0 oy
178 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (67 puan) tarafından
Bebeğim 23 günlük. Sezaryan olduğu için sütüm geç indi sütüm gelesiye kadar mama verdim. Sütüm geldikten sonra süt verdim ama ağlayıp uzun süre  1 saat bazen 1 bucuk saat memeden ayrılmayinca günde 2 yada 3 sefer 30 ml mama takviyesi yaptım. Simdi de son 2 3 gündür meme verdiğim mama verdiğim halde ağzı ile meme arayıp durduğu için mamayi 60 ml me çıkardım. Buna rağmen bazen mama sonrası hala meme arayıp duruyor ağlıyor. Sütüm var hatta o kadar çok ki goguslerimden akıyor. Bu durum normal mi? Mama miktarı çok mu? Ne yapmam lazim ? Mama olarak keçi sütlü golden goat kullanıyorum.
Bebek Ayı 1

7 Cevaplar

0 oy
(521 puan) tarafından
Önce memeyi verip sonra mamayi veriyorsunuz değil mi?

Doyup doymadigini cisli bez sayısından anlayabilirsiniz günde 4 5 defa oluyors doyuyordur. Her meme sonrası mama verirseniz boş yere mideyi büyütürsunuz. Daha küçük olduğu için 2 saate kadar acikmasi normal annesi midesi ufak ve yavaş yavaş büyüyor:) ben gündüz mama takviyesi yapmıyorum gece uykusundan önce bazende gece yapıyorum gündüz her istediğinde veriyorum çünkü temas etmek ve güvende olduğunu bilmek istiyorlar  3 aya kadar böyleymiş. Birde kilo alımı normalse eğer sıkıntı yapmayın. Doktora da sorabilirsiniz o da sizi yönlendirmesi gerekir. 
(67 puan) tarafından
1 saat 1 buçuk saat meme emip hala emmek isteyince duymadığını düşünüp mama veriyorum. Bunu da günde 2 yada 3 sefer yapıyorum. Biri gece yatmadan önce oluyor. Normalde mama yiyen bebek uzun uyur diyorlar ama mama yesede yemesine maksimum uykusu 1 saat bilemedin 1bucuk saat
(187 puan) tarafından
Emmesi açlıktan değilki. 3 4 aya kadar öyle sürer zaten bu şekilde düşünüp mama vermeyin sütününüz yetiyorsa eğer. Ve bence bırakın emsin sonra reddediyorlar bu seferde emmiyor diye üzülüyoruz. Ben mama vermeye başladım memeyi zor alıyor. Ki ben 4 buçuk aydan sonra verdim bebeğiniz daha çok küçük aürekli emmesi aç olduğu sütünüzün yetmediği anlamına gelmez
-Reklam-
0 oy
(20 puan) tarafından
Doymuyor değil aslında annenin duygularını ister bebek senden duygu alıyor sevgi alıyor ondan meme istiyor 
0 oy
(669 puan) tarafından
Sütün çoksa neden mama versiğini anlayamadım canım? Bebekler emerek sadece karnını değil ruhunuda doyurur. Mama vermeyi kes bence yoksa aütüb azalır. Sonra çok üzülürsün. 
(67 puan) tarafından
1 saatten fazla yeri geliyor meme de duruyor bende duymadığını düşünüp mama veriyorum. Mama verince tekrar bi 5 10 dk meme emip uyuyor. Bir ara tam 2 saat memedeydi
(669 puan) tarafından
Malesef başlarda öyle oluyor canım. Bemimkde öyleydi. Kafayı yemek üzereydim ben. Doktora sordum bende bu doymuyor sanırım mama verebilir miyim dedim, hayır gelişimi gayet iyi mama verirsen gazı daha da artar dedi. Benimde senin ki gibi sütüm çoktu. İnan bana o sütle aç kalmaz. Aç olduğu için emmiyor.sadece  tanıdığı bildiği yerde vakit geçirmek istiyor. Yani doymadığını düşünme sakın.
(669 puan) tarafından
Mama değil de emzik ver bence. O daha çok işine yarar. Malesef benim kızı tutmıyor emziği.
0 oy
(1,208 puan) tarafından
Sütun geldyse nedn mama veriyosn , önce meme sonra mama bnm kizm 1saaten fazla duryodu onun sana ihtiyacı var 
(67 puan) tarafından
Önce meme veriyorum 1 saat doymayinca mama veriyorum ama hala meme istiyor ihtiyacı var biliyorum bende elimden geleni yapiyorum
(1,208 puan) tarafından
3 ay sadece emzrlsn yemek yedgme şükür ediyordm ben işi faln boşver Lutfn sadece uyu ye emzr
0 oy
(21 puan) tarafından
Sütünüz yetiyordur o sadece emmek istiyor bebekler emerek rahatlar ve kendilerini güvende hisseder 
0 oy
(98 puan) tarafından
Memede kalma süresi değil önemli olan aktif emdiği süre. Emmediği zamanlarda memedeyken başını okşayın yanağına dokunun ayağına dokunun kısacası ten teması yapıp aktif emme sağlayın. Benim oğlum da aynisiydi mamayı biberonu bıraktırana kadar canım çıktı çok şükür 1.5 aydır sadece anne sütüyle besleniyor. sütün varsa mama verme mama verdikçe memedeki süt oranı da azalıyor çünkü fazla sütün varsa sağıp biberonla verebilirsin yada buzlukta saklayıp ek gıda döneminde yoğurt için kullanabilirsin :) 
0 oy
(98 puan) tarafından
Birde bu günlerde sürekli kokunu ister çok normal bu durum. Sling alıp evde iş yaparken falan da taşıyabilirsin bebişini. Çünkü kalp atışın ve kokun rahatlatıyor onu.Uyurken yanına kokunun sindiği bir t-shirt falan bırakabilirsin. Rahat uyumasını sağlar. Doğumdan sonra ki ilk 3 ay 4 . Trimester dönem olarak geçiyor o yüzden sürekli temas halinde olmak istiyorlar bu dünyaya adapte olmaya calisirken :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 194 göst.
13 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Rabiye Erildiz (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 370 göst.
0 oy
9 cevap 287 göst.
0 oy
7 cevap 300 göst.
...