0 oy
150 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (188 puan) tarafından
Deniyorum herşeyi yok biberon tutmuyor zaten pipetle meyveli süt iciyo sadece normal süt içmiyor ya emiyor beni bide biraktrcam az kaldı memeyide 

7 Cevaplar

0 oy
(259 puan) tarafından
Süt verme zaten canım bağırsak sistemini mahveder yoğurt ve kefir vermen daha sağlıklı
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
Kesinlikle vermeyin. Ömrü boyunca süt içmese asla bir kaybı olmaz. Tamamen bağırsak sorunu yapıyor. Hipokrat bütün hastalıklar bağırsakta başlar, bağırsak hasta ise vücudun geri kalan kısmıda hastadır demiş. Her canlının sütü kendine yarar. İnek sütünde proteinler büyük olduğu için kabızlık hazımsızlık sindirim sorunu yapıyor. Sindirilmesi zor olduğu için yer yer bağırsak içi kanamalara sebep olabiliyor. Kefir peynir yoğurt gibi fermentasyon ürünler verin faydasını görürsünüz. Mesela kefir hem probiyotik hem de prebiyotik mükemmel bir velinimet. 
(188 puan) tarafından
Ya gercektenmi bende uzuluyom alissa keşke diye biberonla icse
(893 puan) tarafından
Kefir olarak ne veriyorsunuz kizlar kafirin faydası birde
Profil image (1,345 puan) tarafından
Kefirin mayasını satın aldım kendim mayalı yorum. Bebeğimin bağışıklığı içinde çok faydalı olduğunu gördüm. Kabızlık sorunu ciddi boyutta asla yaşamadık. Meyve yemek istemediği zaman kefirle karıştırıp verdim harika bir içecek oluyor.
Profil image (1,345 puan) tarafından
Maya olarakta migroslarda bulursunuz toz değil ama mümkün olduğu kadar canlı kefir mayası bulursanız kolay olur. Ya da şarküteri peynir köy yumurtası süt satan yerlerden maya alabilirsiniz satılıyor. Ben ilk otçu kefir mayası kullandım. Maya kefir yaptıkça büyüyor isteyenlere büyüdükçe verebilirsiniz de mayayı.
0 oy
(893 puan) tarafından
Ne kadar güzel sut vermeyin smdiki sütler o kdr masum degl peynir şekilde yogurt seklde  verin
(188 puan) tarafından
Yoğurt yiyor çok şükür ama corbayla öyle nazlaniyo ama hergun yiyor bı ksc kasıkta olsa
0 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
Canım hayvansal sütler sanıldığı kadar faydalı değil zaten. Kızım 29 aylık henüz vermedim hiç. Doktorumuz da zaten önermiyor. 2 yaşına kadar vermememi söylemişti. Hatta 2 yaşından sonra da yoğurt peynir kefir vs tüketiyorsa süt içmese de bir şey kaybetmez demişti. Görümcemin kızı 31 aylık günde 2 kere süt içiyor. Ama sürekli kabız ve kansızlığı var. Doktor sütle alakalı büyük ihtimal demiş. Bıraktırmaya çalışıyorlar. 
0 oy
(502 puan) tarafından
Onun yerine peynir yesin daha faydalı 
0 oy
(135 puan) tarafından
Burada gördükçe çok mutlu oluyorum bilinçli anneleri... Süt vermeyin, içsin diye zorlamayın. Günümüzde birçok insanda ottoimmün rahatsızlıklar var, sebebi ikinci beynimiz olan bağırsaklar ve süt bağırsak geçirgenliğini artırıyor. Yoğurt, kefir, ayran verseniz yeter. 
0 oy
(71 puan) tarafından
Süt iyi bir şey değil ki zaten masum gözüküyor ama sandığın gibi iyi değil instagram hesabın var mı bir şey önereceğim sana mutlaka okumalı herkes onu okuyarak kendime ders çıkardım 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 323 göst.
0 oy
3 cevap 138 göst.
0 oy
17 cevap 884 göst.
...