0 oy
853 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (62 puan) tarafından
Selamun aleykum. Ya  ALLAH cc askına yardım edin hanımlar bebeğim 13 aylık 8 buçuk kilo. Herkes çok zayıf diyor. Ne yedirsem kilo aldırır lütfen yardımcı olun. Bir d e süt verebilir miyim? Hangi sütü verebilirim? 

14 Cevaplar

+1 oy
(8,034 puan) tarafından
Kan degerlerine bakdirin.neden kilo problemi yasiyor onu bulmak lazim once.gluten hassasiyeti durumu da kilo alimini cok fazla etkiliyor.

Muz,kirmizi et,yesillikler guzel kilo aldiryor
-Reklam-
+1 oy
(365 puan) tarafından
Aleyküm selam canım. 17 aylık oğlum 7 kilo. Gitmediğim bölüm doktor hastane kalmadı herseyine bakıldı çok şükür hepsi temiz çıktı ama naptiysam kilo almıyor. Raporlu mama+anne sütü+ ek gıdayla besliyorum hala aynı. Evet yaşıtlarına oranla çok küçük duruyor ama yapabileceğim bişey kalmadı. Sizin gibi çok çok üzülüyorum ağlıyorum ama sonra da kendime kızıyorum çok şükür iyi hareketli daha nolsun diyorum. 6 yaşında kızım var oda maşallah yaşıtlarına oranla hem boy hem kilo olarak baya ilerde gidiyor. Birbirlerine hiç benzemiyolar. Olmayınca olmuyor demek ki. 
0 oy
(1,069 puan) tarafından
Aç karnına pekmez içir iştahı açıyor 
0 oy
(1,465 puan) tarafından
Kilo problemi hemen hemen herkeste var maalesef benim oğlumda 16 aylık 9.5 kilo aylardır aynı geçen oğlumla aynı ay olan arkadaşımın oğlu var abisi gibi duruyor yanında benim oglanda sanki 9 10 aylık gibi duruyordu ve yüzüme vuruldu bu çok zoruma gitti o günden beri neden diyorum neden benim oğlum bir şey yemiyor neden kilo almıyor bir sürü şeyler kafamda hiç hoş bir durum değil can sıkmaktan başka:-(

Umarım sağlıklı bir sekilde kilo alır bebeğiniz 
(41 puan) tarafından
Böyle başkalarıyla kendinizi kiyaslayip uzulmeniz canımı sıktı size yazmak istedim. Öncelikle her bebeğin bünyesi farklıdır çevre faktörüne kulak asmayın onlar moral bozmayı çok iyi bilir. Belki de sizin bebeğiniz minyondur diğer bebeğin ailesi iri ve uzun boylu dur. Her bebek bir olacak diye bişey yok ki hem kilo sağlık demek değildir ki. Eğer saglikliysa hareketliyse o zaman bebeğin kilosu çokta önemsenmez. Benim bir kızım kilolu diğer kızım zayıf yani bu bünye ile alakalı bir durum o yüzden kendinizi kiyaslayip üzmeyin;)
(73 puan) tarafından
Sizinle ayni durumdayiz bir kizim yapili digeri zayif oglumda normal her cocuk bir olmuyor gercektende diger cocuklarim olmasa bakamiyorsun derlerdi kesin birde zayif dogdu o yüzden cevre icin kendini üzüp stres yapmaya hic gerek yok.
(41 puan) tarafından
Aynen öyle bu çevre insanın psikolojisini bozar o yüzden kulak asmamak gerek
(1,465 puan) tarafından
Çok sağolun Canim inanın bu zamana kadar ne kıyaslama yaptım ne birşey ama böyle diyince takmaya başladım dediğiniz gibi çok haklısınız valla çok teşekkür ederim yorumunuz için Allah razı olsun :-)
0 oy
(73 puan) tarafından
Ve aleykum selam cnm biz 11 aylik 7 300 gramiz istahli oldugumuz halde alamiyoruz kan degerlerimiz iyi raporlu mama yazmislardi devlet karsilamadi yanlis yazmislar farkli doktora goturdum mamaya gerek yok dedi belli bir cizgi üzerinde büyümüs dedi bu onun normali diger bebeklerle kiyaslama dedi kendi buyume cizgisinin disina cikarsa o zaman dusunuruz mamayi dedi.Ćok hareketli birde yürümeye çalısiyor.Bende bayadir muhallebi yapiyorum icine azda tereyagi katiyorum muz seftali yediriyorum abisi ablasi boyle degildi bazen olmayinca olmuyor bende takmiyorum artik milletin dediklerini sende kan degerlerine baktir bi sıkıntı yoksa kiloyu dert etme öyle böyle büyüyolar Allah ömür verdiği sürece.
(3,802 puan) tarafından
Muhallebinin bi faydasi yok bebeginize, yogurda yulaf katip icine muz avokado ekleyin cevizde ekleyebilirsiniz
Bi de hergun mutlaka kiyma ve kemik suyu tuketsin
(73 puan) tarafından
Katiyorum canim et suyu kemik suyu corbalara pilavlara karton bardaklarla buzluga attim cikarip katiyorum muhallebi  dediysem pirinc unundan yapiyorum yasina yaklastigi icin az sütte eklemeye basladim  vanilin tereyagi birde muz ekliyorum oldugu zamanlar ceviz falan da katiyorum olmayinca olmuyor cnm ablasi ortalamayi bile gecti yasitlarindan buyuk duruyor her cocuk ayni degil malesef doktorda dedi minyon olacak napsan boş belki ergenlikte biraz yasitlarini yakalar dedi.
(571 puan) tarafından
Benim de 3. bebeğim öyle değerleri hep normal ama kilo almıyor yapacak bir şey yok diğer çocuklarım da hiç byle bir durum yaşamamıştım.
(73 puan) tarafından
Aynen cnm kardesler bile ayni olmuyorki baskalariyla kiyaslamak hele cok sacma canlari sağolsun bir sekilde büyüyecekler Allah'ın izniyle.
(571 puan) tarafından
Aynn öyle sağlık olsun ne yapalm
(1,465 puan) tarafından
Aynen canım çok haklısınız valla ben hiç kan değerlerine baktirmadim baktirayim bir sağolun teşekkür ederim :-)
0 oy
(137 puan) tarafından
 Canım bebeğine direk süt  verme hicbir besleyici özelliği yok. Onun yerine günlük peynir yoğur kefir yedir mutlaka  gereken kalsiyumu fazlasıyla alır. Duzenli muz yedir  fistik yedir yada fistik ezmesi  yag acisindan zengin besinler veririsen bebegin kilo alir ınşallah. omega 3 takviyeside  kullanabilirsin doktoruna danışarak.
0 oy
(49 puan) tarafından

Benim oğlumda bir hafta sonra 17 aylık olacak ve 9 kg. Yaşıtlarına göre zayıf ama hareketleri zekası yerinde çok şükür.Bende çok taktım kafaya bir ara ama o kadar ugrasmama rağmen değişen bişey olmadı.Yalniz değilsiniz merak etmeyin... Ben kabullendim artık minyon bı çocuk olacak diye.Sizde canınızı sıkıp kendinizi de bebeğinizi de üzmeyin.Bu günler geri gelmeyecek.Tadini çıkarmaya bakin:)

(1,465 puan) tarafından
Aynn valla canım bende hiç takmiyordum ki öyle dedikten sonra taktım yok aynı ayda ama abisi gibi benim oğlum falan :-) sağlık olsun yeter dediğiniz gibi benim bebeğimde çok iştahsız bir bebek
0 oy
(1,339 puan) tarafından
Benim kızım da aynı 13 aylık 8.600 kg doktoru alması lazım biraz daha diyor güzelde besleniyor ama çok hareketli yakıyor sanırım :/ ben sabahları aç karnına çay kaşığı ile karadut özü veriyorum iştah açsın diye 
0 oy
(140 puan) tarafından
Aleyküm selam canim dert etmeyin üzülmeyin 17 yasında Anne oldum kızım o kadar zayıftı ki hıc bir sey yemiyor Du ama saglıklı ıdı herkes zayıf diyordu bende olsun diyordum okula giderken parmakları kalemden ınce ıdı bazen parmakları kırılacak diye korkardım zamanla kılo aldı suan kızım 16 yasına girecek sakın yemek fazla yeme kızım parka gidelim kosalım kızım aman yagli yeme sureklı uyarı halindeyim suanda bir kızım daha oldu 4 aylık inanın hıc takıntı yapmıyor zamanla kılo alıyorlar saglıklı olsun yeter 
0 oy
(962 puan) tarafından
Bizde 2 yaşında 9.800 gramiz  12 aylikke  8.750 falandı bin türlü almıyor 
0 oy
(110 puan) tarafından
Yulaflı pirinç unu yapıp yedirin güzel kilo yapıyor ayrıca sağlıklı 
0 oy
(71 puan) tarafından
Karadut özü iştah açıyor canım doktoruna danışıp kullanabilirsin bence çokta işe yarıyor 
0 oy
(8 puan) tarafından
Doktorla bir görüş bence normal kilosu her bebek aynı olmaz bide stres yapma etraftan konusan çok olur
0 oy
(236 puan) tarafından
Aleyküm selam canım benim de 7 aylık bebeğim var kilo durumumuz çok şükür iyi. Ama ablam kızı da hep zayıftı doğduğundan itibaren 1 yaşından sonra doktkra götürdüler bı mama verdi özel karışım hatta kakaolu gibiydi çocuğun iştahını fena açmıştı uzerinden 10 yıl geçti inanki ismini hatırlamıyorum ama şimdi bı görsen boylu posli bı kız oldu herşeyi yiyor aktif hareketli üzülüp kendini yorma bı doktorla gorus

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 217 göst.
24 Kasım 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Reyyo (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 155 göst.
14 Ekim 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde AslıKerem❤️ (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 350 göst.
8 Eylül 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Hümos12 (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 167 göst.
22 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hümos12 (62 puan) tarafından soruldu
...