0 oy
86 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (43 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar yeni anne oldum fazla bir tecrübem yok bebeğim daha 2 buçuk aylık ama ben öğrenmek için araştırma yapıyorum 6 aydan sonra ek gıdaya nasıl geçmeliyim neler verilir neler verilmez tecrübeli annelerden öneri istiyorum 
Bebek Ayı 2 buçuk

1 cevap

+1 oy
(1,348 puan) tarafından
Ben 180 gün tamamladığında 3 gün kuralına uyarak ilk yoğurt verdim sonra ayına uygun sebzelerle devam ettim. 1 gün 1 çay kaşığı 2 gün 1 tatlı kaşığı 3 gün 1 yemek kaşığı miktarında. Yoğurt alerji yapmadı 3 gün sonunda mesela 3 günde havuç verdim. Havucu 1inci gün sade verdim ikinci gün veya üçüncü gün biraz havuç biraz yoğurt verdim. Sonra patates felan.. internette hangi ayda hangi besin verilmeli yazıyo. Başlarda bi süre sebzeyle devam ettim ara ara meyve tadımları yaptırdım. Meyveler tatlı olduğu için önce sebze verilmeli ki meyve yiyen çocuk sebzeyi pek tercih etmek istemiyorum. Ben yaşamadım öyle bi durum çok şükür. Havuç patates ve soğanı çorba yapıp verdim gün ortası meyve verdim. Şimdi 9 aylık olduk çok şükür her şeyi yiyo. 
Profil image (545 puan) tarafından
Aynilarini yazmak istemedim bende böyle başladım fakat sogan yerine sarımsak tercih ettim dediginiz dogru sebze önce verilmeli ben aralarda meyve verdigimde tekrar sebze verince istemiyordu tabi ilk baslarda ogurme reddetme olabiliyor ama gecici bi surec 11 aylik oldu ara ara hala istemeyebiliyor cok sukur her seyi de yiyor ama.
Ek olarak diyecegim bulamac halinde verme ayri ayri tadimlarini ver ki ne olduğunu bilsin. 7 aydan sonra puturlu ver ve et suyu tavuk suyu muhakkak kullan her yemeğinde.
(1,348 puan) tarafından
Eksiklerimi tamamlamışsınız. Ben hiç püre halinde vermedim ve bütün gıdaları tek tek verdim hepsinin tek tek tadını alması için. Sarımsağı yemeklere karıştırmak hiç aklıma gelmedi ben bağışıklık kazanması için yoğurdun içine çok az sarımsak ezip veriyorum ara ara. Bundan sonra çorbaları Ada eklerim. Teşekkür ederim <3
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 394 göst.
0 oy
5 cevap 341 göst.
0 oy
3 cevap 288 göst.
23 Ocak 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Eylültosunannesi (401 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 215 göst.
23 Kasım 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Avzeminannesi (27 puan) tarafından soruldu
...