0 oy
138 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde tarafından
Buara kızım bolca yürüme alıştırması yapıyor, ellerini bırakıp birkaç adım atıyor, oyuncaklarıyla oynuyor, bi kutuya topluyor sonra çıkartıyor, kumandayı eline alıp açmayı öğrendi ama izlemesine izin vermiyorum o açıyor ben kapatıyorum,  cırtlı kitaplarının cırtlarını sökmeye bayılıyor ama geri takmak istemiyor, alkış yapıyor,  beni öp dediğimde yüzümü yalıyor, bişeyi ver dediğimde bana doğru atıyor. Bazen her dediğimi anladığını düşünüyorum, dün meyve filesini ver de içini doldurayım dedim işaret vs yapmadan, hemen verdi. Sizinkiler neler yapıyor? 

2 Cevaplar

0 oy
(423 puan) tarafından
Maşallah bu ara diş çıkarma huzursuzluğu var fazlaca bi kaç adım atıyor öp dediğimde benim kız da yalıyor son sürat emekleme var 
-Reklam-
0 oy
(3,795 puan) tarafından
Bul tak kuplerini atmaya calisiyo, daha sekillerini tam anlamadı ama arada atiyo bi kac tane, kule var onun halkarini geciyo ama 1-2 tane geciriyo hepsini degil , organlarinin yerini bilir ,sorunca gosterir, birseyi sordugumuzds isaret eder gosterir, getir bana ver dedigimizde getirir verir. Mesela topu bana ver diyorum getirir. Coraplarini giy dedigimde ayagina goturur biraz ugrasir. Kendisi yemek yemek istiyo, onune biseyleri kucultup koyuyorum catalla yeni yeni batirmayi ogrendi. Eliyle yiyo zaten. Kitap okuyoruz kitap okumayi cok seviyo ozellikle son bi haftadir sevdigi bi kitapsa 3-5 kez okutur ama eline cok veremiyorum yirtip agzina goturuyo. 3-5 adim atiyo. Bay bay, pisi pisi, alkis, seni seni yapiyo. 1 aydir isaret parmagini kullaniyo. Baba, dede,mama,meme, hadi diyo bi de 2 gundur falan anneanne gibi biseyler diyo, anneannemize geldik ondn belki. Arada anne gibi biseyler diyo. Kedi deme calismalari var daha diyemedi :) Sarilmayi ogrendi gelip sariliyo, hatta dun kendi yasiti bwbek vardi gidip gidip ona sarildi bizi sasirrti. Agziyla opucuk yapmayi ogrendi ama bizi opmuyo daha. Al,ver,gel,git,getir ,at ,nerese gibi ifadeleri anliyo. Elektronik esya -dugme iliskisini anladi. Asansoru gosterip dugmesine basmak istiyo, ayni sekil ev icinde de lambalari gosterip dugmeyi gosteriyo basmak istyo lambalar acilsin diye.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 97 göst.
28 Şubat 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Serap2020 (357 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 195 göst.
23 Şubat 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Güldeniz (953 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 120 göst.
16 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ppppnrrrpppp (364 puan) tarafından soruldu
...