0 oy
232 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (78 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar 17 aylık oğlum var on iki dişi.curudu antibiyotik çok kullandık malesef bide kan ilacida yapıyormuş smdi dişinin yarısının düştüğünü farkettim ya süt dişi fakat.ama daha çok erken oldu malesef başına gelen var mı çok üzüluyorum oğlum biboron da.hic tutmadı neden böyle olmuş bilmiyorum 

2 Cevaplar

0 oy
(444 puan) tarafından
Ben de az önce post açmıştım. Benim kızımın da 1 tane on dişi çürümüş ve kırıldığını farkettim. Benim kızım emiyor. Geceleri genellikle. Sütten oldu galiba. 
(78 puan) tarafından
Benimde geceleri emiyor canım ya sağlık ocağı sütten de olabileceğini soyledi
Profil image (1,345 puan) tarafından
Maalesef tüm doktorlar vs sütten diyor ama emen bir bebeğin anne sütü kesinlikle dişlere zarar vermiyor kanıtlanmış bir şey yok ki. Böyle böyle korkutuyorlar anneleri ne yazık ki . Aksine kalsiyum var ve dişleri güçlendiriyor. Diş doktoru erken çürümesini sebebinin bakımsızlık olduğunu söylemişti. 6 aydan sonra mutlaka temizlemek . Hiç olmuyorsa kesinlikle gece uykusundan önce dişleri fırçalayın gün içerisinde kalan şeyler yüzünden dişler çürüyor demişti. Hatta pedodonti gazlı bezi alıp minik kesip onunla yatmadan temizleyin hiç bir şey olmaz demişti. Hala öyle yaparım.
(444 puan) tarafından
Anne sütünde şeker var. Süt dişleri zayıf oluyor. Bakımsızlık diyorsunuz. Mesela 1 nesil once, mesela biz. Bizi de 6 aydan itibaren dişlerimizi annelerimiz fircaladigini sanmıyorum. Cocuklarin dişleri çürümesine çok sebepler var. Genetik mesela. Ne bileyim. Anne hamileyken enfeksyon geçirmesi. Bakımsızlık de olabilir. Gece beslenmeleri. Vs vs. Kızımın ilk dişi çıktığından ben fırçalamaya alıştırmaya çalışıyorum. Bir ara hiç fırçalamıyordu. Ben de üstüne gitmedim. Ama çoğu zaman düzenli sabah akşam fircaliyoruz. Genellikle ön dişlerin çürüme sebebi gece emmesi oluyor. Her emzirmeden sonra şu versem de öyle oldu.
Profil image (1,345 puan) tarafından
Ben size doktorun söylediğini ilettim pedodonti bu şekilde iletti genel olarak yiyecek artığı dedi. Anne sütünde bulunan şeker bizim yediğimiz içtiğimiz sofra şekeri gibi bir şeker değil. Doğrudur siz nasıl derseniz ...
-Reklam-
0 oy
(2,021 puan) tarafından
Gece beslenmesi yapıyorsanız o da diş çürütür kesmelisin 
(78 puan) tarafından
Aç kalmazmi peki canım ek gidami versem bilemedim
(2,021 puan) tarafından
Büyümüş artık canım ac kalmaz

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 264 göst.
0 oy
2 cevap 268 göst.
0 oy
4 cevap 188 göst.
9 Şubat 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ask-cesmem (19 puan) tarafından soruldu
...