0 oy
182 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (87 puan) tarafından

Merhaba anneler lütfen bu durumu yaşayanlar bana akıl versin inanılmaz zorlanıyorum.Oğlum 19 düzeltilmiş 17 aylık ilk aylarda erken de doğduğunda gece düzenli olarak mama/meme devam ettik fark edişim 8.aydan itibaren artık geceleri uyandırmayalım derken herrr gece istisnasız ağlayarak uyanıyor.üç beş dakika ağlıyor çok fena.kucağa alıp bekleyince uyuyor geri yatırıyoruz hop max iki saat sonra aynı.hep acıkıyor sandığımızdan mama verdik bir yaştan sonra sadece geceleri hala da veriyoruz.bu açlık değil ama onu anladık.bazen mama içerekte uyuyordu yine de uyanıyo.doktor mışıl mışıl uyuyan bebek var mı ki tarzında normal karşılıyor iki doktor da aynı.biz kendimiz kulak burun boğaz randevu aldık belki geniz eti vardır burnu tıkanıyo çünkü kuckta biraz bekleyince açılıyo burnu dalıyo geri.doktor baktı ve normal dedi.deloday şurup yazdı.içiyor yine aynı :) normalse neden uyanıyor doğdu doğalı öyle bir ay üç beş aydır değil.banyo yaptırıp burnunu çektik öyle yatırdık yine aynı.buhar makinası da kullanıyoruz nem sabit genelde.6 aylık oğlum var birde o da 2.aydan sonra hiç gece kalkmadı maşallah ellemedim bende.bu durumu yaşayan sebebini bilen belki başka doktor hangi bölümlere gideyim.

Bebek Ayı 19

1 cevap

0 oy
(3,585 puan) tarafından
Canim agladigi zamanda değilde yataginda ruya öğünü yapabilirsiniz ki zaten 19 aylik olmus gece beslenmesi olmaması lazım. O yuzden gece en fazla 12 de verip uyanmadan rüya öğünü şeklinde o şekilde devam edebilir. Bizimki 14 aylik canim 1 yaşından itibaren uyanmasını beklemeden mamasini veriyorum. Ama tabi arada uyandığı oluyor. Disten kaynakli olabilir. Mesela azi dişleri cikti mi en zoru onlar olabiliyor. 

Birde omuzda uyutup yatırmak yerine sakinleştirip yataga koyup yatağında uyumasını sağlamak daha doğrusu canim. Size alışmış olabilir cok fazla canim. Yattigi ortam nasil isik var mi? Gece lambası yakıyor musunuz? 

Birde ben mesela gece uyumadığı zaman YouTube tan nazar duası aciyorum. Evdeki kimin yıldızı dusuk ise ona gider derler bilmiyorum sacma gelebilir ama buna çok inanıyorum. Her gece banyosunu yapip dua açabilirsin. 
(87 puan) tarafından
Çok sağol canım cevabın için farkındayım gece beslemesi olmaması lazım tamamen kesicem 19 aylık yani açlığa uyanmıyodur.ağlıyor ya kucağa alınca burnu açılıyo öyle uykuya geçiyo geri,ardından koyuyoruz yatağa.banyosu da var adanadayız mecbur zaten hala sıcak terliyo gün içinde koştur koştur.azılar var iki üç ay oldu çıkalı dişten huzursuzluk çok çekmedi küçük oğlum bir diş çıkardı 6 aylık onun huysuzluğu oldu anlaşıldı yani ondan olduğu.ben ne yapıcapımı şaşırdım ikisiyle yorucu ama şikayetçi değilim sadece gece bu şekilde olmasa gündüz daha verimli olacağız.nazara bende inanırım canım yıldızımız düşük sanırım olabilir ama her gün de olmaz etkilemez herhalde.burnunda polip gibi bişey olabilir mi ki,yada başka kbb doktoruna götürcem belki o daha iyi bakar.çözüm olabilecek herşeye bakmam lazım ama nereye bakacağımı bilmiyorum işte
(3,585 puan) tarafından
Rica ederim canım adana ise çok sıcaktır evet o da bunaltıyor olabilir. Orasi nemli değil mi peki mesela benim burnum fazla nemde tıkanıyor. Odanin nemi nasil? Yüzde kaç oluyor?

Kbb bakmis ama canım onda da sıkıntı yokmuş. Bademciklerinde de sorun yok dimi? Ben o yuzden 6 yasinda  ameliyat olmustum.
(87 puan) tarafından
Canım doktor ağzına baktı kulaklarına baktı boyu kilosuna baktı(geniz etinde gelişim geriliği olabiliyomuş) bademciklerin oraya da baktı yani olsa söylerdi herhalde.sadece polip var mı endişem o.burnu tıkanıyo çünkü nefes alamayıp uyanıyo da burnu açılınca geri uyuyo gibi. Uyku apnesi,gece terörü,polip şimdilik bunlar üzerinde durcam bakalım gece terörüyse geçmiyomuş zaten ergenliğe kadar.oda nemi 40-45 lerde gidip geliyor biz yaz kış klimadayız 24 saat hemde arada havalandırıp yarım saat geri açarız.belki bir ay sonbaharda ilkbaharda açmayız yani.o yüzden buhar makinesi ve nem ölçer var yani onda sıkıntı yok.burnuna enjektörle okyanus suyu sıkarım temizlerim bi de çekerim burnunu bazen.kendiliğinden gelişen bişey gibi yani çözemedik gitti
(3,585 puan) tarafından
Anladim canim uyku apnesi değildir onda bayagi nefessiz kalıyorsun ama diğerlerini bilmiyorum cok fazla. Valla bilemedim canim o zaman yapılacak her şeyi yapmışsın zaten yani başka bir seyde dusunemedim. Insallah bir yolunu bulursun canim
(87 puan) tarafından
Sağol canım inşallah postlarda çözüm arayanlar adına da paylaşırım sonuçlanırsa :)
(3,585 puan) tarafından
Aynen inşallah canim :))
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 124 göst.
0 oy
3 cevap 251 göst.
0 oy
3 cevap 333 göst.
22 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Selinsss1 (11 puan) tarafından soruldu
...