0 oy
264 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (46 puan) tarafından
Bebegim 20 günlük gaz olmasın diye neler yemeli neler yemememliyim acaba tecrübeli anneler yardımcı olurmusuunuz
Bebek Ayı 20 günlük

6 Cevaplar

0 oy
(2,473 puan) tarafından
Canım ne kadar dikkat edersen et bebek bir süre o gazı çekiyor. Kendisi yapmaya alışana kadar gaz çıkarırken zorlanıyor. Ben ilk 40 gün aç yaşadım resmen yine de gazı oldu. Kimi bebek ağır atlatıyor bu dönemi kimi bebek hafif. 
-Reklam-
0 oy
(79 puan) tarafından
Ne yersen ye illa ki gaz oluyor ama ben gazı daha kolay çıkartması için ve fazla gaz yapmaması için yemekere kimyon döküyorum ve yemeklerden sonra kimyon tohumu ve rezene çayı karıştırıp içiyorum çok şükür gaz sorunumuz çok olmuyor sende dene istersen
0 oy
(70 puan) tarafından
O.kadar dikkat etmeme rağmen gazdan kolik oldu

Suan mama ile besleniyor gaz damlası kullanıyorum 

3.5 ay oldu
0 oy
(46 puan) tarafından
İllaki gaz yapıyor tüm yediklerimiz içtiklerimiz. Zamanla azalır. Yediğine kimyon at, çayını demle anason iç bunlar rahatlatır bebişi. 
0 oy
(1,464 puan) tarafından
Mercimek lahana kuru fasülye nohut çiğ soğan domates. Aklıma gelenler bunlar. Bunlar gaz yapıyor. Ben rezene kimyon tohumu çayı içiyordum yemeklerden sonra. Ama yinede oluyordu gaz. Çözümü gaz damlalarında bulduk. 2. ayda falan kendisi kaka yapmayı gaz çıkarmayı öğreniyorlar o zamana kadar biraz zorlar bu gaz sorunu. Sabırlı olun geçeceğini bilin. Karın masajı yapın masaj yağı ile oda çok rahatlatır kakasını yapmasına yardımcı olur. 
0 oy
(1,448 puan) tarafından
İsterseniz hiç bir şekilde bir şey tüketmeyin ama gazı oluyor illaki o yüzden her şeyden yiyin az az da olsa hem onların vitamini gider bebeğinize sütünüz daha faydalı olur kimyon atın yiyin mesela yarm su bardagina kaynar su dökün bir tatlı kaşığı kimyon karıştirin dibe batinca için onu sutunuzden geçer bebeğe 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 678 göst.
14 Ağustos 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Cedu (176 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 708 göst.
0 oy
3 cevap 429 göst.
0 oy
3 cevap 124 göst.
10 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Egemeninannesii (58 puan) tarafından soruldu
...