0 oy
316 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (164 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeğim şuan 5 ay 12 günlük. Doğum kilosu 2840 idi. Son doktor kontrolünde 7.450 kiloydu. Şuan 8'e yakındır. Bebeğim sadece anne sütüyle besleniyor.

Ben yaklaşık 2 haftadır işe başladım ve bu 2 haftada mastit oldum. Bebeğim diş çıkarma döneminde, bu nedenle çok fazla ısırıp mememi tahriş ediyor ve bu yüzden bu benim ikinci kez mastit oluşum. 

Bunların dışında hamileyken bebeğe zarar gelir diye gitmediğim bir diş problemim vardı. O dişim de 5 gün önce şişti ve 4 gün önce eşim grip olup bana da bulaştırdı. Grip için değil ama diş iltihabı için ilaç kullanıyorum. Emziren annelere göre yazıldı ilacım ancak süt miktarını etkiliyor mu bilmiyorum. Şuan halen gribim.

Bu 2 gündür sütümün azaldığını görüyorum. Sütüm zaten normalde de bir çok bir az oluyordu. Bazı günler 260-300 ml sütü tek seferde sağarken bazı günler 70-90 ml sütü tek seferde sağıyordum. Şuan göğüslerim ya hasta olduğum için ya da çalıştığımdan dolayı fazla sağdığım için galiba 30-60 ml süt tek sağabiliyorum. Çok üzülüyorum çünkü benim kızım çok obur ve süt az geldiği için ağlıyor. 

İlk sorum, sizce sütüm hastalıktan mı yoksa çok sağmaktan mı azalıyor?

İkinci sorum, sizce sütüm eski haline döner mi?

Son sorum, sütümün artması için ne yapabilirim?
Bebek Ayı 5 buçuk

3 Cevaplar

0 oy
(277 puan) tarafından
Bol bol su iç ceviz ye gece uykusu al duş alanda duşu göğüşüne tut sıcak su iyi geliyor göğüşe
-Reklam-
0 oy
(152 puan) tarafından
lactamil çaydan içmiştim ben birde bol su
0 oy
(35 puan) tarafından
Biz 3 aylık olacağız akşamları rezene içiyorum gaz problemimiz olduğu için bide tane kimyon anason aldim aktardan gece doluyor süte sende gece sık besliyor isen işine yarar inşaAllah  canım 1 yemeknkasigi rezene koyuyorum çay kaşığı ile kimyon , çaynkasigi ucu ile anason ( uyku etkisi ) olduğu için 

Bu dediklerimin hepsi çay olan şekilde

Rabbim bereketini versin sürümünün 
(35 puan) tarafından
Bide sağma ile bebeğin emmesi  beyinde aynı etkiyi yapmıyormuş . Yani bebeğin emerek ćekmesi senin sütünün çoğalmasını etkiliyormuş , sağma  işlemi azaltabilir canım
(35 puan) tarafından
Evde olduğun sürece her fırsatta emzir canım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 184 göst.
0 oy
6 cevap 555 göst.
0 oy
3 cevap 188 göst.
...