0 oy
165 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (117 puan) tarafından
Kızlar kızım gün içerisinde emmek hiç istemiyor. Sadece gece yatarken bazen de nadir de olsa sabah uyanınca emiyor. Biraz daha emsin istiyorum en azından 1.5 yaşına kadar. Sütüm geri çekilir böyle emerse de. Sizin bebekleriniz nasıl ne yapmam gerekir bana bi fikir verin. Ek gıda alıyor sadece mama ya da herhangi ek bir şey vermiyorum. 
Bebek Ayı 12 aylık

2 Cevaplar

0 oy
(34 puan) tarafından
Ben de on üç ay emzirebildim. İştahı çok güzel her şeyi yiyor meme istemiyor artık. Günde iki kez bebelac vermeye başladım yine de. Başta ben de sizin gibi düşündüm üzüldüm ama aç bırakıp memeye zorlamak da istemedim. Bir aydır bu şekilde devam ediyoruz gayet memnun halinden. Canınızı sıkmayın bence elimizden geldiğince emzirdik sonuçta gelişimi iyi olsun yeter.
Profil image (1,345 puan) tarafından
Çok doğru yazmışsınız Gönül ister ki 24 ay ama bırakan bebeğe de zorla olmaz yemek yeme 24 aya kadar em denmez kendi kendine bırakmış ki ne kadar güzel düşünceli davranıp eksikliği ara ara mama ile tamamlamışsınız :)
(34 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)
(117 puan) tarafından
Artık bende o şekilde yapacağım artık kendisi nasıl istiyorsa.zaten zorlamıyorum onun istediği gibi ilerliyor süreç. Kesinlikle aç bırakmıyorum emsin diye sürekli ek gıda yiyor zaten seviyor. Hayırlısı artık
(34 puan) tarafından
İnek sütü de verebiliriz artık ara ara onu da deneyebilirsiniz. Sağlıklı güzel bir ömrü olsun inşallah.
(117 puan) tarafından
Deneyeceğim inek sütünü inşallah sever. Amin hepimizin bebeklerinin inşallah
Profil image (1,345 puan) tarafından
Ay tekrar yazmak istedim lütfen inek sütü vermeyin mümkün olduğu kadar. Her canlının sütü kendine yavrusu için var. İnek sütü hazımsızlık yapıyor. Proteinleri büyük parçalı olduğu için sindirimi çok çok zor. İnanın göründüğü kadar masum değil inek sütü. Ee ailelerimiz bizlere vermiş diyeceksiniz. Belki şuan yaşadığımız bir çok hastalığın alt yapı sebebi inek sütü . Demir eksikliği yapıyor kansızlık yapıyor. Demirin emilimini azaltıyor. Ömür boyu 1 damla inek sütü içmese dahi asla yokluğunu eksikliğini yaşamayacak. Şuan bebeğe verilen inek sütünün kreşe ilk başladığında sürekli hasta olmasının sebeblerinden biri mesela. Gözle görülür şekilde bağışıklığa da zararı var. Onun yerine yoğurt peynir kefir verin boş yere süt ile dolacağına mide gerçek sağlıklı kemik kas mide gelişim için değerli şeylerle beslensin. Lütfen yoruma yorum yapıp karışmış gibi düşünmeyin kötülük için yazmadım asla bilgi vermek istedim :)
(117 puan) tarafından
Yoğurt ve peynirle devam o zaman. Zaten çok sevdiği besinler. İnek sütü bende sevmiyorum hiç içmemişim. Ek gıda ile büyümüşüm ben de artık annesi gibi o da ek gıda ile büyüyecek. Hastalık nasip işi olacağı varsa da hasta olur ama az çok inek sütü etkiler illaki. Hayırlısı bakalım öyle de böyle de büyüyecekler.
-Reklam-
0 oy
(8,034 puan) tarafından
1yasdan sonra agirlikli olarak ek gida almasi lazim.yani bebeginiz istemiyorsa zorla emzirmenin de faydasi yok.ne guzel ek gidasini da aliyor.gunde 2defa emmesi yeter ona
(117 puan) tarafından
Zorla emzirmedim hiç bir zaman zaten gönül ister ki biraz daha emsin ama benim kızım da böyle memnun demek artık hayırlısı:)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 117 göst.
11 Aralık 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde betul000 (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 74 göst.
26 Kasım 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Serap123 (585 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 214 göst.
0 oy
1 cevap 194 göst.
...