0 oy
335 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (71 puan) tarafından
Kızım 9.5 aylık kulağı boğazı iltihap olmuş dün gecede çok kötü öksürmeye başladı doktora gittim bronşit dedi ve bi torba ilaç verdi antibiyotik öksürük için iğne buhar verdi çok korkuyorum bebeğime bişey olacak diye evde napabilirm dişte çıkarıyor bişey yemiyor 
Bebek Ayı 9

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bol bol emzir buhar makinasıni kullan ve burnunu sürekli temizlemen lazım. Bulunduğu ortam nemli olmalı ortamı nemlemdirmek için de makinalar oluyor ama herşey pahalı odada ketıla su koyup kaynata bilirsin. Buhar odayi nemlendirir çok çok boğmamaya çalış biraz nemlendi mi oda ketili kapat. Genel olarak terleyince üstünü muhakkak değiştir.  Bunlara dikkat etmen lazım.

Zeytinyağına nane koyup sırtını ve göğsüne sürdük gazete kağıdına delikler açıp o gazete parçasıyla göğsünü ve sırtını kapat gece öyle uyusun odayı da yine ketilla nemlendiriyorduk biraz. Balgam attırıyor. İki gece öyle yaptık daha iyiydi. Kontrolde geçmis demişti doktor. Bizim kış zamanıydı o yüzden nemli oda olayını yapabilmistik. Kalorifer peteği in üzerine su koyaraj da odayı nemlendirebilirsin. 

İşi gücü yemeği bı kac gün bir kenara bırakıp onunla ilgilen canım Allah korusun ilerlerse zaturrye cevirebilir. 

Geçmiş olsun 
(71 puan) tarafından
Allah razı olsun çok teşekkür ederim çok korkuyorum bende ondan ilk bebeğim etrafımda kimsede yok
tarafından
Bende korkmuştum benimde ilkimdi. Oğlum daha 4 buçuk aylıkken olmuştu. Doktorun yazdığı ilaclar8 kullanip söylediklerime dikkat edersen gececektir. Yazdığım koca karı yöntemini eşim öğrenmisti. Yaklaşık bir hafta güzel bir bakım ister çocuk. Eşinden destek alabilirsin. Doktorun yazdigi ilacı kullanabilmek için elinizde buhar makinası var mıydi.
(71 puan) tarafından
Aldık doktor yazınca kullanmaya çalışıyorum çok zorluyor mesela iğne vuruldu öksürük için ondan sonra rahatça uyudu arada oluyor öksürük bide terliyo normal mi
tarafından
Hasta olduğu için herşey normal şu an terledigi gibi üstünü değişmen lazım. Bir haftaya toparlar insaallah. Bizde iğne yoktu toz vermişti suya karıştırıp verdim. Toparlar annesi korkma. O buhar bu dönemde çok iyi gelir ona. Koca karı yöntemini uyguladıktam sonra iki kere hapşırinca ağızdan burundan dolu dolu balgam attı rahatladı. Ondan sonra toparladi.....burnunu acik tut sürekli ilaçlarını vermeyi ihmal etme ter ve odanın buharı olayına dikkat edersen sıkıntı kalmaz. O buhar göğsünü yumuşatır nefes alıp verirken zorlanmaz.
(71 puan) tarafından
Çok şükür biraz fark etti hırıltı vardı azaldı sürekli hapsuruyor zaten  öksürüğü de biraz fark etti ama inşaallah duzelir hiç bişey yemiyor zencefil versem doğru olur mu
(71 puan) tarafından
Bide kızımda ishal var normal mi
tarafından
Günde kaç kakali bez değiştiriyor. Çok fazlaysa doktora danışmanı öneririm. İshal için de bolca su verebilirsin.
tarafından
Zencefili çok az patates havuç püresi in içine koyarak verebilirsin ya da pekmez verebilirsin.
-Reklam-
0 oy
(686 puan) tarafından
Canım oğlum 9 aylık olacak iki defa bronşit atlattı birini 3 aylıkken birini 7 aylıkken buhar ve antibiyotik kullandık buharını zamanında ver antibiyotiği kullan zamanla geçer inşallah bizim geçmişti 
(71 puan) tarafından
İnşaallah bizde atlatırız terliyor ilaçlardan sonra iyi mi
0 oy
(9,106 puan) tarafından
12 ayda gittiğim zaman banada bronşit denildi ama verilen ilaçları kullanmadım ventolin vermek istedi doktor ki böyle ilaçlar bronşları genişletio için geçici iyilik hali verir ve virüsün akciğere inmesine sebep olur. Sonra hastalık tekrarlar.. Kısır döngü ile aslında astım ilacı alır çocuk sürekli. Bebeğim grip di öncelikle balgamı vardı. Eve geldim sürekli izotonik ile burnunu açtım. Sıcak buhar uyguladım. Uzun uzun sıcak banyo yaptırdım 10 güne düzeldi.

Şu anda yine grip salgın var 3 gün burun akıntısı sonunda yine hırıltılı nefes alıyor tıkanıklık car aynı şekilde devam ediyorum. Uyuturken kafasının yukarıda olmasını sağlıyorum. Bu akşam ki duruma göre belki iladin damla kullanırım. 

Ama sıcak buhar uygulaması iyi geliyor. Ağzında burnunda olanlar yumuşayıp çıkıyor. 

Tabi bunları kafama göre yapmıyorum danıştığım bir doktor var yıllardır takip eder minimum ilaç kullanırım. Özellikle grip de hiç ilaç kullanmam. 
(71 puan) tarafından
Bizde öksürük var çok kötü o korkutuyo
(9,106 puan) tarafından
Sümük katı hal alınca grip iyileşme sonunda olur yumuşak hale getirmek gerek. Sıcak buhar, bol izotonik, sıcak banyo. 2 yaş öncesi bal limon olamayagi için portakal suyu, vişne suyu, ekşi elma suyu gibi şeyler vererek balgamı yumuşayıp atmasina yardımcı olunabilir. Ben öyle yapıyorum. Su an bizim kide hasta.. Her öksürük tuttuğunda bunları yapıyorum.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 204 göst.
0 oy
4 cevap 162 göst.
0 oy
4 cevap 203 göst.
22 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde fatma durmuşer (2 puan) tarafından soruldu
...