0 oy
202 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (63 puan) tarafından
Bebegim 10 ayini doldurdu. Sağlık ocağı 1 yaş sonrası yapalim dedi. Ama az once bir video izledim daha çok 1 yaş altı yakalanıyor mus.

Peki şimdi ben gecmi kaldim. Yanlışmı yaptim ebeyi dinleyerek. Ya yakalansaydi çocuğum. yada yaşına geldi riski azaldimi yani Siz ne zaman yaptırdınız bilgi verirmisiniz. 

5 Cevaplar

0 oy
(3,681 puan) tarafından
Ben ozele gidiyordum canim doktorumuz bi takvim cikardi 9da basladik
-Reklam-
0 oy
(472 puan) tarafından
Biz 5. Ayda basladik 3.ve 5. Ayda rota 5. Ayda ilk menenjit dozu vuruldu 5 doz vurulcak dedi 2 ay arayla 3 doz oldu kasimda var 4. Doz 5. Dozda ocakta nasip olursa bence ebe yanls bilgi vermis doktorumuz ne kadar erken okadar cok koruyuculgu fazla demisti bize boyle konularda ebeler duzgun bilgi veremiyor oyuzden cocuk doktorumuz ne derse her konuda onlari dinliyorum ben ama sizde gec kalms sayilmazsnz bence bu hafta randevu alin cocuk doktoruna vurdurun asi takvmi olurturur size ona gore nasip olursa vurdurursunuz canm
0 oy
tarafından
Bunu bende anlamıyorum o yüzden kafam çok karışık. Bazı doktorlar 2 yaş üzerinde ve tek doz yapılırsa daha etkili diyor ama bazıları da 5 aydan itibaren başlatıyor. E madem 2 yaş üzeri etkiliyse neden 4 doz yaptırıyoruz etkisini azaltiyor muyuz o zaman? 

Bir çok yerde de zaten 2 yaş altı çocuklarda riskin daha fazla olduğu yazıyor o zaman da yanlış yönlendirme ile çocukları neden riske atıyorlar. 
(1,070 puan) tarafından
Oğlum doğdu doğalı araştırıyorum 11 aylık hâlâ işin içinden çıkamadım her doktor farklı söylüyor
tarafından
Sağlık gibi bir şeyde nasıl bu kadar fikir ayrılığı olabiliyor hala anlamış değilim. Kime inanmak gerek şaşırıyorum
(1,070 puan) tarafından
Aynen aynen kesinlikle küçük fikir ayrılıkları mutlaka oluyor ama bu kadar uç noktalar şaşırtıcı
0 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
0-6 yaş arası riskli grup deniyor. Geç değil ne kadar erken o kadar iyi. Sağlık ocağına kalsa gereksiz diyor çoğu şeye. Sadece diğer aşılarla aynı aya denk gelmemesi gerekiyor. 
0 oy
(6,472 puan) tarafından
Saglik ocağındaki ebeler cocuk doktoru değiller onlar bunun ayına yada zamanına karışamazlar burada bir çok annenin en büyük hatası nedense ebelere doktor gözüyle bakılması.  Bu gibi durumlarda gidip doktorla görüşmek gerekiyor biz 7m ayda başladık 7 9 13 ve 16. Ayda 4 doz vurulacak 

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 620 göst.
16 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kbbb (29 puan) tarafından soruldu
...