0 oy
110 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (64 puan) tarafından
yeniden kategorilendirildi
Arkadaşlar ek gıdada illaki buharlı makine ya da görüyorum süzgeç gibi tel pişirme aleti var onları mı kullanmak gerekiyor ben direkt suda haşlasam olmaz mı bir zararı var mı bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Bir de bu ay ek gıdaya başlayanlar hangi sebzeleri vereceksiniz ya da hangi sebzeleri vermeliyiz
Bebek Ayı 5.5

2 Cevaplar

0 oy
tarafından

Suda da olur buharda da olur. Makine sart degil. Evinizde celik kevgir varsa onla da buhar aparati yapabilirsiniz illa buhar suzgeci satin almak zorunda degilsiniz.



Sebzeyle baslayabilirsiniz 3 gun 3 kasik kurali. Ezerek puturlu vermenizi oneririm pure gibi yapmayin. Zaten 1 lokma yiyecek. Kabak havuc patates bezelye. Bebe zeytintag alabilirseniz asit orani dusuk olan iyi olur 


3 4 tane sebze denedikten sonra meyve ne bulursaniz o mevsimde onu verebilirsiniz elma muz armut kayisi vs



Boyle 1 ay geciyor zaten sonra yogurt tadim yaptirin peynir yumurta yine 3g3k kurali ile. Kahvaltilara gecersiniz bunlardan sonra. Su vermeye de baslayabilirsiniz ek gida ile simdiden afiyet olsun :) 

-Reklam-
0 oy
(136 puan) tarafından
Ben buharda haşlama aparatı kullandım makinesi şart değil. Bu dediğim aparatı haşlayıp eline verip yedirmek içindi blw düşünmüyorsanız çokta elzem mi bence değil. Haşlama yeterli olacaktır suyunu az kullanırsanız daha iyi olur vitamini suyuna geçiyor çünkü. Sebze+yoğurt+ meyve olarak gidin acizane tavsiyem. Bebeklerin damak tadı tatlı yatkın olduğu için ilk olarak tatlı yediklerinde sebzeye alışması uzun sürüyor. Eşimin ilk yediği kabak olmasın muz olsun ısrarı ile kızıma muz verdim meyveyi hep çok sevdi ama sebzeyi çok zor yedi hala da zorlanıyorum 14 aylık olmasına rağmen. Kızım sade püre halini çok zor yedi. Tadından hemen sonra çorba, mücver, pankek vb şekilde verdim. Tuz ve şeker kesinlikle 1 yaşa kadar hiç kullanmadım. Tatlandırma için pekmez kullandım, meyve kullandım. Her çorba ve püre için ilikli et suyu ya da tavuk suyu kullandım. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 360 göst.
8 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde MerveeNzlı (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 148 göst.
5 Ocak 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Lafrancaise (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 512 göst.
0 oy
1 cevap 263 göst.
1 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sbl12122 (66 puan) tarafından soruldu
...