0 oy
93 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (93 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar oğlum 6 ay 1 haftalık şuan ek gıdaya başladık ama başladığımız günden beri 1 çay kaşığı sebzeyi zor yiyor sürekli öğürüyor herşey boğazına takılıyor püre şeklinde ve çok az az veriyorum oysa ki instagramda görüyorum bebekler bayıla bayıla yiyor herşeyi ilk günden onu da geçtim ablamla aynı gün doğum yaptık yiğenim de aynı şekilde ne verirsen yiyor bişeyi yanlış mı yapıyorum acaba veya oğlum memeye aşırı düşkün 10 saat aralıksız emzirsem emer yani o derece onun da bir dezavantajı olabilir mi? Çok ümitliydim üzüldüm bu duruma :(

Bebek Ayı 6 ay+7 günlük

1 cevap

+1 oy
(501 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

İlk zaman ogurmesi, diliyle atması, eliyle içeri itmeye çalışması doğal. 

6 ay genel birşey. Bazı bebekler önce bazen sonra da hazır olabilir bu sürece. Ek gıda için oturmayı öğrenmiş olmalı, yutkunabilmeli ve yemeğe ilgi göstermeli diyor doktorlar. 

Hemen ek gıdaya geçmek yerine belki ilk günler birşeyler verip emdirmeyi deneyebilirsiniz. Bizde çok faydasını gördük. Dogdugundan beri her akşam sofraya koyuyoruz bebeğimizi, ilk zamanlar küçük bir yatağı yemek masası üzerine koyuyorduk orda izliyordu bizi, hareketlenio döndükçe kucağınızda tutar olduk. Sofrada vakit geçirmek inanılmaz fayda ediyor. Çünkü bebekler pek çok şeyi taklit ile öğreniyor. Yemeklere bakıp ağlayınca eline soydugum büyük parça havuç elma salatalık gibi şeyler veriyordum. Hem oynuyordu hem dış kasiyordu hem de tadım yapmış oluyordu emip. Böylece alıştı bizim evlat. Ama çok dikkat etmeli eline verdiğiniz boyut ağzına kaçmayacak, kırılıp kopmayacak, çekirdek vs den arınmış olmali. Ve gözünüzü ondan ayirmamalisiniz. 

Bebeğim üç gündür ek gıdaya geçti. Bir kendi ağzıma alıyorum biseyden sonra onun ağzına sıra sıra; çok hoşuna gidiyor. Bebekler en güzel taklit ile öğrenir. Okuduğum kitapta ilk başlangıcı yarım tatlı kaşığı ile başlatin alıştıkça yarım çay bardağı verin diyor. Bir de ek gıda verdikten hemen sonra süt veriyorum boğazında kalmasın diye ve ağzını da kontrol ediyorum.

Mizaç faktörünü de degerlendirmeli. Hamileyken sürekli dua ediyordum iştahı babasina çekmesin bana çeksin diye babasına yemek yefirmekte zorlaniyirum bebehim de boyke olursa ne yapacağım diyordum . bazı bebekler istahli oluyor bazısı olmuyor kabul etmek ve zorlamamak lazım. 


(93 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim çok sağolun yorumunuz için çok güzel şeyler yazmışsınız bizde yemek yerken koyduk yanımıza ama sanki canı kalıyor gibi hissettik bir anne, baba olarak üzüldük biraz o yüzden o uyurken falan yemek yemeye çalıştık hats etmişiz demek ki deneyelim bir de öyle umarım faydasını görürüz çok çok teşekkür ederim tekrardan çok sağolun gerçekten ❤️
(501 puan) tarafından
Rica ederim. Çok sağlıklı olsun güzel evladinizin iştahı da herşeyi de.
(93 puan) tarafından
İnşallah çok amin sağlıklı günler dilerim size ve ailenize hayırlı akşamlar ❤️
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 94 göst.
23 Eylül 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Fatmazell_ (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 220 göst.
0 oy
4 cevap 577 göst.
13 Kasım 2019 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Esma66 (46 puan) tarafından soruldu
...