0 oy
331 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1 puan) tarafından
Bı gün hastanede yattıktan sonra taburcu olduk.bebegimi zafer bayramından dolayı konrole goturemedim ancak akşam kustu.benzer yaşantısı olan var mı ? poliklinikleri mi beklesem acile mi gitsem bilemedim.suan uyanık canlıca duruyor.hickiriyor.acile haftasonu gittiğimde tahlil yaptı bibliren değeri yuksekti.yine tahlil yapıp çocuk doktorunu gör diye sabahı mi beklesem bilemedim.
Bebek Ayı 8 günlük

8 Cevaplar

+1 oy
Profil image (1,070 puan) tarafından
Acillik bi durum yok fiskirirarak kusma reflu demek. Bebegin gazini iyi al ve aşırı besleme. Besledikten sonra hemen yatirma biraz dik tut. Eger bebek kustuysa bi süre bekle ondan sonra tekrar besle ki ac kalmasin. Kontrolde gittiginde doktora soyle fiskirirarak kusuyor de zaten doktor kilo alimina ve kilosuna bakip ona göre bi karar verir belki reflu ilaci verir belki ar mama verir.
-Reklam-
0 oy
(80 puan) tarafından
Bilurubin degeri kac acaba 12 ise iyi ama ustundeyse yuksek mama konusuna gelince ya cok gazi vardir canim yada reflusu.ben aptamil AR mama kullaniyorum reflu mamasi zaten.ama buyuk ihtimalle yasadigim icin soyluyirum gazi cok tur .karnina masaj yap.ayaklarini kucagina aldigin da cok hafif ama karnina dogru itti bebeyinin .cok faydasi.girdum bu konuda.
0 oy
(539 puan) tarafından
Sarılıgi devam eden bebeklerde reflü ilacı çok verme taraftarı değiller içindekiler sarilikla ilişkili oluyor 

Siz sütünüz varsa mamayı azaltın hatta kesin belki mamadaki laktoza karşı tepki veriyordur vücudu 
0 oy
(111 puan) tarafından
Öncelikle geçmiş olsun

Aynı durumu biz de yaşamıştık. Mamadan dolayı oluyor bence bir de çok fazla gelmiş olabilir süt. Örneğin 2 saatte 30 cc vereceğinize 1’er saat arayla 15’er verin o şekilde olunca fışkırarak kusma olmaz. Zaten bebeğinizin günü ilerledikçe mide kapakları daha çok kendine geliyor o şekilde bir kusma yaşamazsınız inşallah.

Biz doktora gitmedik böyle bir durum yaşadığımızda. Oğlumuz da aynı sizinki gibi hıçkırdı daha sonra kendine geldi. Ama benim için büyük bir fobi oldu fışkırarak kusma olayı. Fakat çok şükür ki korkulacak bir şey değil yine de annelik işte korkuyoruz.

Tekrar etmesi durumunda ama acile gidin
0 oy
(240 puan) tarafından
emzirdikten sonra hemen mama vermeyin en azından biraz bekleyip öyle mamayı verin maması nedir
0 oy
(155 puan) tarafından
Az az sürekli emzirmen lazım bebeği uyutma uyudukca tembeleşir emmez sarılığı artar . 15 dkk bir azar azar emzir gazini al .  
0 oy
(497 puan) tarafından
reflü olma olsıılığı yüksek gibi reflü için özel mamalar var önerebilir doktorunuz ilaç tedavisi de uygulayabilir. gazını çıkarırken sarsmadan hafifçe kaldırın gaz çıkarma esnasında da kusabilir. dik tutmaya çalışın gazını çıkarıken ve beslenme esnasında da başı hafif yukarda olursa daha iyi olur 
0 oy
(209 puan) tarafından
kusma çok miktarda ise ve devam ediyorsa doktorun görmeli kusma için ilaçta veriyorlar mama veriyorsan onun için mamalar da var thickener , aptamil ar benim bildiğim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 318 göst.
6 Aralık 2018 3-6 ay arası bebekler kategorisinde SedaEmrem (497 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 418 göst.
0 oy
3 cevap 354 göst.
7 Mayıs 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ..Hilal.. (461 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 369 göst.
...