0 oy
96 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (65 puan) tarafından

Oglumla yaklasik 3 aydir duyu butunleme yapilan bir  oyun grubuna gidiyoruz. Kendisi suan 16 aylik.baslarda oradaki egitim oyun gibi geliyordu sonra konuyu arastirip okudugum kitaplar ve sans eseri rastladigim bir instagram hesabi (panikyokanne) sayesinde ogrendiklerimi sizinle paylasmak istedim. Sorulan sorulari goruyorum genelde bebegim yemek yemeyi reddediyor vs.  Sonunda sunu ogrendim ki duyu butunleme sorunlari olan cocuklardaki ilk belirti genelde yemek yemeyi reddederek ortaya cikiyor. Bazi dokulara dokunmak yerine ondan kacmayi seciyorlarmis. Hatta oguren kusan bile var ek gida gordugunde. Sansliysaniz doktorunuz bu konuda bilgili oluyor ve sizi bir fizyoterepist ergoterapist yada duyu butunleme yapan bazi oyun gruplari okullari var oralara yonlendiriyor. Ama forumda gordugum kadariyla sacma sapan yontemler oneren  hekimler ve ebeler hemsirelerin soylediklerini yaziyorlar ve uzuluyorum. 

 Ornek verecegim  oglumun  dokunma duyusunda hassasiyeti oldugu icin peynir yemiyormus. Ben de saniyordumki bazi insanlar peynir yemez. Doktorumuza soyledigimizde boyle seyler olur demisti. 

Sans eseri gittigimiz okulda duyu calismalari gecen gun etkisini gostermeye basladi  peynir yemeyen dokununca bile tiksinerek bakan oglum bugun peyniri bir guzel yemeye basladi. 

 Demem o ki lutfen bu konuyu arastirin ve bir sure calisildiktan sonra gercekten siz de benim gibi memnun kalacaksiniz. 

Sozumu panikyokanne instagram sayfasindaki annenin  durumu fark ettikten sonra yazdigi yorum ile bitirmek istiyorum umarim faydali bir yazi olmustur. 

image

image



Bebek Ayı 16

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 272 göst.
13 Ağustos 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ÖznuRıdvan (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 163 göst.
28 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Merve Eroğlu (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 282 göst.
16 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Özgetas2608 (48 puan) tarafından soruldu
...