0 oy
185 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (53 puan) tarafından
Bebeğimin bu dünyadaki 8. Günü. İlk günlerde pek doymuyordu biliyorum. Ama artık beslenmesi beni korkutmaya başladı. Bazen 10-15 dk emiyor. Daha sonra hiç bir şekilde meme veremiyorum. Bazen 1.5 - 2 saat emiyor. Tabi dinlene dinlene. Mantıken doymuş olması lazım ama 2 saate rağmen doymamış gibi davranıyor biraz mama takviyesi veriyorum anca doyduğunu anlıyorum. Sütün gelmiyor diye düşünebilirsiniz. Ama bir göğüsten süt verirken. Ötekisi damlıyor. Sonra diğerinden verirken de öbürü. Süt olmasa durduk yere niye damlasın.  Bazen de gece beslemelerinde uyandıramıyorum. 2 saatte 1 emziriyorum ama bazen uyanmadığında 3 yada 3.5 saat aralıklıya geçiyorum. Yani her yolu deniyoruz. Ama şuan benim tek önceliğim çocuğum aç kalmasın. İster meme ister mama. Ne olursa olsun tok olmalı. Bu dönemde neler yapılmalı. Sizce nasıl bir besleme düzeni oluşturmalıyım? Ve hani dedim ya bazen 15 dk bazen 2 saat diye. İkisinde de nedense doymadığını düşünüyorum. Bu konuyla alakalı ne yapmalıyım? Doyduğunu nasıl anlarım. Ve neden bu kadar emzirme süreleri farklı. 

2 Cevaplar

0 oy
(1,325 puan) tarafından
Bebegin kac aylik cnm
(53 puan) tarafından
Yazdım ya açıklamada. 8 günlük.
(1,325 puan) tarafından
Pardon görememisim. Yeni dogan öyle olur ya cok emee yasa uyur aclukla alakali degil
(53 puan) tarafından
Ne bileyim. Aç ve sinirli gözüküyor benim de elim ayağıma dolaşıyor
(1,325 puan) tarafından
Niye ac olsun emme reflexi var. Ac olsa emer aksine doyma hissleri yok öyle oluncada kusuyorlar
(1,325 puan) tarafından
Bebekler sadece açlıktan emmez. Mama verirsen sütün cogalmaz zaten 3 aydada meme reddi yasarsin. Istedikce bol bol emzir
-Reklam-
0 oy
(152 puan) tarafından
Henüz çok küçük olduğu için emme refleksi aşırı yüksek, sizin bu günleriniz sürekli emzirmeyle geçecek. Doymuyor diye düşünmeyin midesi çok ufak, doyduğu halde anlamıyor çünkü her meme verdiğinizde emme refleksini uyarmış oluyorsunuz. Sütüm yetmiyor yanılgısına kapılıp sakın biberonla mama vermeyin, ben aynı hatayı yaptım kızım şuan 4 aylık ve beni emmiyor mamayla besleniyor. Yeni doğum yapmışsınız şuanda hormonal olarak vücudunuz çok güzel süt üretiyor yani bebeğinizi doyuracak kadar. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 306 göst.
0 oy
2 cevap 193 göst.
18 Nisan 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Yse.bzk (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 252 göst.
3 Aralık 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Tutku01 (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 171 göst.
24 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Dejavuu (8 puan) tarafından soruldu
...