0 oy
149 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (67 puan) tarafından
1 aylik bebeğim var. Emmesi iyi sıkıntı yok baya iştahlı bir bebek fakat günün belirli saatinde sütüm çok azalıyor bebek emmeknistemiyor ağlıyor bende mama veriyorum. Bu normal bir şey mi her gün aynı saatte süt neden azalır?
Bebek Ayı 1

2 Cevaplar

0 oy
(3,547 puan) tarafından
Gün boyunca emzirdigin icin cok normal canim, gece uyuduğun zamanda dinlendikce artar. Ne kadar sürede bir emziriyorsun?
(67 puan) tarafından
Valla değişiyor bebeğim ne zaman isterse o zaman veriyorum. Bazen yarim saate bir istiyor bazen 1 saate bir ama hiç 2 saate bir beklemedi hemen ağlıyor meme istiyor.
(3,547 puan) tarafından
Ondandir cok normal canim aksama da kalmıyordur cok sutun
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
 Eğer akşama doğru azalıyorsa memeler akşam saatlerine doğru daha yağlı yoğun süt üretir bebek uykuya rahat geçsin diye bize az gelebilir ama daha yoğun ve uyku getiriyor bir çok anne memeler terbiye olana kadar bu sorunla karşılaşıyor. 
(67 puan) tarafından
Cidden çok üzülmeye başladım aksama doğru azalıyor çocuk zıril ziril ağlıyor mecbur mama veriyorum o saatlerde. Ne zamana düzelir acaba?
Profil image (1,345 puan) tarafından
Lütfen üzülüp stres yapmayın sütün azalmasının en büyük etkenlerinden birisi annenin üzülüp stres yapması memeler kişiden kişiye değişse de 2-3-4 aylarda terbiye oluyor daha geç olanda oluyormuş söyledikleri kadarıyla. Siz sık sık saat gözetmeksizin emzirmeye devam edin. Gece mutlaka emzirin süt üretiminin en yoğun olduğu zamanlar. Mama verdiğiniz zaman memeyi sağım yapın memeler ne kadar çalışırsa o kadar süt üretir. Emzirme sonrasında sağım yapabilirsiniz. Duşta sıcak su altında memenize masaj yapabilirsiniz. Az olduğunu düşünüyorsanız tabi ki mama ile destekleyin ama bu süre zarfında memeleri de çalıştırmayı unutmayın memeler arz talep meselesi ile çalışıyor ne kadar emerse süt çıkarsa o kadar süt üretimi artar. Sizinde psikolojik olarak iyi olmanız mümkün olduğu kadar zor ama dinlenip beslenmeniz lazım .Az yetmiyor diye değil sütüm var bebeğim doyuyor diye hep olumlu düşünün.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 263 göst.
0 oy
6 cevap 220 göst.
0 oy
4 cevap 354 göst.
...