0 oy
544 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (181 puan) tarafından

Gece beslenmesini kesmek istiyorum artık kilosu gayet iyi fazla bile saat başı emdiği için sabaha mutlaka bezide çiş geçiriyor kactane bez markası değiştirdim okadar emmeye dayanmıyor hiç biri.bir kaç gündür deniyorum ayağıma alıyorum salliyirum ama ağlıyor.bu süreci atlatanlsr neler yaptı ne kadar sürdü acaba? Emzik falan da veriyorum ama almak istemiyor hiç :ermm:

Bebek Ayı 7.5

5 Cevaplar

+1 oy
(556 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Her uyandiginda sen gitme esin baksın canım emin ol alışır seni gördüğünde doğal olarak meme geliyor aklına ve emin ol 7.5 aylık bebek ac olduğu için uyanmaz o kadar sık 
-Reklam-
+1 oy
(1,019 puan) tarafından
Ben 4 aylıkken falan gece emzirmeyi bıraktım çünkü akşam uyuyunca sabaha kadar uyuyordu. Şimdi 9 aylık sadece hastayken geceleri kalktı onun dışında gece hiç uyanıp emmek istemez. Ek gıdaya geçtikten sonra uyumadan önce muz veriyorum iyice tok tutuyor. 
(181 puan) tarafından
Siz mi biraktirdiniz kendimi birakti
(1,019 puan) tarafından
İlk zamanlar gece alarm kurup emziriyordum . Baktımki gece isteksiz emiyor , alarm kurmayı bıraktım. Zaten acıksa uyanirdı. Kendisi bıraktı demek daha doğru olur.
+1 oy
(6,550 puan) tarafından
Azaltarak bırakabilirsiniz canım 
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Canim biraz kucuk degil mi?
(181 puan) tarafından
De bana 3 aylıkken 3 saatte bir emmesi gerekiyor demişti ben i zaman kiayamadim durum git gide kötüye gidiyor daha sık kalkmaya emdikçe gaz yapmaya gaz yaptıkça uyumamaya başladı.kilosu normalin baya üstünde gündüz ek gıda çok yemiyor sütüm de yağlı çok kilo aldırıyor.normal şartlarda 2 kere kalkması gereken bebek 6 7 kere belki daha fazla kalkıyor.onun uyku düzeni içinde bende bu işe bir çare bulmam lazım.zayif bir çocuk olsa kesmezdim ama artık beslenmeden uyuyabilir bence
(5,307 puan) tarafından
Benimki de 6 aylik. Bu aralar 2 saatte bir emiyor. Kilosu normal. Haftaya 6 aylik kontrolu var, umarim kilo alimi iyidir ve doymadigi icin uyanmiyordur :( senin gece beslenme durumuna doktor ne dedi canim?
(181 puan) tarafından
Dr bana 3 aylıkken bu kadar sık emzirme demişti.artik o Dr gitmiyorum ona gitsem kesin artık kes der.simdiki Dr kilosundan çok şikayetçi zaten.her uyandığında emzirme diyor ama durmuyor işte emmeden.hic kalkmasın demiyorum 3 saatte bir kalksa bile bana yeter
(5,307 puan) tarafından
Kolayliklar dilerim canim, gercekten cok zor :(
(243 puan) tarafından
Merhabalar, benim bebeğim 7 aylık onun da bu aralar uykusu hafifledi, gece sık kalkmaya başladı. Merak ettim sizde durum nasıl eski haline döndü mü acaba?
(5,307 puan) tarafından
9 aylik oldu. Gittikce kotuledi. Dun aksam 20 dakikada bir uyandi mesela :( hala en uzun uykusu 2 saat. Surekli emmek istiyor ve bu aralar bagira bagira uyaniyor :( disten oldugunu dusunuyoruz, bir saglik sorunu gozukmuyor.
(243 puan) tarafından
Aaa çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede atlatırsınız bu süreci :( muhtemelen diştendir.. Peki neler yapıyorsunuz nasıl altından kalkıyorsunuz? Çok yorucu oluyordur...
(5,307 puan) tarafından
Ben zaten cok uyuyan biri degilim, uykuyu pek sevmem hatta oglum uyurken bile pek uyuyamiyorum. Bebekten once de yogun bir hayatim ve isim vardi, tempoya cok aliskinim :) Esim de sagolsun benle bir kalkiyor, eger emmeden uyuyacak gibi olursa o pispisliyor. Bir de virusten dolayi esim isi birakti bir kac hafta once, o yuzden su aralar yuku gece gunduz paylasabiliyoruz  ama ondan once de cok koymuyordu bana. En cok zorlayan cok kucakci bir cocuk olmasi ve benim zaten senelerdir kronik bel rahatsizligimin olmasi :( gece de uykusuzluktan cok besige egilip kalkmak koyuyor bana. Belki sizinki de distendir, sanirim bu aylarin en buyuk sorunu dis
(243 puan) tarafından
Benzer bir yaşantımız varmış uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. Ben de uykuyu pek sevmiyorum, şu an bebeğim uyuyor ben uyanığım. Ama doğum yaptıktan sonra hep çok yorgun hissediyorum. Benim eşim de bu ara evde. Ama bebeğim uyanıkken ben uyuyamıyorum. O yatarken bazı uykularında ben de yatıyorum. Sık kalktığında daha uzun uyusun diye yanımda yatırıyorum. Hatta bazen çok yorgun olunca onunla uyuyorum uykumuz çok bölünmesin diye. Umarım bu süreçler göz açıp kapayıncaya kadar geçer gider..
(5,307 puan) tarafından
Ben de bazen cok huysuz olunca yanimda yatiriyorum ama cok alistirmak istemiyorum, bu konuda biraz katiyim. Yanimda yatmasi guzel ama ben de kaliteli uyuyamiyorum o zaman. Simdi uyuyor mesela, esimi de horluyor diye baska odaya gonderdim ama ben hala uyanigim, sanirim artik uyumaliyim :)) bu arada vitamin aliyorum dogumdan beri, doktor emzirirken mutlaka devam et demisti, belki onun faydasi da vardir. Gece uykusu onemli, bir kac saat bile olsa kesintisiz uyuyabilsek ne guzel olur. Umarim en kisa zamanda duzene girerler
0 oy
(106 puan) tarafından
Daha çok küçük, ortalamanın üstünde olması onun beslenmeye ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez..Diş çıkarma vs gibi sorunları olduğunda daha da memeye düşkün olur..Ayrıca gece bezini kontrol edip dolduğunda değiştirmiyor musunuz?
(181 puan) tarafından
Uyumaya devam ediyor bezini değiştirince uyanıyor birdaha uyumuyor
(106 puan) tarafından
Gece lambasında emzirmeden önce çişli bezini mendille silmeden alıp değiştirin tam ayılmaması için, daha sonra emzirin..Belki bu şekilde tam ayılmaz ve uykuya geçiş yapabilir..

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,048 göst.
0 oy
1 cevap 167 göst.
24 Şubat 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Sewo (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 83 göst.
30 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gizem T (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 224 göst.
...