0 oy
307 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (501 puan) tarafından
Kızlar Aralık ayında işe başlamam gerekiyor, Allah'a Şükürler olsun bir bakıcı bulduk, ilk enerjimiz güzeldi inşaallah devamı da gelir..

Kadın çok tecrübeli daha önce bayağı çocuk bakmış, kendisi de 3 çocuk büyütmüş zaten.

Kadınla konuşunca ben kendimi çok yetersiz ve eksik hissettim sanki bebeğime hiçbir şey öğretememişim gibi :) Yani çocukta cevher var da yorgunluktan üstüne düşemiyoruz gibi... Örneğin bebeğim 13 aylık ben hala Biberonla su içiriyorum, kendisi de mamasını tek başına içemiyor hala, mamayı da biraz fazla buldu gelişimi iyi çok Şükür hani daha fazla ek gıda alması için mamayı azaltmamiz gerektiğini falan söyledi, ben bunlar için kendimi çok geç kalmış ve çaresiz hissediyorum. Hele uyku konusuna değinmek dahi istemiyorum...

Aralık ayına kadar birlikte bakacağız zaten, yavaş yavaş yalnız bırakacağım birden değil. 

Başka dikkat etmem gereken noktalar var mı napayım nelere dikkat edeyim 

5 Cevaplar

0 oy
(1,095 puan) tarafından
Kesin net cizgilerinizi önceden belirleyin. En ufak bir gevseklikte yer arıyorlar. Ben asla TV izlemesini istemiyorum dememe rağmen evde çocuk cok sıkılıyor izlesin faydalı şeyler de var falan dedi. Asla istemiyorum dedim kapandı konu inşallah. Alıştırma sürecinde de önce sizle birlikte biraz vakit geçirsin, sonra yavaş yavaş yalnız birakirsiniz. Önce siz evdeyken onları yalnız bırakın, sonra evden çıkın. Bir de alt değişimini yemek yedirmesini falan da sizle birlikte yapsın.
(1,095 puan) tarafından
Ben Eylül'de ise başladım ve bakıcıya çok zor bulduk. O yüzden sadece 4 gün alışma süreci olabildi. Sonra da günde 2 saat falan birlikte kaldılar ben ise gittim. Şimdi de haftada 3 gün 8 saat kalıyorlar l. Kızım çok şükür sevdi ablayı ve mizmizlanma dışında bı ağlaması olmadı.
-Reklam-
0 oy
(154 puan) tarafından
Bende bakıcılık yapıyorum nelere dikkat etmeliyim :) 
0 oy
(481 puan) tarafından
Evde kamera yine de bulundurun. Gizli olmasına gerek yok bakicinin haberi olsun gösterin yanlış anlamayın ama isteyken aklım kalmasın yogunken arayamam ama 1 dk girer burdan bakarım ne yapiyo diye diyebilirsiniz
(501 puan) tarafından
Tabii bunları konuştuk zaten, bir sıkıntı çıkarmadı
0 oy
(128 puan) tarafından
Oncelikle her anne kendi cocugu icin mukemmeldir bunu unutmayin evet bazi seyler eksik olabilir ama kisa zamanda rutin uygulamalarla tamamlanir hepsi merak etmeyin.

Bakiciya alistiriken doktorlar hep sunu oneriyor,mesela once 5 dkika sonra 10 dakika gibi sureyi yavas yavas uzatarak yalniz birakmak gerekiyor cocuk annenin gidip geri geldigini gelecegini anlasin diye.bakiciyka beraber gecireceginiz zamanlarda siz kisa araliklarla gidin evden ve geri gelin.

Ve bence bakici ile yalniz birakmadan bazi degisikliklere alistirmayi siz cocugunuzla atlatin eger bahsettiginiz biberon uyku sorunlarini duzeltecekseniz.
(501 puan) tarafından
Ben 2.5 ay sonra başlayacağım işe alışması için epey yeterli bir süre sanki, dediğiniz gibi birden bırakma yapmayacağım yavaş yavaş bırakacağım.

Düzeltilecek o kadar çok şey var ki... İnşaallah kadıncağız pes edip de gitmez
0 oy
(1,406 puan) tarafından
Başka önerilere açık olmanız güzel ama bebeğinizi en iyi siz tanırsınız. Herkes deneye yanıla gözlemleye gözlemleye bir şeyleri düzene oturtuyor. Yani demem o ki bakıcının bu beslenme uyku vs düzenine çok dahil olmasına müsaade etmeyin. Benim bakıcı arayışımda görüştüğüm kişiler ben de çocuk büyüttüm diyince herkesin çocuk büyütme tarzı farklı, dikkat ettiği şeyler farklı ve ayrıca kendi çocuğunuza bakmanızla başkasınınkine bakmak aynı şeyler değil diyordum kibarca. Tabi ki çocuk büyütme tecrübesi de önemli ama bu ileride öyle değil böyle yapalım demeye kadar gidebilir. Sınırı iyi koymak gerekiyor. Aralık ayına kadar uyku saatlerini düzenlemenizi, kendi kendine uyumayı öğretmenizi tavsiye ederim bu bakana da o dönem çalışmaya başlayacak olan size de kolaylık sağlayacaktır. İşe başlayacağınız döneme kadar bakıcıyı gözlemlemek için yeterince zamanınız olur diye düşünüyorum. 
(501 puan) tarafından
Gündüz uykusu bir şekilde düzene giriyor da geceleri hiç halledemedik hiç...
(1,406 puan) tarafından
Başkası bakacak olduğundan önemli olan gündüz aslında. Geceleri sizi uğraştırır sadece ama gündüz kötü olsa başkası sizin kadar uğraşmayabilir
(501 puan) tarafından
Ben de ondan korkuyorum inşaallah pes ettirmez

İlgili sorular

+1 oy
26 cevap 660 göst.
20 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Anneyimbennn (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 424 göst.
14 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hatice2727 (212 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 313 göst.
...