0 oy
228 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (5,307 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Oglum 5.5 aylikken devam sutunden yogurt basladik. Once tadim yaptirdim tabi, doktor yavas yavas bir cay bardagina cikartirsin dedi. 15 gundur yiyor ama biz hala yarim cay bardagini gecemedik, onun da zaten yarisini onluk yarisini yer yarisini gok yiyor. Ben de hic zorlamiyorum daha cok yesin diye, almak istemedigi zaman birakiyorum? Sizce hata mi ediyorum? 3 gun sonra 6 ay kontrolumuz var, meyve sebzeye de gececegiz. Illa 1-2 cay bardagini yemek zorunda mi? Yoksa yavas yavas mi alisacak?

1 cevap

0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim 15 gundur sadece yogurt mu veriyorsun? Yogurdu meyve veya sebzeyle karistirmayi ya da yogurt corbasi yapmayi denedin mi? Belki daha coj yer o zaman.

Bir de mesela benim kizim doymaktan ziyade sıkıldığı icin kalkmak istiyor yemek istemiyor. Oyunlar yaparak, "annecim kediler ne diyodu,  miyaaavvvv" falan diye tum hayvanlarin sesini taklit ederek veriyorum biraz daha yiyiyor. Ya da babasi yemek yerken veriyorum ona bakarak yiyiyor, bi nevi taklit ederek yemeyi ogreniyor gibi. 

Miktar ise zamanla artar illaki. Ama bebegin yogurttan sıkılmıştır muhtemelen. Ben de puturlu gidaya gectim yemek istemediginde meyve veriyorum bir iki kasik, sonra diğer gidayi veriyorum. Dun ise yaradi. Umarim bugun ve diger gunler de yarar :)
(5,307 puan) tarafından
Bizim farkli sehirlerde 4 doktorumuz var :) 1 tanesi 5.5 aylik yogurda basla sonra kavanoz mama verebilirsin dedi. Ben kavanoz mama taraftari olmadigimdan vermedim. Cuma gunu de asil doktorumuza gidicez, onla gorusmeden de meyve sebze baslamayayim diyorum.
Sana da cok kolay gelsin, cok zor bu ek gida isi ya.
Profil image (2,520 puan) tarafından
4 doktor cok degil mi,  her hafta bir doktor etse hastaneden cikilmaz :))
Hazira ben de karsiyim. Evde yapabilecegimiz cok güzel tarifler var...  aynen cok zormus.. Hepimize kolay gelsin :)
(5,307 puan) tarafından
Yok hepsine hep goturmuyorum :) asil doktorumuz istanbulda normalde evimiz istanbulda oldugu icin ona her ay gidiyoruz, bir de fikir aldigimiz bir doktor var istanbulda ona nadir gidiyoruz. Bursada aile dostu doktorumuz var ona da arada gidiyoruz daha cok her gun telefonla sorular soruyoruz :) son olarak su anda bilecikte ikamet ettigimiz icin burda bir doktorumuz var, ona sadece hastalik ve acil durumda gidiyoruz. Ama sonucta benim cocugum bu aralar hep hasta, hep mizmiz, hep uykusuz
-Reklam-
...