0 oy
141 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (203 puan) tarafından
Bebeğim daha 6 aylık değil ama bulunduğum civarda alerji uzmanı yok. İnek sütü alerjisi den şüphe etti doktor. Piyasadaki normal mamaları icemiyor. İçtiği gibi hepsini geri kusuyor, ben süt tuketince çok ağlıyor,karın ağrısı oluyor o yüzden doktor diyet vermişti ve şuan diyetime devam ettiğim sürece iyi gidiyor herşey. İlk tadimi yoğurt olarak verin diyor herkes . Ben ne verebilirim , çorba suyu da veremiycem galiba . Önerileriniz nedir 

3 Cevaplar

0 oy
(47 puan) tarafından
Sakın yoğurtla baslamayin. Alerjik diyorsunuz ne yoğurdu lütfen bebeğe zarar verirsiniz siz başkalarını dinlemeyin bu durumu yaşamayan hickimse anlamaz. Öncelik sebze sonra meyve şeklinde ilerleyin. Buharda pişirme yöntemi en sagliklisi her gıdayı tek başına 3 gün deneyin az miktarda başlayıp arttırın.  Genel ek gıda kurallarını öncellikle araştırın internetten destek alabilirsiniz. Ama sizin kesinlikle diyenize uygun devam etmeniz lazım ek gıda sürecinde de. Ben özelde hem alerji doktoru hem normal çocuk doktoruna takipliyim o şekilde ilerledik. Diyet açma süreciniz de mutlaka bir doktor desteği almanız gerekli.
-Reklam-
0 oy
(3,782 puan) tarafından
Benim bebegimde coklu besin alerjisi var. Sut urunleri, dana eti, tavuk,yumurta, kuruyemisler ve susam yasakli besinlerdi. 

İlk olarak sebzelerden basladik. 

7.ayda iki ogune gectik ,hipp 5 tahilli kasik mamasi verdik kahvaltida. İcine avokado,hurma,gun kurusu, zeytin ,muz falan kattim yani hergun birini sirayla olcak sekilde . 7.5 aylik gibi de yumurtaya basladik. 8.5 aylik gibi de lor peynirine basladik. Tabi ilk basta ben sut urunlerini denedim tepki vermeyince bebege basladik. 

Tavsiyem ilk olarak mevsim sebzelerinden baslayin, daha sonra mevsim meyvelerini verin. 7.5 -8 aylik gibiykende yemeklerine kuzu kiymasi ve kuzu kemik suyu katarsiniz.
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Dene canım yoğurt önce çay kasigi ver sonraki gün bakalım dokunmuş mu sen anlayacaksin deneye deneye

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 153 göst.
25 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gizemlibiri (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 173 göst.
22 Nisan 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Umut fatma (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 307 göst.
0 oy
4 cevap 218 göst.
...