0 oy
229 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (359 puan) tarafından
Arkadaşlar henüz 5 ay 5 günlük tam 6 ay olunca yoğurttan başlamayı düşünüyorum sebzeler ve daha sonra meyveler şeklinde olucak yani ne zamanlar vermeliyim.istahli yemesi için anne sütü de alicak aynı zamanda bütün şeyleri denedikten sonra yapacagim tarif miktarları nasıl olmalı yani bebeğe göre mi yedikte artirmaliyim hiç bı bilgim yok anne sütünü de almalı yani sadece ek gidayla olmucak ama 2 aydır kilo alımı çok az mama da kabul etmedi kilosu yerinde ama ne yapayım sizce doktor başlayabilirsin de dedi ama 25gun daha beklemek istiyorum 

3 Cevaplar

0 oy
(586 puan) tarafından
Merhabalar, benim de ilk anneliğim ve aynı sizin soru işaretleriniz benim de kafamda vardı, şu an 11 ayın içindeyiz. Sıralamanız doğru evet, miktarları da deneme yanılma yöntemi ile öğrendim ben, yapıp döktüğüm de çok oldu yaptığımın yetmediği de oldu. :) 
(359 puan) tarafından
Doğrudur canım deneyerek gorucem artık bende
(586 puan) tarafından
Tadımların öğünü saati yok bu arada, aç olduğunda deneyin demişti doktorumuz bize, bazı doktorlar tokken sakin olur o zaman deneyin diyorlar, bebeğinizin huzurlu anını kollayın tadımlar için. Benim için yorucu bir süreçti, sizin için daha güzel geçer umarım.
(359 puan) tarafından
İnşallah canım bakalım çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(391 puan) tarafından
Yoğurt sebze meyve yumurta peynir siralamasiyla gittik biz de. Üç gün kuralı ile verdim hepsini denediğim şeyleri karıştırarak verdim emzirmeden önce karnı açken daha iştahlı yiyo. Önce az az.sonra çoğaltarak verebilirsin bebek isteyip istemediğini zaten belli ediyo :) 6 ay dolunca başlamak da fayda var biz hala kabızlık çekiyoruz sindirim sistemi gelişmesi gerekiyomus 5 buçuk aylıkken çok istekli diye başlamıştım pişman oldum bu yüzden 
(359 puan) tarafından
6 ay dolunca mi 6.aya girince mi baslaniyor kuzum teşekkürler acele etmeyim.oyleyse
(391 puan) tarafından
6 aylık olunca, 5 ay 5 gunlukse 25 gün sonra mesela ben yanlış yazmışım :)
(669 puan) tarafından
180 gün olunca başlanıyormuş canım
0 oy
(3,779 puan) tarafından
Evet canim ilk yogurt ve sebze ile daha sonra meyvelerle devam edebilirsin. İlk 1 ay tadim zamani oluyo. Herhangi bi besini verirken. 1.gun 1 cay kasigi,2.gun 1 tatlı kasıgı,3.gun 1 yemek kasigi seklinde baslayacaksin. Hergun verdigim besin miktari kadar su da verebilirsin. 7.aya dogru daha once denedigin besinleri karistirip verebilirsin. Yarim cay bardagi yeterli olacaktir. 7.5 aylik gibi iki ogune gecebilirsin. Gunde 2 cay bardagini gecmeyecek sekilde. Kahvalti ogunu ekleyebilirsin, yumurta sarisi ve lor peynir ile baslayabilirsin. 9.aya kadar gunde 2 cay bardagini gecmeyecek sekilde ek gida almali gun icinde. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 283 göst.
0 oy
2 cevap 326 göst.
0 oy
5 cevap 457 göst.
2 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sevimnur (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 223 göst.
29 Temmuz 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Endoraaa (1 puan) tarafından soruldu
...