0 oy
335 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (35 puan) tarafından
tarafından kapalı
Merhaba anneler  Bi kaç sorunumuz var cevaplarsanız çok sevinirim Öncelikle bebeğim 52 günlük Göbek kordonu 3 gün düşmüştü ama hala sarı renkte sıvı geliyor çok değil ama zıbınına leke bırakıyor ne yapmam lazım?   2 ci sorun bebeğimin 3 gündür burnu tıkalı nefes alamıyor gibi uykusundan çok erken uyanıyor memeyi almıyor serum fizyolojik yaptık ama fayda etmedi bu konuda çok endişeleniyorum  3 sorum aşırı gazlı bebeğim var biogai kullanıyorum yanına fayda su olucak başka gaz ilaçı varmı doktorum sadece biogai kullan dedi ama aksam  9 10 gibi 1 saat huzursuzluk yapıyor hergun ağlıyor 1 saat ama sadece.  4 sorum cocuğum her emme sonrası kusuyor kilo alımı çok değil  abartısız söylüyorum her emme sonrası kesin kusuyor azda emme çokta emse kusuyor  napıcam böyle   lütfen cevaplarsanız sevinirim annişler 
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

5 Cevaplar

0 oy
(118 puan) tarafından
Göbek sıvısı çok normal bizimde leke oluyordu ondan korkma zamanla düzeliyor gazı için kesinlikle nurse harveys hiç gaz sorunu yasamadik bu damla sayesinde biraz pahalı özel bir damla mama veriyorsan içine bir çay kaşığı zeytin yağı damlatabilirsin doktorumuz önermişti gaza birebir emziriyorsan yediklerine çok dikkat et kusması için bişi diyemicem başıma gelmedi hic
-Reklam-
0 oy
tarafından
Gobekte düştükten sonra bir kaç gün kanama olabiliyor ama sizin üzerinden 51 gün geçmiş ve hala sarı akıntı bana pek normal gelmedi doktorunuza bildirin.

Serum fizyolojik burun içindeki mukusu yumuşatmak için kullanılır aspiratör ile çekim yapmazsanız bir işe yaramaz. Günde bir kaç kez Temizlemeniz gerekir . 

Biogaia bağırsak düzenleyici bir damla yanında gaz damlası sap simplex kullanabilirsiniz genellikle ikisi bir arada önerilir. 

Kusması da ilk 6 ay kilo alımını etkilemiyorsa sindirim sistemleri henüz tam gelişmediği için normal kabul edilir. Ama sizin kilo alımı çok değilse yine doktora danışmak gerekir. 
0 oy
(453 puan) tarafından
Gobeğini doktora goster ya da ebe hemşiresine şu ana kadar iyileşmeliydi. Enfeksiyon kapmış olabilir temkin iyidir. Gaz için nurs harveys kullan en etkilisi o. Kusma konusunda cok beslenmeden de olabilir reflusüde olabilir reflü yataği tavsiye ederim. Burnu içinde serum fizyolojikten sonra aspiratörle çektir canım.
0 oy
tarafından
düzenlendi
Bu sorunların için hepsini birebir çocuk Dr na söyle  bizim de göbek bağı düştüğünde aynı şekil sarı sıvı geliyordu epey bi uzun sürdü. Endişe ettim ama Dr soyup kontrol ettiğinde bişey demediği için normal dedim bende. Şükür birşeyde olmadı.bizimde zıbına leke bırakıyordu. En olmadık sağlık ocağı hemşiresine sor . Kusma bizde de çok oldu hala da oluyor[3 aylık oluyoruz 4 gün sonra]. Birde bizde acemiydik severken alırken bırakırken çok hızlı yapıyorduk haliyle kuzucukların yemek borusu çok kısa oldukları için ve mide kapakçıkları henüz açık olduğu için hemencecik kusuyorlar. Burda kusma şekline bakacaksınız dolu dolu fışkırırcasına mı kusuyor eğer öyleyse hemen Dr a gidin. Emdikten sonra çok sarsmayın gazını çıkarın sabit bırakın. Reflü yatakları var o da işe yarar ama Dr a sorun. Dra bende sordum kusma işini bana 6  .aya kadar kusar normal, 6. Ay sonrası devam ederse anca o zaman müdahalesi ederiz,kiilo artışı gelişimi iyise bi sorun yok demişti. Biz bilmiyorduk emziriyorduk hızlı alıp bırakıyorduk,omzumuza alınca dönerken bile hızlı geliyordu bebeğime hemen kusuyordu. Ah benim güzel kızım bizim bilmemişliğimiz yüzünden ne çekmiş kıyamam. Tecrübesizlik işte yanımızda bir bilen de yoktu tek başımızaydık.

Gaz için yediğine dikkat et.ki yemesende gazı olacak da.yemektjn sonra yoğurda 1 çk kimyon at ye. Sana rezene çayı anason ic diyecekler onlar zararlı içme bebeğe de sanada zararı var. İyi gelse de içme. 

Sabır et geçer Allah yardımcınız olsun tüm annelerin  benim bebeğim kolik 2 haftalıkken gazı çıktı hiç damla  bişey de vermedim öyle böyle anlatıyoruz inşallah biter.çok sürmez tüm bebeklerinde hemen geçiverir inşallah.

burun tıkanıklık değil belki,burra okuduğuma göre tıkanıklık burunlu bebek çok ağlar ve morarır.şimdi bilemeyiz bence onun için Dr a git en net o bilir anlar. Bebekler 3 ay boyunca sadece burnundan nefes alırmış Dr. A git ya bunlar ciddi şeyler. 
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Gobek sivisi geliyorsa doktora danisin.o bolgeyi kuru tutun.bez gelmeyecek sekilde baglayin.bebekler sadece burundan nefes aliyor o yuzden gunde 5defa temizlemeniz lazim.kusmasi burnu tikali oldugu icin de ola bilir ,fazla emdiyi icin de.siz mutlaka her emzirme sonrasi gazini cikartib hafif eglimli sekilde yatirin

Gaz icin de bir kac marka deneyin hangisi sizin bebege iyi gelirse onu kullanmaya devam edin.ama.mutlaka agizdan gazini cikartmaniz lazim.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 316 göst.
0 oy
9 cevap 485 göst.
0 oy
10 cevap 282 göst.
2 Ocak 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Emine09 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 96 göst.
2 gün önce 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Bbrsa (16 puan) tarafından soruldu
...