0 oy
890 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (454 puan) tarafından
Surekli konuşmanın faydasını gördünüz mu

14 Cevaplar

0 oy
(3,706 puan) tarafından
Dogdugundan beri konusuyoruz ,hergun kitap okuruz ,gunluk herseyi anlatirim yemek tarifi falan veririm, suan 11 aylik bilmiyorum konusmaya faydasi olur mu , Ama 8.aydan beri soyledigimiz herseyi anlar, gel git yapma etme,ver,al,at, birseyi sorsak gosterir, mesela baba nerede dersem hemen gosterir ya da araba nerde dersem gibi, vucudunda ki organlari bilir sorunca gosterir, kitap okurken alkis-bye bye,sarilma falan varsa kendiside aynilarini yapar, istedigi seyi 9.ayfan beri isaret ederek gosterir. Baba,mama,meme,dede ,hadi kelimeleri, kedi demeye ugrasiyo bi kac gundurde :)
(454 puan) tarafından
Eee maşallah cnm ise yaramış işte.. yeğenim 4 yaşında hiç konuşulmadı onunla bebekken şimdi toplasan on kelime edemiyor bu yaşta. Demek faydası var ne güzel
(3,706 puan) tarafından
Yani hani konusmasina etkisi olur mu onu bilmiyorum ama iletisimi gayet iyi
Evet ilgisiz olunca, ekrana maruz kalinca bazi seyler gec oluyo. Bazden de genetik gec konusuyolar.
-Reklam-
0 oy
(1,609 puan) tarafından
Ben sonradan yolu yöntemi öğrendim o yüzden bebeğim sonradan açıldı tabi geç kalmamıştı ama daha erken konuşabilirdi. 2 yaş 2 aylık şu an baya konuşuyor ama telaffuzun biraz düzelmesi lazım.

Bebeğe yakın mesafeden göz teması kurarak mekanik değil sevgi şefkat göstererek konuşmak önemli ilk aylar. Tane tane yumuşak yumuşak. Aylara göre başka şekillere bürünüyor işte.

Tabiki.faydalı sürekli konuşmak.
(84 puan) tarafından
Kaç aylık konuşmaya başladınız acaba kızım da 23 aylık henüz anne baba dışında kelimesi yok aslında çok ilgiliyiz babası da bence bıcır bıcır konuşuruz sürekli 1 yaşına gelene kadar babanne ve dede ile beraber yaşadık yani evde kalabalıktı ama nerde hata yaptık bilmiyorum şimdi dil terapisine başladık umarım erken yanıt alırız
(1,609 puan) tarafından
8 aylıkken ara ara bilerek meme demesi vardı ama sonra kelimeler hep tek tüktü. Yine de internette yazan hangi ayda kaç kelime tablolarına göre ortalamadaydı. Ama ilk 18 aylıkken anne dedi :D 19 aya 10 gün kala ilk cümlesini kurdu. Ama bi iki ay pek fazla ilerleme olmadı. Anne gel baba gel falan işte. 23.aya 1 hafta kala ilk üçlü cümleyi kurdu. Yaşına gelmeden baya ilerlemeler oldu. Şimdi 26 aylık. Baya konuşuyor ama telaffuz çok iyi değil. O da zamanla düzelir inşallah. Ben biraz hızlı konuşuyorum istemeden. Belki o da etkiliyordur.
Bazı dil terapistleri kartlarla çalışıyormuş galiba. Kartlarla değil de çocuk o an neye bakıyorsa ne ile ilgileniyorsa onunla ilgili sade tane tane konuşmak gerekiyormuş.
0 oy
(71 puan) tarafından
Minnak35 in anlattigi gibi ben de tvden uzak konusarak ve kitap okuyarak buyutuyorum. Şimdi 1 yaşinda aynen anlattiği gibiyiz... Konuşma yok ama bizi anlıyor işaretle anlatiyor. Bazi kelimeleri çikarmak için çabalıyor.
0 oy
(8,034 puan) tarafından
11aylikdi qizim 2kelimeli cumle kuruyordu.3yasi olucak yakinda.2dilde ana dili gibi konusyor.(rus ve azerbaycan dili).renkler,sayilar,alfabe bir cok seyi biliyor.Masallah.

Siz konusun bebek ogrenir dile dokmese bile passiv bi sekilde hepsini aklinda tutar ve zamani gelince cok guzel yerinde kullanir kelimeleri
(3,706 puan) tarafından
11.ayda 2 kelimelik cumle mi ? Masallah ama pek inandirici gelmedi, ustun zekali mi acaba. Cunku normal surecte ilerki aylarda beklenen davranistir 2 kelimeli cumle kurmasi.
(8,034 puan) tarafından
Baba ditdi(gitdi), baba deldi(geldi)diyordu.kayinvalidem de 11aylik bebek konusmaz diyordu.bi kere yaninda konusduguni gorunce sasirmisdi.cocugum uzerinden neden yalan soyleyeyim ki.ilerki yas dediyniz de 1yasini doldurmus bebekden 2kelimeli cumle kurmasi bekleniyor.bazilari 13ayda bazilari 23ayda kuruyor ama 1yas doneminde beklenen bir durum.
Ustun zekali degil ama konusmasini seviyor.ben de erken konusmusum.
Bazi becerileri gec bazilari daha erken yapmaya basladi kizim.
(1,609 puan) tarafından
1 yaşındakiden değil 2 yaşındakiden bekleniyor cümle kurması. Yani 2 yaşa kadar kurmuş olması bekleniyor.
Sizinki erken konuşmuş maşallah. Demekki güzel ilgilenmişsiniz. Yetiştirilme şeklimizle çocuğumuzla ilgileniyoruz. Demekki annenizden öyle görmüşsünüz ne güzel.
(8,034 puan) tarafından
Aslinda ayni seyi soyluyoruk.2yasa kadar cumle kurmasi bekleniyor.yani 1yasini doldurmus bebek gayet de cumle kura bilir.
tesekkur ederim buarada.ben hep konusdum oyunlar oynayarak ogretmeye calisdim.kizim da hevesli olunca cabuk ogrendi.ha bir de kizimin ogrenme seklini cok cabuk cozdum.bunun da etkisi vardir.her cocuk farklidir ve hepsinin ogrenme sekli de farklidir.kimisi ders tipli ogrenir kimisi sarki kimisi izleyerek.onemli olan cocugun ogrenmek seklini erkendn fark etmek
(3,706 puan) tarafından
Bebekelerin gelisim evreleri vardir. Yani bu durum bilissem gelisimiyle alakalidir. 12 aydan once tek tek kelimeleri soylemesi beklenir. Ve bebek bunlari anlamli bilincli soylemez. 12-18 ay arasida tek kelime donemidir ve bebek artik bilincli ve daha fazla kelime soyler. 12-18 ay arasinda bazi bebeklerin 2 kelimelik cumle kurmasi normaldir. 18-24 ay arasinda ki bebeklerin 2 kelimelik cumle kurmasi beklenir.
Yani sizin bebeginiz 2 kademe onden gidiyo. O sebeple hic inandirici gelmedi. Zihinsel gelisimle ilgili bi durum. İstediginiz kadar biseyler ogretmeye calisin bebegin zihinsel gelisimi hazir olmadigi surece ogrenemeyecektir. Yuksek zekali bebeklerin erken konustugu gozlemlenmistir. Yani erken konusma yuksek zeka belirtisi olabilir. O sebeple inandirici gelmedi bana .  Nasil ki bebeklerin emekleme-yurume gibi evreleri varsa,konusmanin da evreleri vardir.
(8,034 puan) tarafından
Yuksek zekali degil.farkliliklari var ama goturduyum hic bir uzman yuksek zekali demedi.6yasdan once de test yapmiyorlar.ama bana normal bir durun gibi geliyor.etrafimda cok var erken konusan.ha siz inanirsiniz inanmazsiniz o sizin bileceyiniz bir sey.ama 11ayda cumle kurmasi oyle pek erken gibi gelmiyor bana.
(1,609 puan) tarafından
Bildiğim çok iyi bir konuşma terapisti var. Erken konuşmanın zekayla bağlantısı yok diyor.
(8,034 puan) tarafından
Her cocugun ogrenme sirasu farkli ola bilir.yegenim cok zeki bir cocuk ama 4yasda kendini ifade edecek kadar konusmaya basladi.ama gel gor ki ogretmenine gore sinifin en iyi ogrenen ve matamatigi cok kuvvetli bir cocuk.duydugu gorduyu hic bir seyi unutmuyor.ama is konusmaya gelince dile dokmek istemiyor.fazla ekrana maruz kalmasini da etkisi var demisdi doktor.konusma terpisti sormusdu neden bildiklerini konusmak istemiyorsun diye.cvb onlar beni anlamiyor.ve onlarin konusduklari banim ilgimi cekmiyor.
Yani zeki olub gec konusa bilen cocuklar vardir.ama konusmanin da zihinsel gelisimle alakasi illaki vardir diye dusunyorum.
(301 puan) tarafından
Bende erken konuşup cümle kurmaya baslamisjm ama çokta üstün zekalı degilim yani ahhaha bakalım kızım ne zaman konuşacak:))))
0 oy
(2,021 puan) tarafından
Millet bana bırak artık şu çocuğu boğazına yazık derlerdi sürekli bebekken bile bol bol kitap okudum konuştum ilgilendim 23 aya kadar konuşmadı sıpa ama muhteşem bi zekası ve görsel hafızası vardır :))) bugün 27 aylık olduk baya çok kelimemiz var cumleler de artık artıyor her geçen gün. Yani coo emek harcanan çocuk erken konuşur bence alakası yok kendimden biliyorum 
(475 puan) tarafından
23aya kadar kaç kelime kullandı acaba biz onaltı ayligiz altı kelime var bende ilgileniyorum bu ilgiye az gibi geliyor
(2,021 puan) tarafından
Mama baba dede al ver anneyi bile 2 yaşına girdiğinde söyledi. Bir anda açıldı çok şükür
0 oy
(359 puan) tarafından
Tabiki faydasi var hemen konusmasa bile herseyi anlar konusmaya baslayincada telaffuzu duzgun olur
0 oy
(1,091 puan) tarafından
Ben normalde çok konuşkan bir insan değilim ama kızım doğduğundan beri ona yaptığım her şeyi anlatmaya çalışıyorum. Sürekli bir şeyleri açıklıyorum. Her gün en az 1 kitap okuyorum. Şu anda 1 yaşında. Bizim cikardigimiz kelimeleri taklit etmeye çalışıyor. Hoppa falan dediğimde o da diyor. Dışarı çıkmak isteyince bakıcısına ceketini götürüp atta diyormuş. Ver, getir, al, gel şeklindeki komutları anlıyor ve dediğimizi yapıyor. İstediği şeyleri gösteriyor. Geçen pembe dedim peme falan diye taklit etmeye çalıştı. Bilmiyorum yaptıklarımin etkisi var mı ya da süreci zaten bu şekilde mi olması gerekiyor ama dil konusunda geride olmadığını düşünüyorum. 
0 oy
(205 puan) tarafından
Evet canım ben çok faydasini gördüm 11 yaşında oğlum var bebekken sürekli konuşurdum ve kendisi de daha ufacikken aynı büyük insan gibi konuşmaya başladı çok etkisi oldugunu düşünüyorum 
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Biz gördük 11 aylıktı söylediğimiz çoğu kelimeyi söylemeye çalışıyordu 1 yaşını geçti cumlelere başladı 
0 oy
(909 puan) tarafından
Zorunlu haller haricinde evimzde hc tw acilmadi. Ve hep bol bol konustum herseyi ismiyle telaffuz eettim sonra ona sordm dil gelisimi yasitlarindan baya iyi bence kesinlikle cok konustugum icin
0 oy
(47 puan) tarafından
Benim kızım 1 buçuk yasindan beri bizim gibi konuşur ,cümle kurar ,her şeyi de anlar.ben de çok konuşurum ondan bncede,etkisi vardır elbette .şuan iki yaşında senin benim gibi oldu iyice dilendi
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Biz sürekli konuşuruz şuan 17 aylık hemen hemen günlük kelimeleri kullanir
0 oy
(1,488 puan) tarafından
Oğlum 23 aylık 12 kelime ve 3 tane  ikili cümlesi var Dr az dedi TV tlevizyon yasakladı zaten hiç izlemiyorum bende sevmem sadece yemek yerken 1 saati geçmiyordu Dr hiç açmayın dedi goz teması kurarak bol bol konuşup kitap okuyun dedi TV tamamen hayatımızdan çıktı oyun gurubuna yazildik ins faydası olur
0 oy
(1,362 puan) tarafından
Doğdugundan beri konusuyorum şimdi organların yerini gösteriyorum sürekli 7 aydan sonra baba dede gel sadece bunları dıyor 9 ayı doldurduk hala değişik bişey yok hep aynı kelimeler 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 192 göst.
14 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde RENÇ (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 122 göst.
29 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hilalcik (373 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 337 göst.
0 oy
3 cevap 290 göst.
...