0 oy
167 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (501 puan) tarafından
Merhaba kızlar, oğlum 13 aylık olacak. Çok Şükür birkaç aydır ek gıdası güzel kilosu gelişimi zaten iyi çok Şükür. Fakat kahvaltı yapmıyor, denediğim şeyleri yazayım size atladığım bir nokta varsa veyahut önerileriniz varsa açığım.

Öncelikle sabah 7-8 gibi kalkıyor ilk önce Biberon mama teklif edip saat 10 a doğru kahvaltı yaptırmayı denedim istemedi, sonrasında kalktığı anda kahvaltılık hazırladım Biberon mamayı sonradan verdim onu da kabul etmedi. Yumurta yemiyor, krep pankek vs onlari da yemiyor, muz denedim birkaç gün yedi ama sonra onu da istemedi, yulafli kuru meyveli muhallebi tarzı denedim istemedi, peynir mesela bi tatlı kaşığı kadar yiyor yemiyor kapatıyor ağzını, aslında çok Şükür çok yemek seçen bir çocuk değil henüz fakat kahvaltı olayını halledemedik, geri kalan ana ve ara öğünü bir şekilde yiyor öyle ya da böyle.

Aklıma şey geldi acaba kaşık maması mı denesem bir de? 

5 Cevaplar

0 oy
(501 puan) tarafından
Bu arada çok Şükür kan değerleri falan iyi, yumurta yememesine rağmen yoğurt çorbalarına terbiye yaparken yumurta kullanıyorum onda sorun olmuyor, bakliyat vs yiyor yumurtadan alması gerekeni ondan alıyor. 
-Reklam-
0 oy
(1,069 puan) tarafından
11 aylık olduk bizdede aynı sorun var bende tavsiyeleri merak ediyorum 
(501 puan) tarafından
Ben gelişiminden memnunum aslında ama kahvaltı alışkanlığı kazanmasını istiyorum, dediğim gibi türlü türlü yöntem denedim. Farklı saatler denedim farklı besinler denedim ama yok
0 oy
(1,348 puan) tarafından
Kendinizde onunla birlikte kahvaltı ediyo musunuz? Bazen benim kızımda tek yemek istemiyo genelde bizde onunla oturup yiyoruz. Bide ben bi şeyleri yerken p yemiyosa ımmm çok güzelmiş nam nam nam nam gibi şeyler yapıyorum o zaman yemeye başlıyo. 
(501 puan) tarafından
Öğle yemeği ve akşam yemeği dahil kahvaltıda da birlikte oturuyoruz sofraya, öğle ve akşam yiyo ama kahvaltıda yemiyor. Öğle ve akşam yemeğini yerken yaptığım her şeyi kahvaltıda da yapıyorum sizin dediğiniz nam nam, uçak geliyor vs yapıyorum yani :)
0 oy
(3,794 puan) tarafından
Eline vermeyi denediniz mi, benim bebegim kendi yemek istiyo elinde veya catalla falan 

Hipp 5 tahilli kasik mamasi var, icine ,hergun farkli olarak, avokado,muz,pekmez,zeytin gibi kahvaltiliklar katip deneyebilirsiniz. Ama kahvalti aliskanligi olur mu bilmem.
(501 puan) tarafından
Evet evet canım ekmeği peyniri salatalık vs eliyle yiyor, ama kahvaltı tutturamadık işte. Diyorum ya öğle ve akşam yiyor ama kahvaltı öğünü yok. Hmm bu kaşık mama fikrini bi değerlendireyim
0 oy
(556 puan) tarafından
Kendi yemiyor mu hiç denediniz mi? Oğlumda uyandığında emdiği için kahvaltı saatini oturtamadık ama her şeyi yer onda sıkıntı yok. Yumurtayı çeşit çeşit yaparım, peynir, zeytin yani tüm kahvaltılıklar. Her şeyi yiyebileceği şekilde önüne bırakın sizinle beraber yapsın kahvaltıyı. Siz yiyin için görsün belki öyle hoşuna gider. Kahvaltı önemli. Yumurtadan peynirden faydalanmalı. 
(501 puan) tarafından
Canım diyorum ya yemesine sorun yok, bir tek kahvaltı yapmıyor :) Yoksa öğle ve akşam kahvaltı da dahil hep birlikte oturuyoruz sofraya, çatal kaşık henüz kullanamıyor ama peynir ekmek sebze vs önüne bırakınca eliyle alıp yiyor. Kahvaltı elbette önemli ama dediğim gibi çok Şükür kan değerleri normal benim amacım alışkanlık kazandırmak aynen. Yoksa maşaallah Süphanallah barakallah yemesi gayet iyi
(556 puan) tarafından
Yok anladım sizi. Hani belki görmek ilgisini çeker diye dedim. Kullanır aslında ona göre küçük kaşık çatal verin. Oğlum 10. Aydan beri kullanıyor. Özellikle çatala batırıp yemek hoşuna gidiyor.  Değerleri hep iyi olsun sağlıkla büyüsün kuzucuklar ama tüm hayatı açısından dedim ne kadar küçük alışsa o kadar iyi.
(501 puan) tarafından
Var canım bebek kaşık ve çatalı ama eliyle yemek istiyor sürekli eee haliyle her şeyi de eliyle yiyemiyor. Sizin bebeğiniz 10.ayda alışmış benimki öyle değil daha vakti var demek ki :) Ben çatala takip verdiğimde bile ağzına götürmüyor
(556 puan) tarafından
Anladım en kısa zamanda hem kahvaltılıklara hem de çatal kaşığa alışır umarım. Onları öyle izlemesi çok keyifli :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 344 göst.
28 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Sema2320 (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 236 göst.
4 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Sabira (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 143 göst.
19 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mracannesii (138 puan) tarafından soruldu
...