0 oy
221 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (105 puan) tarafından
Kızlar ek gıdaya geçişte Tadım yapmadan direk çorba türü şeyler yapıp versek olur mu. 2 hafta sonra ek gıdaya başlayacağız ama ben becerebileceğimi hiç düşünmüyorum
Bebek Ayı 5 buçuk aylık

3 Cevaplar

0 oy
(90 puan) tarafından
İlk kez verecekseniz bebeğinize uygun yiyeceklerle ve az az başlayın. Sonra metobolizması kabul etmeyebilir. İnternette çok fazla öneri var bununla ilgili. Birazcık okumanız yeterli ya da bebeğinizin bünyesine göre doktora da danışabilirsiniz.
-Reklam-
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
1. Tadim yaptir canim. Ne olur ne olmaz. Alerji riskine karsi sen onlemini almis ol. 

2. Once bence yogurttan basla. Ben sebzeden basladim sevmedi, yogurda gecince sevdi. Ilk gidanin kivami da onemli sanirim.

3. Blender cok fazla kullanmamaya calis. Ben hep blender yaptim simdi puturlu yemek istemiyor ama veriyorum mecbur.

4. Gurme bebek menuleri uygulamasini indir. Tadimlarda ilerlemeye basladikca burdan tariflere bakar yaparsin bebegine.

5. Tadimlari bir sure yaptiktan sonra ogun vermeye baslayabilirsin. 1 ogun ver bir muddet. Tek ogun 1 cay bardagi (100cc) yi gecmemeli. Bir muddet sonra da 2 ogun verebilirsin. Indirmeni tavsiye ettigim uygulanada tum gun verebilecegin sekilde ornek menuler var, direk uygulayabilir (tadimlarini yaptiysan urunlerin) ya da kendince uyarlayabilirsin ben oyle yapiyorum.

6. Kendine guven. Basta ben de ne yapicam nasil olcak diyodum simdi her sey kafamda cok net planlı.  Sadece aklina her ne takilirsa once arastir. Gerek burda gerek nette surusune bilgi var. Hangi meyve sebze ne zaman verilmeli her sey yaziyor.

Kolay gelsin, bebegin severek yer insallah :)
0 oy
tarafından
Alerjisi olup olmadigini oyle nasil anlayacaksin ayrica agir gelir bebegin sindirim sistemini once alistirman gerekiyor birden verirsen sindirim sistemi sorunlari olur benim bebisin de iki haftasi kaldi önce sebzelerden baslayacam bir tatli kasigi uc gun bu sekilde alerjisi var mi onu ogrenecem her urunu 3 gun deneyecem az az urunler corbalik oldu mu corba yapacam o corbayi once yarim cay bardagi yedirecem zaman gectikce arttiracam ha bir de ek olarak arada su vermeyi de dusunuyorum  muhallebi ve bebe biskuvisi vermezdim zaten istesem de veremem bebisimin süt alerjisi var ben un tuz seker ve zeytin yagi haric her seyden uzak tutacam 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 280 göst.
1 Şubat 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Nuraksoy (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 420 göst.
25 Temmuz 2020 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Meleğininannesi (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 346 göst.
0 oy
1 cevap 80 göst.
20 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mh. 2606mt (79 puan) tarafından soruldu
...