0 oy
258 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (1,614 puan) tarafından

Pek zaman bulamıyorum kızımdan fırsat buldukça okuyorum ebeveyn kitaplarını. Denilenleri yapmaya çalışıyorum ama azalmıyor bu durum. Yoksa daha yeni başladığım için mi yoksa geç kaldığım için mi bilmiyorum.

Kızım 26 aylık. Ağlama huyu var ama yerlerde yuvarlanma derecesinde değil. Dikkatini dağıtarak ya da yanında ağlamasını bekleyerek bi yerden sonra sakinleşse de hep böyle mi sürecek diye arada aklıma geliyor:dizzy:
İlk çocuk tek bakıyordum aman komşuya ses gitmesin diye diye bu hale geldim galiba. Hani aa ağlıyor acemi anne bakamıyor mu acaba gibilerinden. Ama aslında hiç tecrübesiz değildim. Bir de ağlamasına kıyamadığımdan az ağlasa sanki ilgisiz bırakmış gibi olacağımdan huyuna gittim ilk yıl.
Siz nasıl yaptınız bana bi püf nokta söyleyebilir misiniz?

1 cevap

0 oy
(4,072 puan) tarafından
Ağlarken ya dikkatini dağıtacaksınız ya da ağlasa bile hayır dediğinizi yapmayacaksınız. Böyle böyle düzene girer. Ama şimdi ağlayarak yaptırmaya alışırsa ileride de bunu kullanabilir annesi
(1,614 puan) tarafından
Dediğinizi yapıyorum, olmaz dedikten sonra geliyorsa biraz kucağıma alıyorum biraz öyle ağlıyor. Uzamaya başlayınca dikkat dağıtıyorum. Genelde bu şekilde yapıyorum.
Uykulu vs ise bazen en ufak şeye bile ğğğ yapıyor, ağlamadan söylersen yardım edebilirim diyorum falan ama boşta bulunup da ğğ demesinden ne derdi olduğunu anlayıp direkt yaptığım da oluyor:/
Ne zaman düzene girer ki acaba? Hep aynı sanki.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 507 göst.
21 Ekim 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Bsraa2 (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 499 göst.
0 oy
2 cevap 186 göst.
...