0 oy
789 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (50 puan) tarafından
Kızlar oğlum 26 aylıkken kreşe başlıcak.Şuan ücretsiz doğum iznindeyim. O zaman iznim bitince kreşe vereceğim. Hep ben baktım. Bana çok alıştı. O zaman kreşe uyum sağlar mı sizce? Hemşireyim. Çalışmam gerekiyor. Ama kafama çok takılıyor. Ya kreşi kabul etmez gitmez ve ağlarsa ne yapıcam. Eşim bakıcı olmaz güvenemem diyor. Eşimin ailesi çalışmasın diye çocuğuma bakmıyor. İşi bırakmak zorunda kalırım diye korkuyorum. Kimse destek olmuyor. Tek umudum kreş. Kreşe uyum sağlayamazsa ne yapıcam diye düşünmekten çok beynim ağrıdı. Siz ne düşünüyorsunuz? 

10 Cevaplar

+1 oy
(359 puan) tarafından
Daha krese vermenize varmis canim calisabilirsinde bakabilirsinde merak etme uyum saglar. Simdiden oyun gruplarina goturmeye baslayabilirsin kendi bireysel davranmasina izin vermelisin
-Reklam-
0 oy
(291 puan) tarafından
Özelde misiniz devlette mi ? Ben de öğretmenim eşimle sabahcı öğlenci şeklinde bakmayı düşünüyoruz .Kreşe uyum sağlar şimdi çok eğitici ve eğlenceli ortamlar yaratılıyor kreşlerde .kreşinizi iyi seçerseniz uyum sağlar diye düşünüyorum 
(50 puan) tarafından
Devlette çalışıyorum. Bebeğim şuan 16 aylık. 26 aylık olunca ücretsiz doğum iznim bitiyor. Eşim bakıcı ya güvenemem diyor. Kreşe vericez. Akrabalardan bakan yok. Eşimin anne babası devamlı '' bu sana çok bağlı kreşte durmaz hep ağlar sen çalışma''diyor. Oğlum bana bıraz bağlı bu doğru. Amaa çocuğumun geleceği için çalışmak istiyorum. Kreşe daha 10 ay vaar ama yinede çok endişe duyuyorum. Ya kreşe alışma ağlarsa, işimi bırakacam diyorum.
(291 puan) tarafından
Daha çok var şimdiden size bağımlılığını azaltmaya çakışın mesela günde bi saat babasıyla ya da ailenizle kalmasını sağlayın yani sizden haftada bi iki kere de olsa ayrı kalmayı öğrensin .Mesleğinizi asla bırakmayı düşünmeyin yarının ne olacağını bilemeyiz .Kendi ayaklarınız üzerinde durmalısınız .
(50 puan) tarafından
Öneriniz için teşekkür ederim
(14 puan) tarafından
Merhaba aynı süreçteyim oglunuz o dönem krese başladı mı süreci naıl yönettiniz.bende devlette öğretmenim ve eylülde iznim bitecek ikiz bebeklerim 22-23 aylık olacak nasıl yapıcam bilmiyorum
(50 puan) tarafından
Bebeğim şuan 21 aylık. 26 aylıkken işe başlamam gerekiyor. Oğlumu 24 aylıkken kreşe başlatıcam. Uyum süreci kolay olsun diye 2 ay önce başlatıcam. İlk ay yarım gün, ikinci ay tam gün yapıcam inş. İnşallah Herşey güzel yolunda gider sıkıntı yaşamam.
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Çocuğun mizacına da bağlı biraz, bazı çocuk çok dışa dönük oluyor hemen alışıyor. Bence izniniz bitmeden 1-2ay önce başlatın kreşe, yavaş yavaş korkutmadan alıştırırsınız, ise başlamadan da düzeninizi kurmus olursunuz hem çocuğa hem size daha rahat olur. Işe gitme sıkıntınız olmadığı için de hemen çocuğu bırakıp çıkmak gibi sorunlarınız olmaz.

Bir de kreşe başlayana kadar bol bol oyun gruplarına gidin bence, akranlarınla vakit geçirmeye sosyallesmeye, kalabalık içerisinde olmaya alışsın.
0 oy
Profil image (4,552 puan) tarafından
Öncelikle iyi bir kreş bulun. Bebekler için harika kreşler var her bir bebeğin Kendi beşiği kendi mama sandalyesi kendi tabağı kaşığı olduğu yerler var bebek sayısına göre yeterince eğitmen ve yardımcı öğretmen var mı stajyer var mı bunu öğrenin uyum haftasında iyi gözlemleyin eğer mümkünse siz işe başlamadan birkaç ay önce kreşe başlayın siz evde olsanız bile onun uyum sürecini evden daha iyi takip edersiniz. Ben de çocuk gelişimi mezunuyum açıkçası kızım 3 yaşına gelince ben de kreşe vermeyi düşünüyorum kendi çalıştığım yer mi olur başka kreş mi olur bilmiyorum ama bakıcı düşünmüyorum çünkü kreşler hem daha güvenli geliyor hem de sosyal gelişim açısından daha büyük bir fırsat olarak düşünüyorum. İllaki uyum sağlar ben ne ana kuzuları gördüm kreşe başladığı gün uyum sağladı ne başına buyruk kendi halince çocuklar gördüm 1 ay geçmesine ragmen hergun anne anne diye alıyorlardı bu tamamen kreş ve çocuğun arasındaki uyuma göre değişen bir durum.   Bebeğiniz henüz küçük bebek grubuna verilecek bu yüzden bebekleri kabul eden bebeklere göre eğitim veren bir yer olduğundan emin olun çünkü bazı kreşler alırız alırız hallederiz başka 2 yas bebekler var falan diyerek çocuğu alıyor 3 yaş grubuna katıyor Sonuç çocuk için hiç iyi olmuyor 
Profil image (4,552 puan) tarafından
Şimdi yorumlarda gördüm bebeğiniz daha 16 aylık önünüzde koca 10 ay var bu süreç çok önemli size tavsiyem bol bol parka çıkartın bulunduğunuz ilde oyun grupları varsa oraya götürün şimdiden topluluğa arkadaş ortamına alışır. Dediğim gibi siz işe başlamadan birkaç ay önce kreşe verirseniz bunsirevi daha kolay atlatırsınız uyum zamanı ihtiyaç halinde hemen yanında olabilirsin
0 oy
(2,021 puan) tarafından
Bende 26 aylıkken verdim kreşe şuan 3. Haftadayız ilk 1 hafta zordu ağlama krizleri gitmek istememeler 10. Gün azaldı bu hafta da hiç ağlamadan gitti :) bende çok endiseliydim ama şimdi iyi ki diyorum 3 haftada bile oğlumun vurma huyu bitti nohut yemeyen oğlum nohut yemeye başladı bunun gibi bir sürü örnek var. Bu yaş grubunda psikologlarda derse giriyor ve bize bilgi veriyorlar. Ağlamaları çok normal ağlamazlarsa asıl sıkıntı demişlerdi neticede hiç ayrılmayan anne çocuk bir anda ayrılıyor düzen değişiyor alışması 1 ay 3 ay sürebilir demişlerdi. Şimdi sıpa okuldan eve gelince okul okul diye ağlıyor:)
0 oy
(8,034 puan) tarafından

Alisir.iyi bir kres ve ogretmene denk gelirseniz ki Insallah oyle olur daha cabuk alisirm 23aylikdi kizim krese gitdiyinde.ilk bir kac gun mizmizlandi ama okula uyumlu idi.10gun felan surdu tam alismasi yemek yemesi felan.kreslerde cok guzel egitici oyunlar oynatiyorlar.akranlari ile beraber ayni ortamda vakit gecirmesi dr gelisimi icin faydali oluyor.benim kizim da cok fazla bana bagli idi.o yuzden ben ilk bir kac ay yarimgun gonderdim.oglen aliyordum yavas yavas uzatdim simdi tam gun gidiyor.

Siz simdiden yarimgun gonderin ise baslanaya kadar tam alismis olur
0 oy
(88 puan) tarafından
Postu atalı çok zaman olmuş ama yeni görüyorum ben kusura bakmayın. Oğlunuz 26 aylıkken başladı mı kreşe? Benim oğlum 27 aylık bu hafta oryantasyonla başladı. Oğlunuzun uyum süreci nasıl ilerledi acaba? 
0 oy
(9,093 puan) tarafından
Sakın ol. İse başlamadan önce kreşe başla. Başta kısa süreli bırak gittikçe süreyi uzat. Sen ne kadar sakin ve stressiz olursan çocuk ta o kadar kolay adapte olur. Öğretmenlerin dediklerini uygula. İşini de sakın bırakma. 
0 oy
(3,516 puan) tarafından
Bence boşuna şimdiden dert etmişsin. Zaten 2 haftaya yakın sen yakınında olacaksın. Genelde çocuklar seviyor ama dönem dönem gitmek istemiyor. Ama onda da gidene kadar zaten sonrasinda oyuna vs dalıp unutuyor. O zamana kadar aslinda yarim gün baslatabilirsin. En azindan alisir. Ama kres oncesi bence bol bol takviye verin. Malum kreşe başlayan çocuklar hep hasta ben olsam onu daha çok düşünürdüm. Kimsede bakmıyorsa bence bu konuda bir b planın olsun. Ama gerisini düşünme, her sey olacağına varır. Belki de boşuna dert ediyorsun. O yuzden şimdiden sıkma canını gerek yok.
(8,933 puan) tarafından
Yine düşmüşsün eski posta :))
(3,516 puan) tarafından
Ahahaha eksik kalmamışım, atlamışım :D

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 333 göst.
6 Eylül 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde ....... (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 157 göst.
23 Mart 2023 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Betl (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 292 göst.
26 Eylül 2022 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Efican (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 161 göst.
...