0 oy
219 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (3 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kızlar 9 aylık bebeğim mama ile besleniyor kaka yapamıyor iki güne bir oda biz yardım ediyoruz 
Bebek Ayı 9 günlük
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevaplar

0 oy
(74 puan) tarafından
Canım benö kızımda bir aylık .Bende aynı şwyi yaşadım.Doktoruna sordum.Mama yağsız olduğu için dedi.Yapmamaaı çok tehlikeli bişey değil ama yapması rahatlatır dedi.Her mamasına bir çay kaşığoı ıstılmış soğutulmş zeytin yağı eklememi söyledi...Bende yaptm ertrsi gün düzeldi...Hala öyle yapıyorum ve sorun yaşamıyorum.Sende öyle yap..Mamaaına eklee
(3 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Biberonun içine hakiki zeytinyağı koyabilirsiniz kaka yapmasını kolaylaştırır. Anne sütü olunca geç de olsa normal şekilde yapıyor ama mamada çok bekleyince yaptırması çok zor ve ağrılı oluyor. 
(3 puan) tarafından
Pişmiş mi olsun zeytinyağı
tarafından
Yok tatlım çiğ şekilde bir çay kaşığı kadar
(74 puan) tarafından
Çiğ şeklinde koyduğu zaman yağdaki asiti bebek nasıl sindirecek acaba?? Bilip bilmeden yorum yapmayın..Bebek buu kafanıza göre uydurmayın !...Isıtılmış soğutulmuş zeytinyağı eklenmesi gerek!...Ki asiti gitsin
(74 puan) tarafından
Canım "çiğ" diyrn arkaaşada yorum yaptım....Çiğ zeytinyağı nda asit oluyor.Bebek o asiti sindireme..Isıtılmış soğutulmuş zeytinyağı eklemen gerek..Kii asiti gitsin..Doktorumuzda bu şekilde söyledi kii bunun böyle olduğunu da bilen bilir..
tarafından
Aksine zeytinyağının içindeki doymamış yağ asitleri damar sağlığı için çok faydalıdır.  Yemeklere de piştikten sonra zeytinyağı eklenir ve pişirilmez , bebeklerin ek gıdalarına da sonradan eklenir . Mamaya koyulacak yağı ısısttığınız zmaan zaten pişirmiş olursunuz veee mamanın zaten ılık olduğunu da unutuyorsunuz .
İki çocuğum var ikisine de bu şekilde kullandım hiç bir sindirme problemi de yasamadilar çok şükür.
Siz bildiğiniz gibi yapın başkalarını eleştirirken kendi bildiklerinizi de bı gözden geçirin derim. Belli ki bu bilgiyi doktorunuzdan yeni ogrenmissiniz herşeyi biliyorum çabasına gerek yok .
Ayrıca tanımadığınız insanlara karşı olan üslubunuzu da bi düzeltin saygısızlıktan hoşlanmıyorum .
(74 puan) tarafından
Bende bilmişlikten hoşlanmıyorum ...Hiçbirşey bilmiyorken hemde....Bende zeytinyağı içindeki yağ asitlerinden bahsediyorum işte tam olarak ...Yeni doğmuş bir bebek beslenmesiyle/ev yemeklerindeki zeytinyağının faydalarını eşleştirebiliyor olmanız bile ne kadar BİLDİĞİNİZİN ispatı... Doktorumdan yeni öğrenmedim ayrıca  ..Zaten biliyordum kendisi de doğru bildiğimi kanıtladı... Ayrıca evet mama ılık...bebeğin ağzını yakmadığı gibi,zeytinyağının asitini almasına da bir faydası yok ;))..Ve de ayrıca hrşeyi biliyorum havası sizde olana deniliyor...Bilmeden konuşmuşsunuz açık ki..Benim yanlış bir yorumum yok..:)) saygılar :)
tarafından
Herşeyi ben biliyorum en doğrusu benim bildiğim kafasından çıkıp önce haddinizi bilin!
 insanların bilgisini sorgulamayı bi bırakın. Karşınızda cahil insan yok sizin eğitim durumum da gayet iyi bir seviyede merak etmeyin.
Size bir tavsiye , bi daha araştırıp iyice öğrenmeden bu kadar ezbere konuşup ısrarcı olmayın derim.  
Zeytinyağının kullanımı ile ilgili iyice bilgi sahibi olun bu arada yazık her seferinde boşuna uğraşmayın.
Ben size anlatmakla ugraşmicam çünkü anlayabildiğinizi düşünmüyorum.
İyi akşamlar
(74 puan) tarafından
Beslenme ve diyet uzmanı ya da çocuk drumusunuz:) ben de avukatım fakat zeytinyağı ile ilgili tek bir teori okumadım fakültemde:) eğitim durumunuzla bunun bir alakası yok yani:) ayrıca doktorumun verdiği bilgiye ve araştırmalarıma göre konuştuğumu da belirtmiştim...Eğitim durumunuz okuduğunuzu anlamaya bile yeterli değilmiş ne yazıkki:) sizin ısrarcı olduğunuz zeytinyağı yetişkin anatomisine göre falat bizim konuştuğumuz 9 günlük bebek ...Ve üstüne basa basa yineliyorum...Bebek kullanımında ısıtıp soğutulmuş..Asitinden arındırılmış zeytinyağı kullanılır!...O harika eğitim durumunuzla biraz araştırın derim ...:) bilmiyodum demekte sizden birşey kaybettirmez :) bu cahil gururunuzu her konuda kullanmayın..Hoşçakalın :)
tarafından
O cahil gururunu avukat olduğunu iddia eden ama nasıl bir işsizliktir ki vaktini burda laf yetiştirmekle harcayan veee bana bununla ilgili hiç bir kaynak gösteremeyen siz de daha net görüyorum ben.
Ayrıca hiç bir yerde hiç bir kitapta hiç bir doktorda ısıtılması ilgili bir bilgiye rastmaladim bugüne kadar ve çocuklarım doğduğu andan itibaren gerek vücutlarına sürerek gerekse içilerek kullanıldığı tavsiyesini bir çok doktorumdan aldım.
Kullandığımda da asla bir sorun yaşamadım bir çok çocuğun büyüme sürecinde de yeterli tecrübe edindim 2 tane de çocuk büyütüyorum gayet sağlıklılar ikisi de.
Siz nasıl isterseniz öyle büyütün gereksiz şeylerle extra zaman harcamak hoşunuza gidiyorsa öyle de yapabilirsiniz.
Ve en önemlisi avukat olduğunuzu iddia ediyorsunuz ancak dikkat etmeniz gereken bir konu var en başından beri yazdıklarınızda kullandığınız üslup !
Bu denli küstahlıkta bulunmadan önce karşınızda tanımadığınız biri olduğunu unutmayın.
" Cahil " diyerek egonuzu tatmin etmeye çalışırken ; böyle bir tavır  ve bilgisizlik ile hala ısrarcı olmaya devam ederek okumuş insanlardan en büyük cahillerin çıktığının bu kadar iyi bir örneği olmasaydınız keşke.
İstediğinizi yazarak beş para etmez egonuzu arşa çıkartabilirsiniz ama ben okuyup cevap yazarak size vakit harcamicam çünkü bir faydası olmadığını gördüm. Bebeğinizi sağlıkla büyütün
0 oy
(598 puan) tarafından
canım maması ne peki bir de kakasını yapınca nasıl yapıyor sert mi yumuşak mı 

İlgili bir soru bulunamadı

...