0 oy
280 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (136 puan) tarafından
Kızlar hepinize selam..

Benim kızım bugün 6 aylık oldu. Ek gıda için tattırma evresi bitti tamamen geçmeyi düşünüyordum ama bazı fark ettiğim şeyler yüzünden de başlamak için erken galiba dedim. Kızım 7.5 aylık doğdu ve zamanında doğan çocuklara göre çoğu şeyi geç yapıyor. Ek gıda vermek istiyorum ama henüz tam destekli oturmuyor kafayı tamamen tutamıyor ağız açma eylemi fazla yok ağzında tutuyor zaten verdiğimi boğazına kadar diye korkuyorum. Zaten sadece mama ile besleniyor bütün mamaları denedim ama kilosuda sınırda. Ek gıda ya geçebilirsin dedi sağlık ocağı ama bu konulardan dolayı tereddüt ediyorum fikriniz benim için önemli. Ne zaman başlamalıyım.

4 Cevaplar

0 oy
(1,246 puan) tarafından
Düzeltilmiş 6 aylıkken vermelisin.bebegin şuan 4, 5 aylık öyle hesapla
-Reklam-
0 oy
(209 puan) tarafından
Benim oğlum da erken doğdu, şuan 7 buçuk aylık 6 aylıkken başladık ek gıdaya önce kaşık kaşık vermeden yalatıyordum eline veriyordum kendisinin tadına bakmasına müsade ediyordum. Daha sonra püreler ile başladım 3 gün kuralı ile, yasaklı yiyecekleri ayına göre dikkat ederek hesaplıyorum. Doyurmak amaçlı olmaz zaten tadım yapacak ve kaşıkla yemeye alışacak bu süreçte. Hafif eğik şekilde verebilirsiniz ilk etapta. Benim oğlum da tam oturmazdı yeni yeni mama sandalyesinde ve oturarak yiyor. 
0 oy
(82 puan) tarafından
Canım benim bebeğim de 38 haftalık doğdu ben 4 aylıkken başladım azar azar bişeyler vermeye şimdi 7 aylık mama ek gıda veriyorum bence başlayabilirsin. Burdan bazı anneler gördüm cesaret edemedim vermeye şimdi 1 yaşında hala sadece mama içiyor diyenler çok var. Annesi sizsiniz bebeğinizi en iyi siz tanırsınız akıl vermek hddime değil m benim naçizane tavsiyem yavaş yavaş başlayın benim bebeğim de kabız oluyordu doktor fitil verdi 3 gün yapmasa 3. Günün akşamı fitili veriyordum kaka yapıyordu o gece rahat uyuyodu şimdi yavaş yavaş bağırsakları alıştı bol bol su da veriyorum her ek gıda sonrası şimdi suyu görünce hemen atlıyor mesela eğer susadıysa maşallah emekliyor yavaştan dişte çıkarıyor onun huysuzlukları var bi 15 gün sonra yada bu hafta itibariyle yavaş yavaş kemik suyu da vermeye başlayacam Allah'ın izniyle 
0 oy
(618 puan) tarafından
Başını dik tutamıyorsa oturamıyorsa verme sağlık ocağını değil doktorunla konuş bence onlar yanlış bilgi veriyolar arada doktor daha doğru bilgi verir.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 273 göst.
8 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde prensesannsi (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 73 göst.
2 Ekim 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde xmihri (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 298 göst.
28 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Semra gökçe (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 346 göst.
...