0 oy
240 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (62 puan) tarafından
Merhabalar. Bakın ben 23 yaşındayım bizim evde küçük bebek hiç olmadı. Bebege ne yemekler verilir bilemiyorum. Ne araştırsam aklıma yatmadı. Koydeyim imkan kısıtlı . Ne versem derdindeyim  

Rica ederim. 8.5 aylık bebege sabah öğle akşam neler verilmeli?. Su ne araliklarla verilmeli ? Demir ve D vitamini ne zaman veriyorsunuz araya ne kadar zaman giriyor. Lütfen yardımcı olun. Süt veriyorum ama.sutum cok az neredeyse birkac damla diyebilirim. Mama hic vermedim.

BEBEK KİLOSU= 7200

BOY = 65 cm CİNSİYET = KİZ .

 
Bebek Ayı 8.5

7 Cevaplar

0 oy
(212 puan) tarafından
Öncelikle sütun azsa bence önce mamaya basla. Tabi doktor kontrolünde. Onun dışında sabah yumurtanın sarısı, cam rendede rendelenmiş salatalık, benim bebemde süt ürünleri alerjisi olduğu için peynir tavsiyesinde bulunamayacagim çünkü bilmiyorum. Ben irmik ve yulaf unuyla evde olan meyveyi karıştırıyorum az da pekmez onu veriyorum kahvaltıya. 

 Öğlen de kemik suyuyla veya kıymalı sebze yemekleri, şehriye çorbaları, mercimek çorbası, köy bulguruyla çok güzel bulgurlu sebzeli çorba olur. Onları verirsin. İnternette çok tarif var. Aksam da aynı şekilde. Öğle ile akşam arasında da küçük bir meyve verebilirsin veya yoğurt. Onun dışında kalan sürelerde de mama ver. 
(62 puan) tarafından
Teşekkürler abla Allah razı olsun. Allah çocuklarımızı bağışlasın bize. Amîn
-Reklam-
0 oy
(492 puan) tarafından
Yaslarimiz da Bebeklerimiz de ayni ve biz de koy gibi bi yerdeyiz. demir kullanmıyoruz 9. Ay kontrolünde kan testi yapılacak tekrardan eğer gerekliyse kullanacağız. D vitamininin de sabahları veriyorum 1 damla ki gün içinde güneş ışığı aldıkça salgilanabilsin diye. Sabah 8 gibi uyanıp 10 gibi geri uyuyor 11 gibi uyandığında 12 ye dogru kahvaltısını yaptırıyorum sabah uyanır uyanmaz yemiyor çünkü. Öğleden sonra 2-3 gibi meyve bisküvi pankek artık eline vermelik ara öğün tarzı bisey varsa veriyorum ya da yogurt veriyorum. Aksam 7 gibi de akşam yemeği beraber yiyoruz daha çok pilav yogurt ya da bizim yemekler pişerken tuz atmadan ayırıyorum sonra bizimkine tuz atıyorum. Açıkçası cookk aman aman üzerine düşüp kafa yormuyorum. Bimde karabugday keciboynuzu unu Hindistan cevizi unu geldi onları aldım. Lor ve mısır unu aldım. Ruseym ve bebek tarhanasi aldım. Sabah kahvaltilarda yumurtanın içine her gün birini karistirarak omlet yapıyorum. Akşam yemeği bulamazsam buğday pirinç sehriye sogan havuç artık sebze ne varsa haşlayıp keşkek kıvamında ezip veriyorum
(492 puan) tarafından
Bu arada gün içinde sürekli amaa sürekli emziriyorum her sıkıldığında her istediginde. Mama kullanmadım hiç o yüzden bisey diyemem ama senin de mamayla desteklemen gerekiyor
(62 puan) tarafından
Teşekkürler abla Allah razı olsun. Allah çocuklarımızı bağışlasın bize. Amîn
0 oy
(269 puan) tarafından

Sabah yumurta sarisi+peynir salatalik, birde marketten yulaf aldim onu pisiriyorum suda icerisine meyve ekliyorum onu yediriyorum. Biraz pekmez veriyorum. 


Ögle corba yapiyorum balkabagi denedik bu ara balkabagina devam. Yesil kabak vs nette tarifler var.


Aksam muhallebi yapiyorum icine meyve koyuyorum. Varsa yogurt 


Tek istahla yedigi muhallebi benimkinin :)


D vitaminini genelde sabah veriyorum. Eger peynir vs yedirirsem kan ilacini öglen veriyorum. Sut ve sut urunleriyle emilimi azaldigi icin. 

(62 puan) tarafından
Teşekkürler abla Allah razı olsun. Allah çocuklarımızı bağışlasın bize. Amîn
0 oy
(171 puan) tarafından
Sütünüz yoksa mamayla desteklemeniz gerekir. Ek gıda olarak   sabah mamadan sonra eğer erken kahvaltı yapıyorsanız sizle beraber peynir ,domates  yumurta sarısı yiyebilir. Öğlen bir meyve (muz,armut elma şeftali) ,irmikle karıştırıp ya da sade verebilirsiniz. Öğlen meyve sade verirsem tok tutmaz diye, patates havuç püresi yapıyorum bazen. Et tavuk balık gibi proteinleri haftada 2 gün vermeye çalışın akşam yemeğinde  onun dışında kabak ve pirinç pişirin, tarhana çorbası yapın, şehriye çorbası olabilir. Bir kase yemek yesin akşam mutlaka,uyumadan yine mama verirsiniz. 
(62 puan) tarafından
Teşekkürler abla Allah razı olsun. Allah çocuklarımızı bağışlasın bize. Amîn
0 oy
(119 puan) tarafından
Merhaba benim bebeğim de 8,5 aylık 6.aydan itibaren ek gıdaya başladım anne sütü çok az olduğu için zaten mama ile besleniyordu şimdi ilave ek gıda alarak besleniyor yedi buçuk ayda memeyi tamamen bıraktı ek gıdaya ağırlık verdim ben de D vitaminini en baştan beri kullanıyorum bebeklerin bıngıldak kapanması için çok önemliymiş Ocean marka günde 3 damla demire de bu ay başladık kan testinden sonra Demir depoları falan iyiydi fakat kan hücreleri küçük olduğu için takviyeye başladık onuda kilo başına 10 Damla veriyorum Akşamları 8-9 gibi uyuyor Sabah 7 8 gibi kalkıyor ilk Uykusu 10-10:30 gibi bir buçuk saat falan uyuyor sonraki Uykusu saat üç buçuk gibi 5 'te kalkıyor sonra 8'de gece uykusuna yatıyor beslenmesi ise dediğim gibi 6 aydan itibaren alıştıra alıştıra yavaş yavaş birçok ürün denedim şu an her şeyi yiyor diyebilirim Tabii yasaklı şeyler var bir yaşa kadar Bal tuz süt patlıcan ve bakla bunlara daha sonra başlayacağız kahvaltıda labne artık yumurtanın tamamını yiyor Yumurtanın beyazı alerjik olduğu için yavaş yavaş yedirmeye başlayın diyorlar şu an biz tamamını yiyoruz tahin ve Keçiboynuzu özünü karıştırıyorum tatlı olarak bunu yiyor Geceden ceviz ya da badem ya da fındık ıslatıyorum sabah kahvaltıya kabuklarını soyup ufak ufak doğrayıp onları veriyorum öğlen uykusundan sonra yoğurt yanında hurma yine hurmayı da ıslatıp kabuğunu soyup veriyorum ya da meyve benim bebeğim çiğnemesini geliştirdi o yüzden meyveleri artık rendelemiyorum kendisi yiyor Tabii yanında duruyorum büyük parça ısırmasına izin vermiyorum meyveleri yumuşak yerlerini veriyorum gibi akşama da zeytinyağında Soğana azıcık çevirip bebek salçası domates yasak olduğu için kapya biber salçası Bir kere de onu çeviriyorum üzerine ne ekliyorsam ekliyorum mevsimine göre kabak havuç yeşil fasulye patates semizotu tatlı patates Bunlar benim denediklerim çorba yapıyorum mercimek çorbası tarhana bebek tarhanası köfte yapıyorum tam buğday unlu makarnam var tuzsuz ondan yapıyorum krep tarzı şeyler yapıyorum tüm yaptığım ürünlere muhakkak baharat koyuyorum fesleğen kırmızı toz biber kimyon zerdecal çok az Karabiber çörek otu gibi mesela peynirine bir gün fesleğen koyuyorum bir gün çörek otu koyuyorum yemeklerine zerdeçal ekliyorum haftada 4 kez Sarımsaklı bir şeyler muhakkak tükettiriyorum yoğurduna sarımsak rendeliyorum mesela yemeklerine koyuyorum Demir ilacını süt ürünlerini vermeden önce ya da sonra en az 2 saat olması gerekiyor emilimine arttırmak için o yüzden kahvaltıda labne yerse Demir ilacına Akşama atıyorum Çünkü öğlen de yoğurt yiyor gibi Yani her şey çeşitlendirebilirsin fakat şunu yaptım ben yemediğim hiçbir şeyi çocuğuma vermedim yani kırıp karıştırıp vermedim Damak Tadı gelissin diye muhallebi irmik unu hazır püreler bunların hiçbirisini kullanmıyorum gerek de duymuyorum açıkçası zamanla zaten alışıyorsun ve kendiliğinden menu çıkarabiliyorsun. Aklima yine gelirse yazarim. Kolay gelsin :))
(62 puan) tarafından
Teşekkürler abla Allah razı olsun. Allah çocuklarımızı bağışlasın bize. Amîn
0 oy
(454 puan) tarafından
Canım 1 yaşa kadar yasaklı gıdalar dışında ve senin bildiğin denediğin dokunan şeylerin dışında sen ne yiyorsan baharat atmadan az az yedirmeye çalış bak benim bebeğim mama yemedi sütüm yetmiyor baktm biberon da tutmuyor Kaşık reddi de başladı çaresiz kaldm elimi tertemiz yıkıyorum her şeyi elimle veriyorum pilav çorba patates kendim ne yersem acı ve baharat koymadan az tuzlayıp ona da vermeye çalışıyorum defalarca denedim havuç patates kabak öyle şeyleri sadece haşlanmış yemedi tat tuz olmadan ağzını kilitliyor. Yoğurt ver çorba ver pilav ver et tavuk suyundan ver peynir ekmek içi sütunle ısla ver. Et kemirt tadını alsn bilsin biz ekmek fırdı derdik az şekerli çaya ekmek içi koyup ver içine sinmiyorsa dediğim gibi kendin ne yersem onun yiyeceği yumuşaklığa getir baharat acı olmadan az tuzlu da olsa ona da yedir. Havuç patates Bi parça Tavuk birlikte hasla Minicik tuz at suyu ile ez İri parçaları yedir. D vitaminini sabah tok karnına 3 damla ver kan ilacını da ondan 2 saat sonra ac karnına ver hangi kan ilacı var elinde syle ona göre kaç damla olacağını söyleyebilirim ancak.suyu da günlük 100-120 ml (yani 1 çay bardağı 125 ml olduğuna göre bi o kadar ver) suyu yemekten hemen sonra verme gün içinde zamana yayarak ver mesela benim bebeğim su içmiyor napsam da bende karpuz suyu veriyorum bazen Elma suyu püresi üzüm suyu falan vermeye başladım. 
0 oy
(119 puan) tarafından
Bu arada Şunları da ekleyeyim Instagram'da hastalanmayan çocuk diye bir sayfa var Ben de bu site vasıtasıyla öğrenmiştim çok faydalı bilgiler paylaşıyor Evde kendim lor yapacaktım Vazgeçtim orada verilen bilgilerden dolayı lor yapmıyorum O yüzden pekmez köyde olduğun için söylüyorum doğal pekmez yedireyim diye düşünebilirsin fakat o pekmezi kaynata kaynata içinde zararlı maddeler ortaya çıkartabiliyorsun o yüzden soğuk sıkım Özler var ondan satın almaya tavsiye edebilirim keçiboynuzu özü mesela salça evde güzel salçam var ev yapımı dersen yine aynı şey söz konusu O yüzden bebek ürünleri satan sitelerden tuzsuz koruyucusuz kapya biber salçası almanı tavsiye edebilirim. Bir de benim bebeğim Alerjik bir bünye olmadığı için ben her şeyi şu an verebiliyorum Senin bebeğin özel durumu da önemli tabii ki bunu en iyi sen gözlemleyebilirsin
(62 puan) tarafından
Teşekkürler abla Allah razı olsun. Allah çocuklarımızı bağışlasın bize. Amîn

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 213 göst.
20 Mart 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ftmzhra (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 349 göst.
1 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Naciye890 (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 340 göst.
14 Ocak 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde biricikkkk0000 (475 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 151 göst.
21 Kasım 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde biricikkkk0000 (475 puan) tarafından soruldu
...