0 oy
156 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (50 puan) tarafından
merhabalar.arkadaşlar bebrğim 9ay oldu eline parmak sebze meyve vermek istiyorum ama çok korkuyorum.bir kere denedik.koparttık boğazına takıldı.Allah korusun zor kurtardık.dişleride yok henüz ama yinede kopartabiliyor.nasıl yapacagımı bilmiyorum.hangi sebzeleri ne büyüklükte vermeliyim.siz nasıl yapıyorsunuz.tehlikeli değil mi sizce yaa sadece bende mi bu sorun var??? 
Bebek Ayı 9

5 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
Parmak büyüklüğünde verebilirsiniz. Bebeklerin öğürme ile çıkarma refleksleri kuvvetlidir acaba öğürürken mi korktunuz. Biraz cesaret işi fırsat vermek gerekiyor bebeğe maalesef. Dişleri olmasa bile her türlü besini damakları işe yiyebilirler. Salatalık havuç falan verin eze eze denesin isterseniz sonra pankek kek vs geçersiniz. 
-Reklam-
0 oy
(718 puan) tarafından
Parmak besin demek kopardığın zaman dişleriyle parçalayacak yumuşaklıkta demek mesela salatalığın iç kısmı olur belki ama dış kısmı olmaz, havuç iyice pişecek ki olsun. Yumuşak armut olur ama sert armut olmaz gibi. Cesaretli olun boğulmak derken eğer öğürmek ya da öksürmeyi kastediyorsanız o normal bir refleks her bebek yaşıyor benimkinde de çok oldu. Panik yapmayıp ilk yardım konusunda ne yapacağınızı biliyor olmak çok önemli. Ben şuana kadar omlet pankek armut köfte balık yumuşak havuç yumuşak salatalık gibi şeyler denedim, dediğim gibi bazen boğazına kaçıyor gibi olsa da serçe parmağımla yoklayıp çıkardım. Alışmaları için cesaretli olmak zorundayız kolaylıklar diliyorum
0 oy
(700 puan) tarafından
Cesaretli olup hemde boğazına kaçma durumunda ne yapacağınızı bilmeniz lazım. 
0 oy
(232 puan) tarafından
Ben parmak besin yapmıyorum kendim yediriyorum ama eline ekmek almayı çok sever ekmeğin uç ve sert kısınlarını veriyorum eme eme yumuşatıyor bazen koparıyor bakıyorum parça gitmiş bazen yutabiliyor ama büyük olunca 5 6 sn  sonra öğürmeye başlıyor izliyorum dikkatli bir şeklide kendi çıkıyor öğürdüğü için, çıkamama durumda ilk yardım bilgisi bilmek gerekiyor, yani ben blw yapmıyorum kendim küçük parçalarla yediriyorum ama yakında küçük parçalar yapıp önüne koyacağım, zamanla kendi yemeyi öğrenecek zaten aksiyona gerek yok bence 
0 oy
(556 puan) tarafından
Ben başlar başlamaz verdim eline çok şükür hiçbi sorun yaşamadık. Bi kere bile boğulmadı. Koparır her şeyi ezemezse çıkarır. Bugün yaşına girdi. Her şeyi yer kendi. Yani cesaretli olun. Sonrası çok zor olur alıştırmak adına. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 143 göst.
20 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde handehande5 (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 171 göst.
6 Ocak 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Nefize (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 303 göst.
31 Mayıs 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ayşenur1 (311 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 435 göst.
30 Mart 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Canan34 (66 puan) tarafından soruldu
...