmasından kaynaklı ergenlik yaşı erkene indi malesef. Saat 16:00 da yenileniyor randevular  o zaman direk arayıp alın 
(66 puan) tarafından
Evet telefonuma alrm kurdum inşallah düşer
0 oy
(9,085 puan) tarafından

Komşunun kızı ergen regl oldu 1. Sınıfa gidiyordu yanlış hatırlamıyorsam o zaman. Endokrin den takıpli hala devam ediyor diye biliyorum.

Tuylenme daha çok böbrek üstü bezleri ike alakalı diye duymuştum bir doktordan ama. 
0 oy
(8,809 puan) tarafından
Öncelikle çoğu hastanede çocuk endokrine doğrudan randevu vermiyorlar, genel çocuğa gidip onların sevk etmesi gerekiyor. 

Kızınız kilolu ise kilo vermesini sağlayın, yağ hücreleri östrojen salgılar böylece ergenliği hızlandırır

Mevsiminde olmayan sebze meyveler büyüme hormonu ile büyütüldüğü için erken ergenliğe neden olabiliyor. Tavuk, hazır süt ürünleri bıldırcın yumurtası ve arı sütü ve poleni için de aynı şey geçerli.

Mümkün olduğunca az kozmetik ürünü ve mutfakta daha az plastik ve teflon ürün kullanın.

Murtlaja yoğun enerji harcayacağı bir spora gönderin
(66 puan) tarafından
Yorumunuz için teşekkür ederim çocuk dokdoru bölümü açtı zaten ama randevu yok birde kozım kilolu değil yam aksine çok zayıf ve klo almıyor birde böyle bir sorunumuz var

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 72 göst.
27 Şubat 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Hmanxh38 (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 304 göst.
27 Şubat 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Hmanxh38 (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 264 göst.
0 oy
7 cevap 170 göst.
15 Ocak 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sinem48300 (868 puan) tarafından soruldu
...