0 oy
738 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (88 puan) tarafından
Oğlum 14 aylık  emziriyorum herkes diyorki bu çocuk zayıf senin sütün bence yaramıyor ona diyorlar doğru mu sizce var mı öyle bişey ilk çocuğumuda emzirdim o daha tombişti hep.

Ama gelişiminde Bi sıkıntı görmüyor doktor 10buçuk kilo 78cm boyuda yemek te yiyor. 
Bebek Ayı 14 aylık

13 Cevaplar

+1 oy
(54 puan) tarafından
Yanı bilmıyorum pek fıkırde vermek istemme ama genel olarak oyle derler birazcık yazıf gıbı ayına gore ama bunlar sorun edilecek seyler degıl baskaları cok bilir her zman saglıgı sıyatı yerindeyse baskalarının dedıklerıne kulak asma başkaları sadece pıskoloji bozmak için varlar 
(88 puan) tarafından
Aynen öyle teşekkür ederim
-Reklam-
+1 oy
(9,154 puan) tarafından

Öyle birşey yok. Anne sütü yaramıyor diye bir tanıdığım mamaya başladı. Ona da doktor demiş ama gelin görün ki ben bebeği emzirirken uzin zaman yanında bulundum. Onkadar çabuk emzirip uyuyunca uykusuna bırakıyordu ki çocuk az emmiş oluyordu. Sonra çocuk anne sütünü bıraktı. Mama kolay geldi tabi ki biberonla. Mama girince devreye emme olayı da azaldı. Bir yaşına geldi mesekanbenim bebeğim yanında emziriyorum bazen yine mi diyor. Evetbyine ne zaman isterse hatta istemezse ağlarsa huysuz olursa ben boşken o boşken emiyor.

Bir doktorun yazısında okumuştum Afrikalı bir annenin sütü ioe Avrupa da yaşayan bir annenin sütü aynıdır. Fark şu. Siz yetersiz kalsiyum alırsanız sütün içine kalsiyumu vücudunuz kemiklerinizden çekip alır. Bundan dolayı birçok annede doğum sonrası diş çürüğü kaybı olur. Kadınlarda kemik erimesi nedenlerinden biride budur.

Kaldı ki kilosu boyu gayet iyi bebeğinizin. Böyle olumsuz konuşan insanların genel olarak sebebi kıskançlık oluyor


Bu arda mama veren dediğim ailenin bebeği sizinkinden 1 cm daha kısa. Genetik faktörleri de göz ardı etmemek gerek 
(88 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(3,584 puan) tarafından
Canim benim bebegimde 13 bucuk aylik kilosu 10.300 boyuda 78 cm uzun boylu yani ve daha cumartesi doktordaydim. Doktor cok normal her sey dedi. Kilosu da normal ortada dedi. Sen etrafındakilere kulak asma kesinlikle. 
(88 puan) tarafından
Sağolun teşekkür ederim mutlu oldum
(3,584 puan) tarafından
Rica ederim saglikla büyütün bebeginizi
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Kızımı da emzirdim oğlumu da emziriyorum kızım hep tombikti boy kilo hep öndeydi oğlumda hep minik hep alt sınırda ikiside emdi çocuğun bir yapısı var almayacaksa eğer çatlasan da kilo almıyor
(88 puan) tarafından
Aynen öyle doğru her insanın bir yapısı oluyor
0 oy
Profil image (529 puan) tarafından
Anne sütünün yaramadığı tamamen hurafe bir düşünce anne sütü dünyanın en kıymetli en yararlı şeyi bebeğim 4. Ayda kilo alımı yavaşladı doktorumuza sütüm yaramıyor sanırım dedim güldü anne sütünün yaramamasi gibi bir düşünce cok yanlış dedi sütüm olduğu içinde mamaya başlatmadi meğersem süt yumurta alerjisi olduğu için memme reddi yapıyormuş o yüzden kilo almamış şuan 9 aylık şükür hala anne sütü alıyor bulunmaz bir nimet bence emebildigi kadar emzir :)
(88 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum :)
(217 puan) tarafından
Süt yumurta alerjisi olduğunu nasıl anladınız benim de kızım 4 aylık meme reddi yapıyor zaten birini yemiyordu çok zorluyor beni
(140 puan) tarafından
Bunu bende merak etim
Profil image (529 puan) tarafından
Yüzünde döküntüler çıkıyordu mukuslu kaka yapıyordu en son artık kanlı kaka yapınca teşhis kondu canım
0 oy
(76 puan) tarafından
Anne sütü yaramıyor düşüncesine kesinlikle katılmıyorum kilosu normal bence çünkü benim yeğenim de 13 aylık ve 10.200 kilosu. Ayrıca gelişimi iyi dediyseler de öyledir etrafın dedigine bakma. Doğum yaptıktan sonra çevredeki herkes doktor kesiliyor. Benim de bebeğim anne sütü emiyor doktor ne kadar kilosu iyi gelişimi iyi dese de sütümün olduğundan ve bebeğimin doyduğundan ne kadar emin olsam da kaynanam her gün sütün yok, göğsün boş, yetmiyor gibi cümleler kurmaktan bıkmıyor. Lohusayken bile söylüyordu yani. Bunlar sadece insanı psikolojisini bozar sen sakın aldanma. Aksi bir durum olsa zaten doktor söylerdi. 
(88 puan) tarafından
Aynen öyle teşekkür ederim sağolun
Profil image (71 puan) tarafından
xmihri Oooof sütüm yetmiyorsa sen emdir de doysun yazık de hayret bir şey yaaa! Adı üstünde kaynanalık yapacak ya. Benimki de beni tehdit ederdi emdirim mi la, beni emse sütüm gelir dedi annemin yanında. Ben de kızdım, onun annesi var zaten ikinci anneye gerek yok dedim. Hayır ya torun emdirmek ne demek ya şakası bile çirkin.
(76 puan) tarafından
Yok artık ne dediğinin farkında mıydı acaba bunu söylerken şaşırdılar iyice.
Profil image (71 puan) tarafından
xmihri Bir insanın kafası kalınsa der bacım :)) Torun emdirmek ne ya zihniyete bakar mısın terbiyesiz. Oğluyla halvet olmuş olacak geri kafa.
0 oy
(70 puan) tarafından
Asıl en yarayışlısı anne sütü ki çocuğunuz boyu uzun boya gidiyordur olabilir bnim bebeğimde anne sütü + mama alıyor 8 aylık zayıfladı ama boyu uzuyor birde diş çıkartıyor tabi havalar da sıcak biz büyükler bile yazın sıcakdan zayıflıyoruz bnce sütün yarıyor sadece sizinki uzun boylu olacak sonra kiloda alır sağlığı yerindeyse kilo boy olur 
0 oy
(1,208 puan) tarafından
İki köylü cahilin uydrgu birşey 14 ayliken anne sütü kilo aldrmz Zatn buldgnu sokacaksn agzna 
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Benim bebeğim de 14 aylık aynı kiloda kilosu gayet iyi onu diyenler kiskanmis zaten annelerin sütüne herkesin bir lafı vardır. Ben sütun yok diyen kaynanamın şuratina süt fiskirtmistim hiç takmam öyle lafları. Çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz kaldı ki zaten 14 aylık olmuş yaramasa ne olacak? Zaten sütle doyma zamanını geçmiş yemek yiyordur sütü de bir nevi antikor olarak kullanıyordur yani bu saatten sonra mama baslicak haliniz yok ya :)
0 oy
(1,942 puan) tarafından
Canım masllah kilisu gayet güzel  kızım14 ayliken 9370 gramdi  
0 oy
(365 puan) tarafından
Soru burda 14 aylik bebek.anne sütünden kilo almaz zaten şifa niyetine emer.  Şu an baya baya yemek yemesi lazım.  Kilo yu sabah kahvaltısı çorbası eti tavugunu  yedirerek  aldırırsin.  
0 oy
(141 puan) tarafından
Benim kızıma da öyle diyorlar zayıflamış sütün yetmiyor mu yaramıyor mu ilk aylar kimse böyle demiyordu çünkü çocuk dönemiyordu bile hareketi yoktu şimdi durduğu yerde durmuyor ek gıdaya da her bebek uyum sağlamıyor maalesef benim kızım 11 aylık sevmiyor iki yudum alıyorsa üçüncü almıyor emmeyi reddediyor çünkü oyun cazip geliyor biz anneler napalım önemli olan sağlık ve gelişimi 
0 oy
(90 puan) tarafından
Banada öyle diyor lar hiç takmıyorum emzirmeye devam ☺️

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 211 göst.
17 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Blackdorein (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 182 göst.
20 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 1anneadayi (869 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 673 göst.
0 oy
4 cevap 224 göst.
...