0 oy
455 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (332 puan) tarafından
Tecrübeli annelere soruyorum kaç yaşından sonra rahatliyoruz en azından gece uyanma durumlari ne zaman düzene giriyor 2 yaşına gireceğiz kendi kendine uyuyabiliyor ama gece uyanıyor su için emzik için yada beni istiyor peki bunlar ne zaman bitiyor gündüz sorun değil ama geceye çözüm bulamadım ne zaman geçecek

6 Cevaplar

0 oy
(2,473 puan) tarafından
Valla canım bence o çocuktan çocuğa değişiyor. Kuzenimin ikizleri var mesela kız olan bebeklikten beri uykuda sorunluydu şuan 5 yaşında hala sorunlu gece en az 20 kez kalkıyor. Uyku kötü birşeymiş gerek yokmuş sevmiyormuş. Ama oğlan öyle değil bebeklikten beri uykusu geldi mi misler gibi uyur. 2 kardeş arasında bile fark var. Uyku egitimi de aldılar her yolu denediler olmadı kız uykuyu sevmiyor
-Reklam-
0 oy
(359 puan) tarafından
Benim kiz okula baslayinca gecti gece kalkmasi ;) 1 kalmazsa diger gun kalkiyor oyle dusun
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Gece beslenmesini kesdikden sonra daha kesintisiz uyudu kizim.2yasdan sonra daha da duzeldi gece uykulari.bazwm su icmek icin uyaniyor.bazen ruya gorduyu icin uyaniyor.sabah 6gibi de ayaklaniyor.genel olarak uyku seven bebek degil.2.5aylik oglum var gece 1defa uyaniyor beslenmek icin.
0 oy
(3,549 puan) tarafından
Bu bence senin bebeğinin yapısı ve bu süreci nasil ilerlediğin ile alakali birde burada ve cevremde gözlemlediğim kadarıyla meme ve ek gida alan bebekler mama alanlara gore gece uykularinda daha zorlanıyor. Kimisi memeye bagli olduğu icin kimisi anne sütünün yapısından kaynakli (sindirme) daha çabuk acıkıyorlar. Bu yuzden de gece boyu devamli uyaniyorlar. 

Diğer bir konu ise bebeklerin sabah kalkmalari, gündüz uyku duzenlerinin tam bebegin yatisina gore uyarlanmamasi. Bu yuzden de sıkıntı yaşanıyor. Ayni zamanda bebeginle ayni yatakta uyutmak, ayakta sallamak gibi mevzular var. Bunlar da olunca anneler icin gece uykulari dayanamayacak seviyelere getiriyor.

Genelde kimi bebekler 6.aydan sonra guzel uyuyorken kimisi 1 yasinda uyuyor. Kimisin2 yasinda.. Benim bebegimin uykulari 1 yaşından sonra daha düzene girdi. Bebegini tanımak cok önemli. Ikinci uykularını ben saat kaçta yaparsam gece uykusuna rahat geçebilir. Bunlari düşünmek lazım. Gece de mama aldığı için uzun süre tok tutuyor. O yuzden gece uyanmasi 1 kez oluyor. Ama sabah 7 gibi kalkması oglen uyku saatlarini ona göre düzenlemek cok önemli. Ama gündüz iki uyku yapması da aslında bazen sorun olabiliyor. Ikinci uykunun saati cok önemli. Tek uykular Bu yuzden bana göre aksam uyku geçişini daha kolay sağlıyor. 

Ama bazen uyku düzeynlerinde sorun yasayabiliyorlar. Ozellikle dis dönemlerinde huzursuz olduğu ve annenin daha cok ihtiyaç duyduğu zamanlar. 

Ama genel olarak bazı kuralların dışına çıkmamak ve bebegini tanıyıp ona gore hareket etmek cok önemli kesinlikle.

Bu yüzden de her bebegin sağlıklı uyku düzenine geçişi farkli canim ne yazik ki 
0 oy
(86 puan) tarafından
Benim oğlum bir yaşına girdiğinden sonra hiç kalkmadı geceleri kendim uyutuyordum ama gece hiç Zorluk yaşamadım gece sizinki alışkanlık yaptığı için kalkıyor yavaş yavaş biraktirmaniz lazım emziği filan 
(193 puan) tarafından
Benimkide bir yaşına girdi ama hala geceleri yüz kere kalkıyor emmek istiyor. Emzik hiç tutmadı. Nasıl hallettiniz bu işi:)
0 oy
(170 puan) tarafından
3. Aya kadar gece uyandı 4. Ayında gece uyudu sabah kalktı hiç uyanmadı şimdi 10 aylık hala öyle 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 385 göst.
13 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde İlayda.. (174 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 330 göst.
0 oy
6 cevap 557 göst.
15 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Canımoğluşum (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 791 göst.
18 Ağustos 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Miray'ım (189 puan) tarafından soruldu
...