0 oy
493 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (53 puan) tarafından
tarafından kapalı

Selamın aleyküm arkadaşlar uyku tutmadı doğum hikayemi anlatmak istedim sanki anlattıkça hafifliyorum o yüzden sürekli anlatasım geliyor. Öncelikle benim ilk doğumumdu hem devlet hem özel hastaneye gidiyordum. Hamilelik sürecim gayet güzeldi sadece 1 kez down sendromu şüphemiz oldu o da temiz çıktı. 

Detaylı ultrason da dahil her şeyi yaptırdık sık sık gidip geldik tabi heyecanlıyız ilk bebek vs. neyse zaman geçti 40 haftam doldu. Sancılarım hafiften başladı artık evde 2 gün çektim sonra önce özele gittim doktorum hiç açılma yok sancı düzensiz 42 haftaya kadar müdahale etmem dedi. 

Daha sonra devlete gittim o da bundan sonrası riskli bebek çok aşağı inmiş ama açılman yok ben doğumu başlatamam dedi geri gönderdi. Ee madem riskli çocuk aşağıda artık sıkışmaya başlamış kalp atışı yavaşlamış zaten 40 hafta 2 gün olmuş niye doğumu başlatmıyorlar diye çok sinirlenmiştim. 

Sonra sancılarım bir anda kesildi. Ertesi gün büyükşehir doğum Hastanesi'ne gittim belki müdahale ederler diye. Gidene kadar yolun sarsıntısından 1 cm açılmam olmuş ve düzenli sancılarım tekrar başlamıştı. 

Yatışım yapıldı, ben sanıyorum ki sancı verecekler sabaha doğurup çıkıcam. Beni bir odaya aldılar içeride 20 kişi 6 yatak var. Telefonum da dahil her şeyimi aldılar kimseyle görüştürmüyorlar. Su dışında kesinlikle bir şey yemek içmek yasak. O kadar kadın hep beraber sancı çekiyor. 

Kendimi resmen ahırda gibi hissettim. Her 10 dk da birinin açılması tamamlanıyor gözümüzün önünde doğumunu yapıyor gidiyor. Her ana şahitlik ediyoruz her şeyi görüyoruz. Ne hijyen var ne mahremiyet. 

Ben burda doğurmam çıkmak istiyorum dedim haftan geçiyor açılma var sancı var seni bırakamam dediler resmen beni rehin tuttular bırakmadılar. Tam 23 saat sürdü benim doğumum.

Pazartesi gece 10 da giriş yapmıştım hastaneye salı günü akşam 8 buçukta doğdu bebeğim. 

O kadar stres oldum ki o ortamda açılmam sancım durmuştu. Akşam 5 de suyumu açtılar ona rağmen sancım gelmedi en son suni sancı verdiler ondan çok korkuyordum ama ben hiç hissetmedim kendi sancım gibiydi. 3 saat içinde açılmam 11 oldu hemen çatala aldılar.

Burda da ayrı bir kabus başladı çıkar çıkmaz daha ıkınmaya bile başlamadan makas attılar 2 yerden. Uyuşuk olmadığı için hissettim tabi o kadar canım yandı ki parmak uçlarıma kadar sızladı. 

İki ebe altta biri üstte bebeği çıkarmaya çalışıyorlar. Benim artık ıkınmaktan halim kalmadı nefes alamıyorum boğazım kupkuru oldu. Üstte duran ebe ben ıkınmayı azaltınca kendisi bebeği itmeye başladı. Bu sefer her şeyi unuttum yaptığı baskıdan belim kırılacak onu düşünüyorum. En sonunda oğlum doğdu. Bu kez de uyuşturmadan diktiler. Doğumdan daha çok canımı yaktı resmen.

O kadar acıdan sonra çok fazla da kan kaybettiğim için nöbet geçirdim. Bebek odanın bir ucunda küvezde ben yatakta, tüm vücudum titriyor bütün damarlarım şişmiş altım çıplak 2 kişi içerde kalan parçaları temizliyor, kollarım sıyrılmış iki yana açılmış damar yolu arıyorlar iğneler batıp çıkıyor belki 20 tane denediler. Bilincim yarı açık duyuyorum ama tam göremiyorum hareket zaten yok.

 Ordan kendi aralarında konuşuyorlar kan veremezsek yarım saate kalmaz ölür falan diye. En sonunda bir damar buldular hemen oradan serum vermeye başladılar sonra diğer kolumda da bulundu kan takviyesi başladı tabi 20 saattir de sancı odasında aç bekledim o halde de doğum vs nefes almaya mecalim kalmamıştı derken saat 2 olmuş.

Normal odaya aldılar bizi sabah kadar gidip gelip iğneler serumlar yaptılar ben o arada ne bebeğimi gördüm ne emzirebildim. Sabah da ilk işim ordan imzalı kağıtla çıkmak oldu. Zaten sonra 3 gün yarı baygın geçirdim etkisi devam ediyordu bebeği de emzirmedim sağolsunlar mama vermek de kimsenin aklına gelmemiş çocuğum sarılık oldu o halde bu kez de onun için hastaneye yattık. 

1 ay oldu çok şükür hepsi geçti gitti bebeğim de ben de çok sağlıklıyız bugüne şükürler olsun ama o kadar zordu ki her şey anlattıkça yüküm hafifliyor hala o acıları sırtımda taşıyorum. Belki buraya kadar okumaya sabrınız olmaz okumazsınız ama ben yazarken çok rahatladım  :) 

notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

7 Cevaplar

0 oy
(358 puan) tarafından
Coook büyük geçmiş olsun o hastaneler ne berbat :( denemdikleri şey kalmıyor bizde bebeğim için yattık iki ay bir ay o kuvezde yattı bir ay bir buçuk aya yakın koronadan snra toplayamadi hergun nerdeyse on yirmi kez deneyerek damar yolu açtılar canm o kdr acımıştı ki kaç kere kavga ettm :( çıkamadık da hastalığı var koronadan solunum sıkıntılı ozellerde bakan bütün bolumler olmuyor Allah düşürmesin geri hiç birimizi
(53 puan) tarafından
Gerçekten hastane işleri çok zor Allah yardım etsin şuan kalanlara
(892 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun bastan assagı okudum ve 34 haftalık gebeyım içim bir tuhaf oldu. Yazık ne acılar cekmişsiniz bu bir tramva olarak kalmaz insallah sızde. Ama kac yerden duydum dogum hastanelerı boyleymiş. Şükürki evladınız ve sız saglıklısınız
(358 puan) tarafından
Bende kaldı ama önemli olan bebekte kalmaması coook küçük olmasina rağmen o kdr kotuyduki benden başkası dokununca ağlıyordu siz kendinzi ama bunlarla üzmeyin sagsaglim alırsınız inşallah kucağınıza bzimde bugunumuze şükür atlattık herşeyi
(892 puan) tarafından
İnsallah canım. Sen yanındasın ya o gecer saglıkla buyut yavrunu
(358 puan) tarafından
Amin inşallah şuan zaten iyi baya şükür :)
(892 puan) tarafından
Çok sevındım evlatlarımız iyi olsunda biz zaten iyi oluruz
-Reklam-
0 oy
(884 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun , neden şikayet etmediniz bòyle bir kurumu bu anlatiklariniz normal şeyler değil 
0 oy
(76 puan) tarafından
Yaa çok geçmiş olsun tüyüm ürpendi o ne biçim hastane ya((iyiki sağ salim çıkmışsınız
0 oy
(628 puan) tarafından
Okurken nefesim kesildi yemin ederim suan kalbim sıkışıyor ne büyük acılar atlatmışsınız Allahim peygamber sabrı vermis cidden hangi sehirde yaşadınız bunları acaba çok merak ediyorum, :( insana travma olarak kalır ama keske şikayetçi olsaydınız cokckotu davranmislar ama iyilesmenize sevindim 
(676 puan) tarafından
Aynen öyle katılıyorum kesinlikle
0 oy
(269 puan) tarafından

Kendi dogumum geldi hem onu hatirladim hemde seninki icin uzuldum nefes alamadim resmen :( gecmis olsun canim 


0 oy
(545 puan) tarafından
Keşke bagırıp cagırıp ordan cıkabilssydin valla yolda dogursan bu kadar travma yaşamazdın sanırım :( kendim acı cekmiş gibi üzüldüm insanız ya insan ne biçim şeymiş oyle, hayvana bile boylr eziyet edilmez, yaz cimere aynılarını araştırılsın 
0 oy
(676 puan) tarafından
Şikayet ettin mi? Etmediysen hemen et yanlarına mi kalacak gerizekalılar. 
(9 puan) tarafından
İnşallah etmiştir o kadar acı çekmiş bizde bir gün sarılıktan yattik odaya 3 kişilik yer vardı biri doluydu birine de ben geçtim diğerine de yeni doğum yapmış biri geldi sarılık olmuş kadının sütü daha gelmemiş mama da içmiyormuş bebek hemşireye söyledi içmiyor diye hemşire hemen ztn baksaydinız böyle olmazdiniz dedi kadının yüzü düştü tabi geri ben sezeryan olmuştum başım çok kötü ağrıyordu gittim yani bir iğne vursalar yine iyi kapılarını kaç defa çaldım açan yok eşim geldi söyledim böyle böyle diyor gittim kapılarına vurdum acmadılar diye eşim sinirlendi kim oluyor ki yardım etmiyorlar diye geri o saate o hemşirenin işi bitiyormus gitmiş geri eşim diğer yeni gelen hemşirelerle konuştu ismini fln öğrenmek için vermediler eşim geri cimere şikayet etti hastaneyi daha fazlasını yapar onu işinden de ederdi de yeni gelen hemşireler baya iyi davrandı hemi bana karşı hemi diğerlerine karşı yani bu devirde hakkını arayacaksın

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 143 göst.
23 Ocak 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ensar.azra (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 163 göst.
19 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ceyda038 (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 208 göst.
5 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Asel Tağmat (129 puan) tarafından soruldu
...