0 oy
479 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (4 puan) tarafından

Bebeğim gogsumu reddettiği için keçi sütü veriyorum annem de ablalarima vermiş bazen mama bazen keçi sütü veriyorum bu ne kadar doğru bebeğime faydası olur mu lütfen cevap verin kızlar..


11 Cevaplar

+1 oy
(39 puan) tarafından
Anne sütüne en yakın süt keçi sütü diye biliyorum fakat bir yaşından önce inek sütü bile alerjik reaksiyona sebep olabileceği için önerilmiyor ki keçi sütü daha alerjik zaten vermişsiniz fakat iyi gözlemleyin herhangi Bi kızarıklık döküntü veya çocuğunuzda herhangi bir farklılık hissederseniz vermeyi kesin ve sadece daha güvenli olan mama kullanımına devam edin. 
(4 puan) tarafından
Evet dikkat ediyorum şu aralar yoğun olduğu icn keçi sütü içine su katıyorum biraz ama herhangi bi alerjik bişey göstermedi en yakın keçi sütü olduğu icn veriyorum en azından biraz da olsa kemikleri gelişir inşallah
-Reklam-
+1 oy
tarafından


Prof uygun bulmuyor daha önce de dinlemiştim sizin için buldum 
0 oy
(669 puan) tarafından
6 aydan önce ya anne sütü verilir yada ayına uygun mama. Lütfen keçi sütümfelan vermeyin. Böbreklerine ve bağırsaklarına kalıcı zarar verebilir Allah korusun. Yada doktorunuza danışıp ona göre verin. 
(4 puan) tarafından
Teşekkür ederim zaten mama veriyorum annemin yanına köye geldiğim de faydası olur diye vermiştim ama zaten devamlı vermem sağolun.
0 oy
(212 puan) tarafından
bu tarz sütler ister keçi ister inek sütü bebek için uygun değil diye biliyorum özellikle 1 yaşa kadar, bence siz hep formül mama verebilirsiniz onlar bebekler için uygun hale getirilmiş hangisini yiyor mama olarak
(4 puan) tarafından
Aptamil veriyorum yeni yeni de pirinç çorbası yapıyorum.
0 oy
(8,034 puan) tarafından

Cok fazla kalisum oldugu icin bebeglerde kansizliga neden ola biliyor hayvansal sutler.bebege agir geliyor yani.kalsium degerlerinin de fazla ve ya az olmasi d vitamin emilimini engelliyor ki bu da kemik gelisimine zarar vere biliyor.

Tabi yine siz bilirsiniz ama ben olsam mama ile devam ederdim.en az 1 yasina kadar
(4 puan) tarafından
Mama veriyorum zaten arada bir keçi sütü verdim oda yeni bı kaç gün oldu sadece zaten başka vermeyi düşünmüyorum sağolun .
0 oy
(137 puan) tarafından

Inek sütü keci sutu bunlar ne olursa olsun 1 yaşından once doktorlar  tarafindan asla önerilmiyor. Anne sütü yetersizse 1 yaşına kadar dewam sütü verilmesi gerek. bebeğine direk hayvansal süt  asla verme ilerde allerjik reaksiyonlara  yol açabilir. Bebegin küçük zaten bebeğin için en iyi verilebilecek  gıda onun vücudunun  kaldırabileceği şekilde hazırlanmış  formül mamadır. Vereceksen madem keçi sütlü mamalar var. Formül mamaların içerisinde bir sürü  vitamin mineraller var keçi sütü kendi başına bebeğin gelişmi  için  yeterli  olmaz bence. Ayrıca doktorunun izniyle veriniz.

@hastalanmayancocuk sayfasını  ınstagramda  lütfen takibe al ne demek istediğimi o sayfayı inceleyince anlayacaksın 

0 oy
(125 puan) tarafından
Keçi sütlü mama ver golden goat gibi sade süt verilmez canım çok küçük bebegin
(4 puan) tarafından
Mama veriyorum zaten bu kaç gün denedim oda günde sadece bir iki biberon başka da vermeyi düşünmüyorum sağolun.
0 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Bebeğine faydadan çok zarar verir sadece. Eskiden mecburiyetten verilirmis ama bu onun doğru olduğunu göstermez.  Verdikten sonra sormanız gerçekten manidar. Vermeden önce sorsanız zararlı olduğunu öğrenirdiniz lütfen vermeye devam etmeyin anne sütü yoksa mama içmeli sadece. Zaten 1 aya tadımlara başlarsınız 4 5 ay sonra da yavaş yavaş doyumluk yemeye başlar mamayı en azından 1 yasa mümkünse 2 yaşa kadar devam edin 
(4 puan) tarafından
Zaten çok vermedim mama veriyorum normalde anne sütüne en yakın olduğu icn denedim devamlı olarak zaten vermem teşekkür ederim.
0 oy
(71 puan) tarafından
İnanırmısınız daha 2 hafta önce annemle bunun muhabbeti oldu köyde anneannem tarlaya gittiğinde en küçük teyzelerime hep annem bakmış(en büyükleri ilk çocuk) 

Anlatırken şöyle dedi: ne akıl dedi ahırdaki keçiden sütü direk biberona koyar verirdim cuk cuk cuk emerdi iyi ki bişey olmadı hep böyle büyüdüler dedi...bende dedim ki anne keçi sütü anne sütüne en yakın olan felan diye konuşurken annemin ahh vahh dediği yer pişirmedenverme kısmı ))

Ya ni böyle örnekte var zararını gören de var önemli olan bebeğinizi gözlemlemek sıkıntı yoksa devammmm
(4 puan) tarafından
Benim annem ablam iki aylıkken meme reddi yapmış sadece eve bir tane keçi alıp onun sütunu vermiş ve ablam şuan bizden daha dayanıklı ve o zman da kendisini çok geliştirmiş ben mama veriyorum zaten ama denemek istedim sağolun.
0 oy
(264 puan) tarafından
Devam sütü verilmeli bence anne sütü yoksa gerek görülürse doktor onerirse bu şekilde yapabilirsin
(4 puan) tarafından
Mama veriyorum zaten canm sadece denedim faydası olur diye düşündüm artık vermem zaten bı kaç kez verdim sadece.
0 oy
(461 puan) tarafından
faydası değil zararı olabilir. 1 yaşından önce vermeyin ****** sütü 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 179 göst.
0 oy
2 cevap 146 göst.
24 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Melikebade012131 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,042 göst.
0 oy
0 cevap 78 göst.
...