0 oy
378 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (25 puan) tarafından
Yarın kirkimiz çıkıyor ilk çocuğum kırk cikarmayla alakalı pek bisey bilmiyorum neler yapılıyor bilgi verirseniz sevinirim.

8 Cevaplar

+3 oy
(855 puan) tarafından
Kızıma duş aldırdım kendim duş alıp abdest aldım o kadar bir de evde pasta kestik eşimle hatıra kalsın diye saçma sapan şaman inançlarına girmedik :) Ha yapana da saygım yapar mutlu olur bir şey diyemem :) 
(25 puan) tarafından
Bnde sizin gibi yapmayi düşünüyordum canım hani dedim illa yapılması gereken bisey var mi diye bi soruyum dedim  teşekkür ederim
(855 puan) tarafından
Hayırlı olsun Allah uzun sağlıklı mutlu ömür versin inşallah :)
(25 puan) tarafından
İnşallah canım çok teşekkür ederim ♡
-Reklam-
+1 oy
(441 puan) tarafından
Sadece yıkadım dua ettim. Hayırlı güzel omrü olsun diye. Gerisi bana abarti geliyor tabi herkesin kendintercihi
(25 puan) tarafından
Aynen bana göre de öyle
0 oy
(381 puan) tarafından
Ben kızımı yıkadım ve 40 uçurma diye dışarı çıkardım. Tek yaptığım şey buydu.  Ama çok fazla şeyler yapanlar var yıkadığı suyunun içine altın atanlar 40 kere dökenler falan bir çok şey var ama bana batıl geldiği için yapmadım. 
(4 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum banada çok batıl geliyo bende normal banyosunu yaptirdim okadar
(25 puan) tarafından
Bencede katılıyorum size
(381 puan) tarafından
En doğrusu zaten sağlıkla büyüsün bebişiniz :)
(25 puan) tarafından
İnşallah canım benim çok sagolun
0 oy
(3,585 puan) tarafından
40 çıkartmada kovanin içine gül yaprakları, altin, cok az tuz, cok az seker, çivi gibi malzemeler koyuyorsun. O kovadan okuyarak 40 kasik kendin için 40 kasik bebegin icin su ayiriyorsun. Sonra o okunan suyla bebegini yıkıyorsun. Yine ayni şekilde bir yandan okunuyor. Sonra kendin icin ayrılan 40 kasik su ile sen ustune döküp boy abdesti aliyorsun. 

Sonra kime gitmek istiyorsan bir sepete veya bir kutuya yumurta seker tuz kahve ve istenilen ne varsa ayarlaniyor. Bunu gidecegin yer ayarliyor. Bebegin ile oraya gidiyorsun. Sepeti alıp kirkini uçurmuş oluyorsun. 
0 oy
(276 puan) tarafından
Doktora götürdüm kontrole. Eve gelince yıkama suyuna 40 taşın her birine 1 Fatiha 3 ihlas okuduk onları eşimin gümüş yüzüğünü benim altın yüzüğümü koyduk. Bu sudan bi tas kendi yıkanma suyuma ekledim. O suyla bakara suresini açıp yıkadık. Sonra kendim yıkandım abdest aldım. Tabi bu sulara sure okunduğu için yıkandığımız kirli suyu ayrı bi kovada toplayıp çok ayak basılmaya bi toprağa döktük sonrada pasta kesip kutladık :D
0 oy
tarafından
Oğlumu yıkadık, kendimde abdest alıp yıkandım bu kadar 
0 oy
tarafından
Kendin içinde bebeğin içinde  Banyo suyundan 40 kaşık su bi maşrafa  veya tasa koy o suyu süzgeçten baştan aşağı dök[süzgecin kırk delikten su dökülsün] su her yanına değsin. Önce kendine yap sonra bebeğine.Duştan sonra bebeği bi uyut hemen dışarı çıkarma üşümesin diye. Uyandıktan sonra dışarı çıkar gezdir.  Ben dökerken Kevser süresini de okudum, niyet ettim. Geleneklerimizi devam ettirmek iyidir.
(25 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 131 göst.
23 Mart 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Halideilyas (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 203 göst.
22 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Arzuyiğit (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 275 göst.
20 Aralık 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Arzuyiğit (49 puan) tarafından soruldu
...